Hlavní navigace

Na pátém Open Data Expo se bude mluvit i o propojení klimatických a zdravotních dat

27. 2. 2020

Sdílet

Open Data Expo 2020 Autor: Nadace OSF

Klimatická krize, životní prostředí a zelená ekonomika – to jsou hlavní témata pátého ročníku konference Open Data Expo, která proběhne v pondělí 2. března v pražském Centru architektury a městského plánování (CAMP). Akci pořádá Nadace OSF.

Mezi řečníky budou například někdejší europoslanec a dnes ministr v zemské vládě Šlesvicka-Holštýnska Jan Philipp Albrecht, který bude mluvit o obnovitelných zdrojích energie a digitalizaci veřejného sektoru. Digitální technologie podle něj mohou kompletně změnit náš způsob výroby nebo mobility. 

O propojení klimatických a zdravotních dat na veletrhu promluví ředitelka organizace HEAL Weronika Michalak, která prosazuje zvýšení informovanosti veřejnosti o dopadech dopravy, energetiky a průmyslu na lidské zdraví.

Své výsledky v průběhu akce představí i český projekt Fakta o klimatu. Spolupracují na něm akademici, doktorandi, klimatologové, IT profesionálové i studenti. „S použitím otevřených dat, která poskytují vědecké instituce jako ČHMÚ, NASA, Eurostat a jiné, vytváří přehledné infografiky, které jsou veřejně přístupné,“ popisují svou práci.

Celý program najdete na webu Open Data Expa.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).