Veletrh AMPER 2020 má proběhnout podle plánu, koronavirus by jej neměl ohrozit

Redakce Redakce
— vydáno 27. února 2020

AKTUALIZOVÁNO 5. 3. 2020: Veletrh AMPER se v roce 2020 konat nebude.

Virová epidemie pocházející z Číny se v posledních dnech rozšiřuje také v evropských zemích včetně sousedního Rakouska a Německa. V postižených zemích již byla v důsledku ze souvisejících obav zrušena či přeložena řada konferencí, veletrhů a firemních setkání.

V České republice zatím onemocnění zachyceno nebylo a pořadatelé nejbližšího velkého veletrhu vydali následující prohlášení:

„Společnost Terinvest ve spolupráci s Veletrhy Brno připravuje všechny plánované akce ve standardním režimu v plánovaných termínech a s maximálním respektem k doporučením vydaným Krajskou hygienickou stanicí Jihomoravského kraje, respektive ministerstvem zdravotnictví. V tuto chvíli nejsou odpovědnými institucemi vydána žádná mimořádná opatření, která by omezovala nebo zakazovala konání hromadných akcí. Některé veletržní akce v Německu byly přesunuty do jiného termínu a to z důvodu vysoké účasti asijských, zejména čínských vystavovatelů, kterým není v současné době udělováno schengenské vstupní vízum.

Ve smyslu doporučení Krajské hygienické stanice je při pobytu na veletrhu vhodné dodržovat standardní hygienická pravidla platná při pohybu s vyšší koncentrací lidí, tedy především osobní hygienu (mytí rukou, zakrytí úst při kašli či kýchání apod.). Nad rámec obecných doporučení instaluje společnost Veletrhy Brno na nadcházejících akcích stojany s desinfekčními prostředky pro osobní hygienu, další nádoby s desinfekcí budou instalovány na sociálních zařízeních.“

Terinvest již dříve uvedl, že se letošního veletrhu z bezpečnostních důvodů nezúčastní vystavovatelé z kontinentální Číny – zastoupí je v případě možností lokální distributoři a prodejci z evropských zemí.

Další článek: Moderní nízkouhlíkové technologie napomáhají k růstu drobných podnikatelů v odvětví obrábění