Close search

Forks Over Knives: Pomáhá měnit životy a uvažování lidí ohledně rostlinné stravy

Instagram.com/forksoverknives Zdroj: Instagram.com/forksoverknives

Instagramový profil Forks Over Knives přináší lidem každý den nové recepty a usnadňuje jim přejít na čistě rostlinnou stavu. Celá společnost začala jedním nadšencem, který se po účasti na konferenci o zdravé výživě rozhodl změnit své návyky a rozšířit jeho poznání do celého světa

Úplně všem lidem dochází někdy inspirace ohledně jídla. Instagramový profil plný zdravých receptů Forks Over Knives, sleduje více než milion lidí.

V dnešní době už jsou někteří lidé natolik vzdělaní, že své děti od narození učí jíst zdravá jídla a předávají jim důležitá poznání ohledně stravy. Ještě před pár lety se o rostlinné stravě nehovořilo tolik jak dnes, takže člověk musel hledat odpovědi v knihách, nebo na přednáškách. Podobně to bylo i s mužem jménem Brian Wendel.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Forks Over Knives (@forksoverknives),

Jaký je jeho příběh?

Během roku 2001 se Brian zúčastnil konference o výživě, na které odborník přesvědčivě argumentoval, proč je rostlinná strava prospěšná pro tělo a proč se lidí rozhodují změnit své stravovací návyky a přejít na čistě rostlinnou stravu.

Tímto poznáním se mu naprosto změnil život a zavázal se k tomu, že to rozšíří do světa. „Během následujících osmi let se Brian ponořil do životního stylu a dozvěděl se o schopnosti zvrátit chorobu rostlinné stravy,“ uvádí profil Forks Over Knives.

Měl silné důkazy, že tato strava má na člověka a jeho zdraví, významný vliv. Brian měl tendenci předat jeho poznatky co největšímu počtu populace a v roce 2009 začal pracovat na dokumentárním filmu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Forks Over Knives (@forksoverknives),

Dokumentární film

Film vyšel v roce 2011 a rázem se stal hitem. Vše, na čem celé roky Brian pracoval se mu vrátilo v tom, že viděl, jak lidé z rodiny i okolo začínají přijímat rostlinnou stravu a získávají kontrolu nad svou stravou, zdravím a životem.

Tento „aha moment“ byl rozhodující a Brian se rozhodl jít touto cestou naplno. Společnost vydala několik knih, spustila mobilní aplikaci s mnoha recepty a na jejich web stále přidává nové recepty a výzkumy.

Nejčtenější články