Hlavní obsah

Hra na špióny a tajné agenty ve Fortnitu

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatických proměn se dočkala jedna z nejpopulárnějších on-line her současnosti. Minulý týden totiž vyšla druhá sezóna v rámci druhé kapitoly ve Fortnitu. Hráči se tentokrát převtělí do rolí špiónů a tajných agentů.

Ukázka ze hry Fortnite - kapitola 2/sezóna 2Video: archív tvůrců

 
Článek

Princip hry zůstal stejný. Jde o Battle Royale hru, ve které se uživatelé převtělí do rolí přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Slavný internetový mem opět ožil ve Fortnitu

Hry a herní systémy

Proti skutečným hráčům z masa a kostí ale tentokráte stojí boti. Jde v podstatě o umělou inteligenci, která má vlastní avatary ve hře a snaží se hráče zneškodnit. Boti se sice objevovali ve Fortnitu už loni, tentokrát však mají vlastní základny s hromadou špičkových zbraní.

Není proto divu, že se hráči velmi často snaží právě do těchto základen dostat a získat tak lepší výzbroj než jejich soupeři. Kromě nových skinů a upravené mapy je největší novinkou to, že si fanoušci prostřednictvím předplatného mohou vybrat, za jakou frakci budou bojovat – zda za Duchy, nebo Stíny.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Druhá kapitola změnila hodně

V loňském roce se Fortnite dočkal druhé kapitoly. Zcela přepracovaný svět nicméně vrací hráče na úplný začátek. Zběhlejší hráči si totiž v dřívějších verzích zpravidla našli místa, kde se mohli snadno schovat a kde byl dostatek zdrojů, což jim dávalo cennou konkurenční výhodu. V nové kapitole ale musí celý svět objevovat znovu.

A to v podstatě platí také u druhé sezóny. Nově je například prostřednictvím záchodových budek možné cestovat napříč různými kouty mapy, podobně jako tajní agenti v nejprofláknutějších hollywoodských bijácích. Protihráči je tak možné vpadnout přímo do zad.

Druhá kapitola přinesla celou řadu vylepšení. Herní postavičky se naučily plavat, nově mohou využívat k přepravě také lodě a skákadla. Všechna tato vylepšení zůstávají také v druhé sezóně.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám