Zásnuby ve snu

Zásnuby ve snu

Termín: 18.2.2021

18únor úterý 18:30

Žánr: koncertyopera divadlo premiéra Ostrava


                                                                                                                       Jméno Hanse Krásy si diváci našeho divadla mohou pamatovat z inscenace dětské opery Brundibár. Operu Zásnuby ve snu napsal tento skladatel, jehož tvorba se podobně jako dílo mnohých dalších umělců židovského původu uzavřela v ghettu Terezín, o mnoho dříve. Děj, inspirovaný povídkou Strýčkův sen od klasika ruské literatury F. M. Dostojevského, nás přivádí do prostředí ruského maloměsta poloviny 19. století. V satirickém příběhu, připomínajícím Gogolova Revizora, se nám představují postavy v komické nadsázce. Děj se odehrává v domě Marji Alexandrovny, která se snaží dobře provdat svou dceru Zinu. K tomuto plánu si vybrala bohatého náhodného pocestného, jímž je Kníže. Zinu však miluje mladý diplomat Pavel a ona si zase chce vzít chudého nemocného učitele Feďu. Děj, ve kterém hraje důležitou roli sen, má překvapivou pointu…

Opera měla světovou premiéru v Novém německém divadle v roce 1933. Do budovy dnešní Státní opery se vrátila až v roce 1994, kdy ji v koprodukci s Národním divadlem v Mannheimu nastudoval režisér Karel Drgáč.
V NDM ji uvádíme poprvé. Otevřeme jí tzv. Terezínský cyklus, v jehož rámci představíme díla dalších skladatelů, kteří byli během války internováni v Terezíně a později usmrceni ve vyhlazovacích táborech.

Uvádíme v německém originále s českými a anglickými titulky.

Premiéry 13. a 14. února 2021 v Divadle Antonína Dvořáka                                                   

                                                                                 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zásnuby ve snu

Zámek ZábřehOstrava (4.7 km)

STING ApartmentsHavířov (11.2 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.2 km)