Hlavní obsah

Na veletrhu Regiony ČR budou soutěžit turistické informace

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Pruh Polabí pořádá již pátý ročník soutěže Turistpropag. Soutěž je rozdělena do dvou oborových skupin: Turistická informace roku 2020 a Zpravodaj roku 2020.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Mezi odborné partnery soutěže patří Asociace turistických informačních center ČR, Czech Travel Press, časopis Kam po Česku či Fórum cestovního ruchu. Záštitu převzala hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Do předchozího čtvrtého ročníku bylo přihlášeno 278 tiskovin. V každé kategorii byly uděleny tři ceny a krom toho ještě deset zvláštních cen.

„Můžeme říci, že ke spokojenosti široké veřejnosti odborná kvalita a estetická hodnota turistických informací se v posledních letech výrazně zlepšila,“ konstatoval hlavní organizátor soutěže Pavel Hlaváč, prezident Asociace turistických informačních center ČR. „Z již zaslaných přihlášek a z ohlasů v krajích předpokládáme pro letošní ročník výrazný nárůst, což nás velmi těší,“ dodává.

Pro Turistickou informaci lze do soutěže přihlašovat: trhací mapy, mapy měst a regionů, turistické průvodce, propagační letáky, PR materiály, publikace se zaměřením na cestovní ruch, turistické noviny, propagační letáky určené pro děti nebo rodiče s dětmi, slevové karty, nástěnné, stolní a kapesní kalendáře, tištěné katalogy cestovních kanceláří a agentur, propagační letáky ubytovacích zařízení. Speciální „netištěnou“ kategorií jsou mobilní aplikace pro cestovní ruch a propagační spoty pro turismus, cestování a služby cestovního ruchu.

Zpravodaje roku 2020 zahrnují periodické zpravodaje či noviny měst a obcí.

Přihlášky a přihlášené tiskoviny lze zaslat nejpozději do 16. března. Podrobné informace najdete na http://www.turistpropag.cz.

Vyhlášení výsledků v jednotlivých kategoriích včetně speciálních ocenění proběhne v rámci galavečeru veletrhu cestovního ruchu Regiony České republiky 2020 na výstavišti v Lysé nad Labem ve čtvrtek 16. dubna od 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám