Kvitová v Dauhá udolala Džabúrovou a je v semifinále, Strýcová si zahraje o titul v deblu

Tenistka Petra Kvitová zvládla na turnaji v Dauhá čtvrtfinálový souboj s Tunisankou Ons Džabúrovou a po setech 7:6 (7:2), 7:6 (7:4) postoupila do semifinále turnaje. Barbora Strýcová si v Dauhá zahraje ve čtyřhře o titul. V semifinále spolu se Sie Šu-wej potvrdily roli prvního nasazeného páru a v semifinále si poradily 6:4, 4:6 a 12:10 s českou dvojicí Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková.

Dauhá (Aktualizováno: 20:38 27. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmá nasazená Kvitová do zápasu proti přemožitelce světové trojky Karolíny Plíškové vstoupila skvěle a ujala se vedení 4:1. Jenže Džabúrová srovnala a česká tenistka musela o zisku první sady rozhodnout v tie-breaku.

Konec jedné éry. Pětinásobná grandslamová vítězka Šarapavová ukončila ve 32 letech kariéru

Číst článek

Ve druhém setu vítězka turnaje z roku 2018 naopak prohrávala 1:3, v bouřlivé atmosféře ale dokázala skóre otočit. Připsala si tak jubilejní 300. výhru na tvrdém povrchu na okruhu WTA.

Další soupeřkou Kvitové bude vítězka zápasu mezi světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a Garbině Muguruzaovou ze Španělska. S Muguruzaovou má česká tenistka bilanci čtyř výher a jediné prohry, s Australankou Bartyovou má vyrovnanou bilanci 4-4 a naposledy s ní prohrála ve čtvrtfinále letošního Australian Open.

Strýcovou čeká boj o titul

Strýcová a Sie Šu-wej ve finále nastoupí proti kanadsko-lotyšskému páru Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková, který v Dauhá triumfoval předloni.

V probíhající sezoně si o titul zahrají už počtvrté, naposledy uspěly minulý týden v Dubaji a před tím ještě v Brisbane.

Celkově česko-tchajwanský pár čeká desáté společné finále, zatím získaly sedm titulů. Třiatřicetiletá Strýcová má v dosavadním průběhu kariéry na kontě 29 titulů, včetně loňského vítězství ve Wimbledonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme