facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 27. 2. 2020 - Zdeněk Gric

MIBCON mění strukturu, vznikla nová zastřešující MIBCON Group

Firma oznámila také akvizici slovenské INFORMA

Poradenské společnosti sdružené kolem splečnosti MIBCON posilují vzájemné propojení. Uspořádání firem ve skupině přechází do holdingové struktury, kterou zastřešuje nově založená MIBCON Group . Konsolidaci předcházelo několik akvizic a další se připravují, poslední z nich je slovenská INFORMA. MIBCON tak posiluje své služby nejen v ČR ale i na Slovensku a v Maďarsku.



„Neustále rozšiřujeme naše know-how v oblasti SAP systémů a IT služeb obecně. Cílem je nabídnout zákazníkům komplexní a přehledné produktové portfolio. Nové uspořádání je zároveň způsob, jak naše podnikání efektivně řídit,“ vysvětluje Jan Holík, předseda představenstva MIBCON Group.

Na MIBCON Group v rámci nové struktury přecházejí jak podíly dosud vlastněných společností MIBCON, tak i MIBCON samotný. Představenstvo MIBCON Group a.s. tvoří Jan Holík, Ondřej Dědina, Jiří Suchánek a Petr Měřínský.

Předsedou představenstva MIBCON se stal jeho člen, ředitel společnosti Ondřej Dědina. Dosavadní předseda představenstva Jan Holík po více než 13 letech tuto funkci opouští a bude se věnovat strategii celé skupiny. Dalšími členy představenstva MIBCON jsou vedoucí divize ERP Zdeněk Ira a nově ředitel poradenství MIBCONu Antonín Cihlář.

„Z formálního hlediska se pro naše zákazníky nic nemění. Smlouvy s jednotlivými společnostmi z MIBCON Group zůstávají v platnosti. Částečně se jen změnili lidé, jejichž podpisy teď budou na smlouvách figurovat,“ upřesňuje Ondřej Dědina.

Služby zákazníkům v rámci MIBCON Group teď zajišťuje celkem sedm společností: MIBCON, MIBCON SK, MIBCON NDC, MIBCON DIMA, SGEN it, INFORMA a Designeo Creative.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.