Průměrné Chelsea chybí kvalita. Bayern jí ukázal krutou realitu

27.02.2020, 19:47
Názory a komentáře
V roce 2012 se potkaly ve finále Ligy mistrů. V té době šlo o evropské velkokluby se soupiskou plnou superhvězd. Nyní se Chelsea a Bayern střetly znovu a výsledek na hřišti i na světelné tabuli byl jednoznačný - mnichovský tým přejel nebohé Blues rozdílem třídy.

Pro příznivce londýnského týmu to vlastně nebylo zklamání, jen krutá realita. Nebylo co řešit. Bayern byl mladý, dravý a silný. Ačkoliv si na hřišti počínali jako zkušení harcovníci, šlo o vesměs mladé kluky. Chelsea měla na druhé straně mladé kluky také, ale s o poznání méně zkušenostmi. A ti ostatní, zkušenější, tak dobří jako borci z Bayernu nejsou.

Klíčem je pořídit si hráče, kteří jsou mladí, ale přitom už dostatečně zkušení. Ideálně to Chelsea trefila u Christiana Pulisice, u kterého bychom přes nízký věk už zapomněli, kolik toho má v dresu BVB za sebou. A Mnichovským se tohle povedlo dokonale.

Ještě nedávno se přitom zdálo, že Robben a Ribery budou do Allianz Areny dojíždět i z hospicu. Teď křídla Bayernu radikálně omladila. Kingsley Comana a Serge Gnabry jsou na nejlepší cestě být nefalšovanými hvězdami světového fotbalu.

Jediným hráčem, nad kterým šlo v úterý v sestavě FCB pozvednout obočí, tak byl Jerome Boateng. U něj se dá s klidem konstatovat, že už je za zenitem a na nejlepší léta, kdy patřil k top evropským stoperům, už zdaleka nenaváže. Hrál ale jen proto, že mimo hru byl Niklas Süle a postupně se po zranění vrací do hry Lucas Hernadéz - mladí, nadějní, přitom už v podstatě nesmírně zkušení fotbalisté.

Alphonso Davies pak na levé straně obrany hraje tak skvěle, že vystrnadil famózního Davida Alabu z jeho letitého postu. Napravo brzy čtyřiadvacetiletý Pavard, který hrál v základu na světovém šampionátu. A vyhrál ho. A uprostřed Joshua Kimmich, o kterého máme pocit, že už o něm slýcháme také věčnost. A přitom je mu čerstvých pětadvacet.

Když pomineme Boatenga, byli mezi hráči v poli jen dva, kterým už bylo třicet let. A u obou to dává perfektní smysl. Thomas Müller je duší Bayernu a hráčem, kterému když jde karta a svědčí mu podmínky, je naprosto nepostradatelným článkem týmu. Pod Ancelottim mu pšenka nekvetla, přišel starý dobrý Jupp Heynckes a bombarďák TM byl zpátky.

Pod Kovačem to zase nebylo ono, ale jeho asistent a nástupce Flick je evidentně Müllerova krevní skupina. A o Lewandowském ani nemá cenu něco psát. Ten by dával góly pod vedením jakéhokoliv trenéra.

Jeho chladnokrevnost, dravost, výběr místa, technika, v tom mu může na světě konkurovat snad jen Sergio Agüero. Navíc ho už konečně opustily spratkovské móresy a neustálé řeči o přestupu do Madridu a naplno maká pro mnichovský dres.

Ostatně nejeden fanoušek Chelsea si musel při sledování spálených šancí Tammyho Abrahama říct: Ach, být tak v téhle situaci Lewandowski. Ale to dost dobře nejde. Abraham má nepochybně veliký potenciál, zároveň je to ale zkrátka ještě janek. Proto je třeba, aby v případě horší formy byl na lavičce připraven někdo, kdo ho zastoupí a ještě pro něj bude vítanou konkurencí. Olivier Giroud to bohužel není - a Michy Batshuayi už vůbec ne.

Mládí vpřed. Spolu s kvalitou

Nemůžeme chtít od mladíků, kteří ještě loni hráli druhou ligu, aby férově měřili síly s Comanem, který už má i přes nízký věk plnou almaru trofejí z lig napříč Evropou. Hráči jako James, Abraham, Mount nebo Tomori jsou budoucností Chelsea.

Žádný tým ale nemůže být postaven jen na mladících. Jde o hráče, kteří je doplňují. A tady bohužel Chelsea nabízí na mnoha pozicích možná tak lehký nadprůměr.

Cézar Azpilicueta je ikona, srdcař, univerzál, který vám na hřišti nechá tisíc procent a lásku ke klubu nepředstírá. V momentě, kdy ale je u vás hráčem základní sestavy, i kdyby trakaře padaly, tak zkrátka nemáte world class tým. Španělský sympaťák coby žolík na lavičce, použitelný pro oba kraje obrany i post stopera ve tříčlenné defenzivě? Kdykoliv. Ale v základu? Meh. Not great, not terrible.

Ve středu pole tým diriguje italsko-brazilský švihák Jorginho. A jakkoliv jde o znamenitého hráče s výjimečným fotbalovým myšlením, stále mu chybí podstatný skok k tomu, aby se z kategorie nadprůměr zařadil do škatulky s nápisem světová kvalita. A aby se tak stalo, musí svou třídu dokazovat zápas co zápas. A právě v takových duelech, jakým je osmifinále LM.

Téměř na sto procent tak zatím očekávání fanoušků v aktuální sezoně plní asi jen Mateo Kovačić. Ten je skutečně největší hvězdou Chelsea a jestli si z něj dělali loni někteří příznivci legraci, že ho vedení podepsalo jen proto, že nemohli podepsat někoho jiného, teď se asi musejí divit.

Velkou neplechu dělá letos londýnskému týmu defenziva. Kromě systémových pochybení, které jdou za Lampardem, se tady musím významně zamračit na Antonia Rüdigera. On má být tím, kdo defenzivu potáhne. Jeho zkušenosti, věk i vzezření ho předurčují k tomu, aby byl lídrem. Aby si šéfoval obranu a zároveň byl jedním z klíčových hráčů, kteří Lampardovy vize na trávníku přetaví v úspěch.

Od svého návratu po zranění ale tropí jednu chybu za druhou. Tu minela proti Newcastlu, tu minela proti United. A další kiksy přišly i proti Bayernu. Na středního obránce číslo jedna přitom musí být v první řadě spoleh. Na Rüdigera v posledních týdnech absolutně není.

Ano, Chelsea trápí neuvěřitelná marodka. Můžeme se bavit o tom, nakolik Lampard v tréninku společně se svým realizačním týmem dělá něco špatně, když to produkuje takové množství zraněných. Ale to by neměla být omluva pro výkony, kterými se Chelsea už několik týdnů (vždy s nějakou světlou výjimkou, která na chvíli všechny neduhy zamaže) prezentuje.

Jasně, chce to čas a pokud by Chelsea přes Bayern postoupila, bylo by to spíše nepravděpodobné - netvařme se, že fakt, že byl mnichovský celek lepší, byl nějakým extra překvapením. Přesto ta dominance, se kterou se tým hostí prezentoval, musela domácí fanoušky zamrzet. Ano, kde jsou časy, kdy měla Chelsea v obraně Terryho a v záloze Lamparda. Někdejší skvělý středopolař je trenérským zelenáčem, vždyť je to jeho premiérová sezona v nejvyšší soutěži. A pokud Chelsea s tímto kádrem a s tímto trenérem skončí na pozicích zaručujících Ligu mistrů, bude to skvělý úspěch.

To ale neznamená, že by si nad současnými nedostatky mělo vedení Blues zakrývat oči. Pro Chelsea z toho plyne jediné - zamyslet se nad tím, na kterých postech chce posílit. Příchod Hakima Zieycha vypadá na papíře jako parádní volba. Ale kdo bude následovat?

Zamyslet se nad tím, jestli hráči jako Willian (nic proti němu, letos patří k těm lepším, ale jeho věk i dlouhodobá výkonnost nehovoří pro to, že by měl být tahounem), Azpilicueta, Barkley, Rüdiger, Alonso nebo Emerson mají klubu co nabídnout.

Sázka na Abrahama, Jamese a další je obdivuhodná a rozhodně správná. Ale mladí to sami nezvládnou. Jestli má modrá vlajka vlát zase nejvýše, musí přijít do Cobhamu kvalita.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (256)

Přidat komentář
r.mrazik

pekny...

jen nevim,jestli bych gnabryho a comana bral jako nefalsovy hvezdy svetoveho fotbalu

Reagovat
Raylan

Gnabryho mometálně určitě.

Reagovat
r.mrazik

tak hraje ted skvele..ale hvezda?

Reagovat
Gazdo

Hra skvele uz vyse roka. Este chvilu a kludne nou moze byt

Reagovat
r.mrazik

Takže ještě není

Reagovat
Gazdo

Nie je tak na ociach ako napr hraci v PL a nema taku marketingovu silu ako napr Hazard, Neymar, Ronaldo. Jemu by stacilo keby tahal Bayern tak ako taha momentalne a Bayern by vyhral LM.

Reagovat
smazaný uživatel

řekni mi, co teď řešíš jako..vzpamatuj se....

Hvězda to určitě je, je to tahoun Bayernu Mnichov 24 let

Reagovat
r.mrazik

Nevotravuj

Reagovat
Mustang™

Má pravdu ale. Jak bys popsal hvězdu ty?

Reagovat
r.mrazik

no...bavit se s nejakym xtym nickem zalozenym pred ctyrmi dny mi prislo zbytecny

nefalsovany hvezdy bayernu byli robben a ribery...momentalne bych tam pocital treba lewu

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Raylan

Jo, tak na jejich úrovni ještě samozřejmě není. Když letos potáhne Bayern v LM a přidá ještě jednu, dvě sezóny, tak se tam může dostat

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, proto jsem uvedl 24 let...srovnávat ho s Lewanem, nebo érou Roba a Riba...je holý nesmysl...nic to nemění na tom, že to je momentální tahoun a hvězda Bayernu.

A pokud se nebavíš s člověkem, který tu je registrovaný 4 dny, to jsi borec

To, že jsem reagoval, jsem si dovolil moc...

Reagovat
r.mrazik

tak se podivej na tu tvoji reakci...proste...nezajem

Reagovat
smazaný uživatel

mrazik je picus nereaguj na nej

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
DieryVonry

Tak Coman je hvězda, vždyť už je v muzeu, tam kam exotická keramická váza patří. V zápase s Chelsea bych si nejraději vsadil na jedinou jistotku, že se zraní, ale kurz by asi nebyl moc vysokej kdyby to šlo.. Takhle tu zůstalo jen u typu vod stolu..

Jinak víc takových článků, kdy se kope na 3x po zápase do Chelsea, když podlehla takovýmu outsiderovy, co ještě neztratil jedinej bod. Měl by určitě Lamps složit účty. A zpovídat se inkvizici

Reagovat
exot12

Evidentne si si ten článok vyložil po svojom

Ja to beriem ako poohliadnutie, triezvu a konštruktívnu kritiku, žiadne kopanie, či výsmech

Reagovat
smazaný uživatel

Coman urcite ne, ale Gnabry naprosto bez debat..

Reagovat
Gazdo

A pritom Coman na to jednoznacne potencial ma. Na lavom kridle ale nie na pravom a musi sa dat dokopy fyzicky co neviem ci uz je mozne

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Salfovic

Otázkou je, jak moc je velká množina těch hvězd.

Reagovat
r.mrazik

Robben a Ribery byli hvězdy...tihle za mě tedy ještě ne..

Reagovat
Salfovic

Tak v tomto kontextu ani omylem.

Reagovat
Dawon

Vsak tam snad pise, ze jsou na dobre ceste se tema hvezdama stat, ne ze jima uz jsou...a na tom vyroku nevidim absolutne nic spatneho

Reagovat
r.mrazik

neprepsal to?

Reagovat
Dawon

Hmm, tak to se priznam, ze me nenapadlo Ja cetl jen tuhle verzi, ale mozne to asi je...lisacky tah

Reagovat
raduinho

Reagovat
mesyas

Vtipné(nebo to není vtipné?), že zkušení hráči, kteří měli a mají zaučit ty mladé jsou většinou ještě horší než mladíci. Bez Mounta, Tammyho nebo teď i Jamese tak by hráli někde okolo 10. místa.

Reagovat
JeséRodriguez

to určitě

Reagovat
mesyas

určitě co?

Reagovat
JeséRodriguez

Neskutečný hype kolem těch vašich mladých. Že by bez nich byla Chelsea byla 10. je totální nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Banger

Tammyho góly by určitě chyběly. Ale u Mounta a Jamese si taky nejsem úplně jistý. Z mého pohledu je zásadní, že už tam není Sarri, protože ten by shořel jako papír.

Reagovat
mesyas

a kdo by hrál místo Mounta(tragický Barkley nebo dokonce Pedro/Willina, když nastupuje často jako křídlo?) Kdo by teď hrál místo Jamese? Azpi na LO místo tragického dua Alonso/Emerson vypovídá za vše.

Reagovat
Banger

Mount měl dobrý začátek sezony, ale už dlouho hraje totální průměr a nemyslím si, že by svými výkony výrazně převyšoval třeba Barkleyho. James měl taky pár záblesků, měl zápasy, které se mu povedly a vidím u něj obrovský potenciál. Momentálně ale ani jeho nevidím jako tahouna. Ti kluci určitě můžou být výborní, ale potřebují větší konkurenci a osobnosti od kterých se budou učit. Celou sezonu jsou jejich výkony hodně nevyrovnané, což je ale samozřejmě tím mládím a chybějícími zkušenostmi. Žádný hate na ně, to v žádném případě.

Reagovat
JeséRodriguez

Přesně tak

Reagovat
mesyas

S tím Barkleyem se nebudu ani hádat, protože to je blbost, ten kluk je totálně marnej. Mount musel hrát i přes zranění, to samé třeba Tammy. Stačil nějaký odpočinek a poslední zápasy zase podává kvalitní výkony. Každý od Masona snad čeká, že bude dávat branky a asistovat v každém zápase a pokud ne tak je tragéd, přitom to je jeden z mála hráčů, který je aspoň nebezpečný pro branku soupeře. Jak říkám, nestavím ho/je do hvězdných pozic(protože ony hvězdy rozhodně ještě nejsou), ale v momentální situaci tam nikdo lepší není a tím pádem jsou pro mě tahouny.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Talker

Ale to je právě ten problém - ti kluci ten tým táhnout nemají, ale stejně to dělají, protože nikdo jiný na to není. Oni ani zdaleka nejsou na vrcholu, je to pro všechny první sezona v PL - Kovačič loni vypadal jako definice průměráka a letos je fantastický.

Mount byl skvělý i později - namátkou třeba o víkendu proti Tottenhamu. Bohužel hrál v zimě přes zranění, což jeho výkony asi ovlivnilo. Barkleyho převyšuje o 3 levely, narozdíl od něj si rozumí s míčem a navíc má i herní inteligenci - Barkley než se rozhodne, co s míčem, tak většinou potřebuje 3 doteky a kouknout se, kde kdo je. Mount je v tomhle mnohem rychlejší a dokáže hrát efektivněji. Nehledě o presingu, kde je absolutně famozní. Já ho stále považuji (spolu s Jamesem) za nejtalentovanějšího hráče z těch mladíků v týmu. I nad Pulišiče.

James je náš nejlepší krajní bek v současnosti. Jasně, opět je to o zkušenostech a musí dorůst do kvalit, které mají ti opravdu world class hráči - ale to se tak nějak dalo čekat, že 19tiletý mladík s Willianem před sebou nebude táhnout klub.

Bohužel chybí hráči v TOP formě na vrcholu kariery - ať už ti, se kterými se počítalo (Kante a Rudiger) a ti, v které se doufalo (Alonso/Emerson, Jorginho).

Reagovat
Banger

Nemůžu říct, že bych vyloženě nesouhlasil, ale asi jen brzdím nadšení a hlavně to co já psal byla reakce na to, že nebýt těch hráčů, tak jsme 10. v tabulce, což si úplně nemyslím. V případě Mounta jsi vyzdvihnul zrovna poslední ligový zápas, který se mu po delším čase povedl mám ho rád, je to můj oblíbenec, ale v mnoha zápasech byl opravdu neviditelný. Samozřejmě je fajn, že hraje a sem tam nějaký výpadek se dá v jeho případě tolerovat.

Co se týče Jamese, tak v něm vidím ten potenciál úplně největší a věřím, že to za tři roky může být úplný top mezi pravými beky v Anglii. Potřebuje ale lépe pracovat dozadu.

Řekl bych, že tato sezona už teď ukázala kdo na to má a kdo ne a v létě se to musí nutně vyřešit.

Reagovat
Talker

Já si myslím, že bychom klidně na 10. místě mohli být. Ne nezbytně, klidně bychom mohli být i na stejném místě či dokonce o pár bodů výše, pokud by tu byl nějaký Conte. Ale to by byl průser do další sezony, protože bychom potřebovali těch nových hráčů 8.

Mount hrál prosinec/leden přes zranění, navíc měl šílený kotel minut a to ho asi dost vysálo. Teď naskočil po pauze a už to bylo výrazně lepší. James potřebuje čas, samozřejmě. Ale i tak je na úrovni ostatních našich beků či výše a to je jeho první sezona, kdy nestihl ani přípravu kvůli zranění.

Reagovat
verv

Reagovat
mesyas

tak určitě no, kromě kovačiče jsou ti mladíci nejlepší na hřišti. Až přijdou lepší hráči tak možná budou sedět na tribuně, pro tuhle sezonu jsou jedním z nejlepších hráčů, a za tím si stojím.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ne

Reagovat
Talker

Tak 10. místo je 7 bodů daleko - a těch 7 bodů nám vyhrál Abraham sám (oproti Giroudovi a Michymu). Podobně i Mount je daleko lepší, než cokoliv, co bylo k dispozici a Tomori byl jednu dobu taky naším nejlepším stoperem.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea ten stop přestupu prospěl, mladí hráči se zapracovavaji slušně, ale jak už bylo řečeno chtělo by to hráče, od kterých se můžou učit a zvedat se viz. Hazard. Otázka je koho a neplatit pálku

Reagovat
Vsadim gule

Asi prospěl, ale v zimě někoho přivést meli

Reagovat
8lampard8

kort když se bojovalo za to, aby se v chelsea mohlo už v zimě nakupovat a nebylo z toho nic

Reagovat
M0rb1D4S

A proč by se mělo zbytečně nakupovat hráče, kteří by nás stejně nikam neposunuli. Očividně tam zájem o ně byl, ale v půlce sezony ti je nikdo nepustí.

Reagovat
8lampard8

je pravda, že v zimě se kvalitní přestuy dělají dost obtížně, ale pořád se jich několik událo a ti hráči šli hned do toho klubu - Bruno Fernandes, Eriksen, Paco Alcaser, Haaland, Olmo. Jasně, každý z nich je specifický (končíčí smlouva, výkupka,...) ale pořád tu možnosti byly

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea nepotřebuje učitele, nemá ani čas čekat na to, než z těch hráčů něco vyroste. Důvodem proč tomu tak není jsou příjmy z LM, úspěchy a prestiž. Tohle všechno odejde pokud se konečně ten klub neprobudí a nevytáhne jej z průměru. To znamená, že se do toho musí nasypat nemalé peníze za obrovsky kvalitní hráče a ti nestojí málo a nebudou stát málo. To si musí klub uvědomit. Jestli tohle nesplní v létě, tedy napravit 4 roky mizerné práce, tak se budou plácat kolem TOP 4 bez výrazného úspěchu, hráči chodit nebudou a ti mladí půjdou něco někam vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Barvitch pls vrať se do žumpy chelsea-fc.cz a a tady nevotravuj s těmhle žumpa názorama

Reagovat
smazaný uživatel

K těm diskriminátorům a neobjektivním imbecilům nikdy. To jsou ovečky. Hlavně, že ty vaše názory tady stojí za všechny peníze. Mé teorie mají jasný podklad a zatím se vyplňují do puntíku, takže mé názory asi špatné nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ses zbláznil ne? Tam ho nechcem.

Reagovat
smazaný uživatel

tady bratr Barvič byl poslední hřebíček do rakve proč jsem se přestal o Chelsea a klubismus zajímat před pár rokama. Došlo mi jací kreténi umí být taky fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že prospěl, ale ne jen proto, že se ukázali mladí, ale i proto, že vedení nemělo možnost přivést "posily" typu Drinkwater apod. Tajně doufám, že se probudí a přivedou world-class stopera a útočníka (za mě ideální Werner) a spolehlivýho brankáře, tyhle posty podle mě nutnost, pokud Frank bude hrát se 3 stopery (což si myslím, že je ideální pros současné složení kádru), tak na krajích James a Alonso a není co řešit. Otázka je jestli už jsme nespadli tolik, že k nám ti world-class hráči ani nebudou chtít.

Reagovat
El-Pistolero-68

Rudiger sel tak dolu?

Reagovat
hromdopolice

Od doby kdy se zabývá více rasismem než fotbalem

Reagovat
mesyas

Od té doby co se vrátil ze zranění měl tak 2 dobré zápasy, jinak tam lítá jak splašený kuře.

Reagovat
Banger

On nikdy world class stoper nebyl, ale je pravda, že se do něj vkládalo dost nadějí až se vrátí po zranění a zatím je to docela zklamání. Chyby v prvních zápasech jsem ještě přikládal nedostatečné rozehranosti po zranění, ale ono se to bohužel moc nelepší. V posledních zápasech mi přijde lepší i Christensen. Asi bych se ani nedivil, kdyby ho Frank posadil.

Reagovat
John Obi Mikel

Loni s Luizem vytvořili velmi dobrou dvojici.

Reagovat
Talker

Rudiger byl hodně dobrý loni - neřekl bych world class, ale byl to náš zdaleka nejlepší stoper. Bohužel, letos je to tragédie.

Reagovat
Banger

Souhlas, loni rozhodně.

Reagovat
BBystr

tak ale oproti Luizovi je lepsi hadam aj ten Christensen

Reagovat
Talker

OK, jinak - Rudiger nebyl na úrovni VVD, ale patřil tam za něj mezi ty stabilní, kvalitní hráče, na které se člověk mohl spolehnout, se kterými je v základu velmi spokojený.

Luiz dostával zbytečně velký hejt - dělal se z něj obrovský kiksař kvůli pár failům za sezonu - jasně, ty byly velké a viditelné, ale nebylo to tak, že by zápas co zápas byl špatný. Přitom takový Christensen udělá kiks téměř každý zápas v podstatě a k tomu je slabší ve vzduchu a nemá tak kvalitní rozehrávku.

U Christensena je výhoda, že je téměř o dekádu mladší, než Luiz. Jinak jsou tak nějak na podobné úrovni, možná Luiz o něco lepší a stabilnější.

Reagovat
John Obi Mikel

Loni určitě nebyl.

Reagovat
Salfovic

A co teprve Tomori. Nad ním se tu uchcávalo ještě daleko víc.

Reagovat
Talker

Tomori hrál hodně dobře, on má brutální rychlost na stopera - bohužel návrat Rudigera odnesl on - do té doby hrál stabilně, bohužel to schytal Tomori a ne Zouma.

Každopádně ta stoperská dvojice se u nás brutálně točí, takže tak nějak počítám, že se zas do základu vrátí před koncem sezony. Když to odnesl i Kepa jako nejdražší golman světa, tak Christensen se svým failem na zápas a Rudiger, který je mimo celkem pořád to neudrží do konce sezony.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ sa podarí Chelsea v tejto sezóne kvalifikovať do LM tak sa táto sezóna bude brať ako úspešná. Úspech v tejto sezóne LM s momentálnym kádrom bol skôr utópiou, perspektíva do budúcnosti pri vhodnom posilnení určitých postov tam však určite je.

Reagovat
Vsadim gule

PL je momentálně ve stavu, ze i pro, united, spurs i arsenal bude sezóna úspěšná, pokud se dostanou do LM. Zajímavý, jak na většinu týmu z to 6 padla krize.

Reagovat
Gazdo

To nie len PL. Vsetky velkokluby mimo City a Poolu su v prestavbe. Utd, Chelsea, Barca, Real, Bayern(aj ked ti uz skoro finisuju), Juve bude omladzovat, Inter. Skratka vsetko naraz

Reagovat
Gazdo

Arsenal detto, a aj Spurs nakupuju konecne, Atletico tiez muselo/musi obmienat generaciu

Reagovat
Vsadim gule

To jo, ale nikde jinde než v pl není vidět takovej velkej pokles těch týmů

Reagovat
Gazdo

Lebo su tam s nimi momentalne dva tymy ktore tu prestavbu nepotrebuju a maju vyrieseny tim. Preto to tak vidiet. Inak v PD je to to iste ked sa Barca aj Real trapia s kazdym. To iste Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Sezóna ako na hojdačke, ja som aj tak spokojný. Kleslo by to u mňa len tým, keby vyhodili Franka ale to dúfam nehrozí. A aj medzi fanúšikmi sa oddelí zrno od pliev :-)

Reagovat
johan14

Skvelé zhrnutie situácie v Chelsea. Bohužiaľ.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jaké měla Chelsea vyhlídky před sezonou... Tak to, že teď prohráli s Bayernem rozdílem třídy za mě nic neznamená. Musí se podívat na to, že 2 přestupové okna nikoho nepřivedli. Prodali svoji největší hvězdu. Hráče co patří mezi 5 nejlepších fotbalistů na planetě a společně s Kantém to byl jediný hráč po několik let co patřil ke špičce fotbalu v týmu a držel kádr Chelsea nad průměrem Premier League. Po tom co odešel, opět se měnil trenér... styl hry, začal zapracovávat mladíky.. Lampard uplně bez zkušeností a i přes to dokázali porazit Tottenham (2x), Arsenal, naprosto vyrovnaný zápas se City a 2x s Liverpoolem. Pořád si drží 4 místo v tabulce před týmy jako Tottenham, United a i před tím Arsenalem. Postup z těžké skupiny Ligy mistrů.. Prostě tím vším chci jen napsat, že to žádná náhoda uplně tak nebude a na té Chelsea prostě něco bude. Kdyby před sezonou na tom takhle byl třeba takový Arsenal nebo Tottenham tak v druhé polovině tabulky. Největší problém je koupě hráčů do kádru za posledních několik let. Zatím co City, Liverpool byli schopni přivést Van Dijka, Salaha, Mahreze, laporteho atd..Tak Chelsea byla schopna utratit snad jestli se nepletu 70 mega dohromady za Bakayoka a Drinkwatera. Vyhozene prachy za Moratu, Emersona Atd..Když ted bude Chelsea schopna přivést hráče na taková urovni jako Sancho, nebo např. Koulibaly tak zase bude Chelsea TOP evropský klub co bude hrát o nejvyšší trofeje. Takový Arsenal, Tottenham nebo United mají do budoucna horší vyhlídky...

Reagovat
Salfovic

A to navíc hrají v podstatě celou sezonu bez Kantého.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Suma sumárum za to, kde teď je si může ze 100% sama. U United si tak jistý nejsem, ti momentálně válí a určitě v létě spát nebudou.

Reagovat
Gazdo

Tak UTD anie nie ti maju teraz vela mladych talentovanych hracov a do buducna su poskladany dobre. Staci aby si poistili Gomesa a Pogbu a ten tym vyzera byt do najblizsich rokov slubny. Im staci tiez priviest 2-3 posily a su hotovi. Strasne ich ale teraz zrazaju zranenia na co vela ludi zabuda

Reagovat
hona.kub

Pěkně shrnuto, taky nevidím extra problém v prohře s Bayernem, ale spíš ty pozitivní věci do budoucna. Nejvíc nás tlačí bota v obraně a momentálně i v bráně (tam si ale nejsem jist, zda Kepa pouze neprožívá dlouhodobější výpadek formy). Cíl na léto je jasný, přivést min. jednoho TOP stopera a nadprůměrného hroťáka, který se bude s Tammym dle formy střídat v základní sestavě. Určitě bych poslal pryč dvojici Giroud + Batshuayi, protože s těmi se absolutně nikam neposuneme. Barkley na to určitě nemá, i když bude dřít na trenálu sebevíc. Pedro a Willian jsou dávno za zenitem, takže i křídla na zdvojení postu by bylo vhodné koupit... No čeká nás asi zajímavé léto. Ale jak píšeš, není to takovej průser, tak snad se ukope ta LM a bude zase dobře.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

[Martin Šviderský on Twitter] Happy to sign my first professional contract with @manchesterunited. Thanks to God for allowing these things to happen. Hard work continues #mufc

https://twitter.com/MartinSvidersky/status/1232657583309312000

Reagovat
smazaný uživatel

God je v jeho pripade Paska?

Reagovat
smazaný uživatel

musi to by uzasne pre tak mladeho chalana.

Reagovat
Svatej

Pěkný článek

Reagovat
Aldeano

Reagovat
hona.kub

Reagovat
Largo

Reagovat
raduinho

Reagovat
20fredy20

Boateng ale nam fakt dost pomaha, ako keby bol Sule a Hernandez zdravy tak nehra ani minutu, ale klobuk dole Jeromovi ako to zvlada zatial.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
h8_sfatto

tak na sranda ligu to stačí,ale na evropské poháry už Chelsea ujel vlak

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Talker

Ještě stále brečíš po nocích kvůli tomu zápasu? Třeba dáte ještě 2 goly a postoupíte přes Getafe místo abyste hráli proti Bayernu.

Reagovat
AjaxFans

Já Chelsea nesnáším dlouhodobě ale

Reagovat
AjaxFans

A nevím, kdo by ty dva goly tak dal u nás

Reagovat
Rich

Mnichovský tým přejel nebohé Blues rozdílem třídy. Jak se mi tato věta líbí a jak byli fanoušci Chelsea na sociálních sítích a někteří i tady namachrovaní, že Bayern přejedou, no krutá realita.

Za mě to byl skvělý zápas, dost kvalitní ze strany Bayernu... Gnabry se hodně zvedl a je nejlepší křídlo Bayernu. Coman, kdyby nebyl tak často zraněný, tak by byl taky, ale prostě Coman má tyhle problémy, ale stále je to platný hráč. Muller v tom zápasu a celkově ve všech zápasech se zvedl.. Lewu nemusím komentovat, prostě hráč světové třídy. Koho chci nejvíce vyzdvihnout je Davies, nákup, který se vyplatil, neskutečně platný hráč, jak v útoku, tak v obraně.

Těším se na zápas v Alianz Areně.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Talker

Pěkně napsáno. Nesouhlasím snad jen s Pulišičem, který není špatný, ale neberu ho zatím jako nějaké dělo - on má jednu obrovskou výhodu a to, že jde do zakončení, hraje přímočaře. Občas je to na škodu, ale to se snad ještě naučí.

Bayern je úplně jinde, my potřebujeme tak 3 roky perfektních rozhodnutí, abychom se na tu úroveň dostali - dávat prostor hráčům, kteří si to zaslouží, zbavovat se bordelu, přivádět hráče mladé (20-23) a před vrcholem (24-26) - a za 3 roky by z toho mohl být boj o nejvyšší příčky.

Kovačiče jsem chtěl nejradši poslat zpátky na jaře. Ve výsledku je to náš nejlepší hráč letos. Ta role, kterou mu dal Lampard mu sedí naprosto parádně.

Horší je, že jsem očekával nějakou osu Rudiger-Jorginho-Kante, která bude fungovat. Kupodivu Kante nefunguje bez Kovačiče vůbec, Kante nefunguje v žádné kombinaci s těma dvěma a Rudiger je nejhorší stoper. A to je jeho konkurencí dřevěný Zouma, kiksující Christensen a nezkušený Tomori.

Od Williana jsem čekal zas nějaký kvalitní jeden měsíc, letos překvapil - bylo to o krapet delší, ale ve výsledku opět šíleně málo. To je hráč, který měl být maximálně tak do rotace, nechápu, jak se u nás udržel 7 let. Ani kvalitní žolík to není, nedává goly, nevytváří kvalitní šance. Pedro kvality měl, ale taky to bylo taky na tu pozici prvního náhradníka. Takže ve výsledku to leží na mladých a půlka z nich leží na marodce.

Pokud se nám podaří dát zdravotně tým nějak dokupy, tak ta sezona může dopadnout dobře - ale potřebujeme, abychom měli nějaké varianty a mohli posadit hráče, jako je Barkley, Pedro, Willian na tribunu. LM letos už asi nevyhrajeme, ale snad by se mohlo podařit zařídit si místo v té na příští rok.

Reagovat
John Obi Mikel

No, postup přes Bayern jsem nečekal, na druhou stranu výprask už doma taky ne.

Zatím tuhle sezónu střídáme velmi dobré momenty (a zápasy) s těmi naprosto příšernými.

Cílem je teď udržet pozici pro LM a nějak poskládat tým pro další sezóny.

Reagovat
Sandstorm

Myslím si, že problém udržet pozici pro LM bude mít i Leicester natož Chelsea. MU se teď hodně zvedl a Mourinhovi verim, ze to ukope.

Reagovat
Deywid

Spurs neukopu nič...

Reagovat
Sandstorm

Na Sarriho jak se loni prskalo a přitom hrál s Chelsea jeji výkonnostní strop. Kdyby předváděl to, co letos Lamps, tak by ho bluesmani upálili v jeho nedopalcích.

Reagovat
Whitemedia

Sarri měl Hazarda.

Reagovat
Deywid

Sarri mal o takomto čase len o 9 bodov viac a to mal Hazarda...

Reagovat
El-Pistolero-68

9 bodu je malo?

Reagovat
icemike

Pořád bychom byli 4.

Reagovat
Svatej

Pořád stejnej srandastorm

Reagovat
Talker

Tak pokud by Lampard hrál důchodce, tak ho vyhazuju i já. Ale on pro budoucnost Chelsea udělal víc, než Sarri, Conte a Mourinho dohromady.

Nehledě na to, že měl loni Hazarda, který mu sám udělal hromadu bodů.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Deywid

Sarri mal o takomto čase len o 9 bodov viac a to mal Hazarda...

Reagovat
Muffi

Hlavní rozdíl mezi CFC a Bavory je jinde. Bavoři dominují domácí lize a jsou největším klubem nejlidnatější evropské země, což je obrovská výhoda. Proto je pro ně podobně jako pro Juve nebo španělské giganty přestavba kádru snazší. Jistá účast v LM, boj o titul atd.

Naproti tomu Čukotka, Gauneři, Spurs nebo LFC nedominují nikde a musí se spoléhat na kvalitní sportovní vedení, které dokáže ty prostředky využít, to samé byť s trochu většími penězi platí pro Manchestery. A proto to vypadá tak, jak to vypadá.

LFC po konci Rafy jen 1x za 10 či kolik let v LM, odchody nejlepších hráčů(Suarez , Sterling) pak přišel Klopp a okamžitě se to otočilo, Spurs postavil Poche, byť teď to vypadá na pád, naproti tomu Arsenal a Účka se v tom topí řadu let a CFC se v tom alespoň částečně motá taky. za 3 roky koupili 8 drahých hráčů - Kepa, Rudiger, Kovačič, Drinkwater, Bakoyoko, Jorginho, Pulisic a Morata. 410 mega a kdo z nich je tahounem bez kolísavé výkonnosti?

Reagovat
Busby babes

letos ta dominance domaci lize uplne neplati.

Reagovat
Muffi

Jestli dají Juve nebo Bavoři za 10 let 6 nebo 9 titulů je úplně jedno.

podívej se třeba na Money league a rozdíly mezi Angličany s 6 týmy v top 12 na straně jedné a srovnej si to s poměrem Bavoři-BVB, Juve a zbytek Itálie nebo Realem/Barcou a LA Ligou, kde se trošku drží Atleti.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobry point

Reagovat
cristiano.K.

u Kloppa se to okamžitě neotočilo, ale systematicky ano.

Reagovat
icemike

Nov trenér, mladí hráči, přestavba, ztráta hvězdy a kante s pulisicem neustále na marodce, letošní sezóna je jen o udržení se v LM, cokoliv navíc by bylo příjemné překvapení. Člověk nesmí mít velké oči a být rád, že se jde konečně tou správnou cestou.

Reagovat
Vrana17

Je taky potřeba brát v potaz věk teamu.

Reagovat
Gazdo

Vekovy priemer zakladnej jedenastky Chelsea proti Bayernu 27,7 roku a Bayern mal 27,3 takze tym to nie je. Ide o to ze u Bayernu ti mladi uz maju ovela viac skusenosti

Reagovat
db18

Věkový průměr dost zkresluje třeba Caballero a Giroud...

na druhou stranu Bayern měl mladíka jednoho: Davies; za Chelsea hráli dva: James, Mount.

Reagovat
Muffi

kteří hrají na postech, kam CFC v posledních 3 letech přivedla hráče za 140 mega, ale Kepa (80 mega) sedí z výkonnostních důvodů na lavičce a Morata (60) už je pryč.

Reagovat
Gazdo

Tak Caballera vynulujeme Neuerom a Girouda Lewom. Stale je to tym padom podobne

Reagovat
db18

Caballero 38 - Neuer 33

Giroud 33 - Lewandowski 31

Reagovat
Gazdo

Jo cekoval som to. Anyway urcite mali hracov mladsich ale zas by som z toho nerobil juniorku. Vyrazne mladsi hrac tam bola si len Mount nie?

Reagovat
db18

A Reece James... ale když jsem na to koukl bez těhle hráčů, tak Chelsea 25,33 a Bayern 25,55, takže fakt malinký rozdíl.

Reagovat
Gazdo

Vidis

Reagovat
Talker

Tak Caballero je v současnosti jednička, takže to nemá smysl moc řešit, posune to průměr o půl roku.

Spíš je tohle pravděpodobně nejstarší jedenáctka sezony z naší strany (a jeden z nejhorších poločasů z naší strany).

Reagovat
db18

Reagovat
Vrana17

Tak když hrál Caballero co má 40 tak se nediv. Chelsea má tuhle sezonu zpoustu nových hráčů co jsou ještě velmi mladí. Nedají se očekávat zázraky, je to realita a ti hráči maji to nejlepší snad před sebou. Problém je že jsme v minulosti nakoupili spoustu hráčů co jsou průměr, no místo toho se jich měla koupit třetina, ale TOP kvalita.

Reagovat
AlvaroLorata

Giroud není kvalita? Hraje prostě jinak, nikdy nedával 20 gólů za sezonu, ale mít ho v týmu je nesporná výhoda- viz francouzský nároďák

Reagovat
M0rb1D4S

Jenomže abys ho dokázal takhle využít, tak taky potřebuješ kolem něj stejnou kvalitu, jakou disponuje francouzský nároďák, což u nás prostě nenajde.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Bayern +

Tam sklepáva Griezmannovi a ten šúpe góly jedna radosť. Tu má sklepávať komu, Barkleymu?

Reagovat
John Obi Mikel

Však v tom zápase vypadal jako jeden z nejlepších.

Reagovat
Luc-Luc

chybi kvalita ? lol Kante, Giroud, Pulisic...spis s tim neumi Lamps pracovat, schopnej manazer (Klopp) by z toho udelal konkurenceschopnej tym i v Lize mistru

Reagovat
Front hell

To je pouze spekulace

Reagovat
M0rb1D4S

Výborná dedukce. Kanté půl sezony zraněný, Pulisic už pomalu taky půl sezony mimo hru.

Reagovat
Luc-Luc

jsou tam dalsi dobri hraci, Klopp hral finale LM s Kariusem a Lovrenem a na lavicce mel Klavana, Lallanu nebo Solankeho

Reagovat
Ritchie

furt ten Klopp bože.. Klopp má hlavně trošku jiné zkušenosti než začínající Lamps

Reagovat
Luc-Luc

jasne, proto neni dobry si brat manazera prakticky bez zkusenosti, ale souhlasim, ze by mel dostat cas...myslim, ze tam staci golman a CB na svetove urovni a bude to o necem jinym

Reagovat
Svatej

Reagovat
M0rb1D4S

Jo. A v té době už byl v Liverpoolu přes 2,5 roku. A první rok skončil na 8. místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nastoupil do rozjeté sezony a na PL se vysral a vsadil všechno do EL a LC..

Reagovat
M0rb1D4S

A taky už měl x let zkušeností na nejvyšší úrovni. Ale poslední dobou se na celém internetu z Kloppa dělá snad nejlepší trenér v historii. Nechápu, kde se taková arogance od fanoušků Liverpoolu vzala.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká arogance? reaguji jen na to osmé místo bože.. stejně se honilo nad Pepkem..je to úplně normální že nejlepší ve svém oboru budou vynášení do nebes..

Reagovat
M0rb1D4S

Já teď nemluvil o tobě. Já mluvil o tom, co se v posledních měsících spustilo na internetu.

Reagovat
smazaný uživatel

Normální věc. Nepamatuješ si jak to bylo s Pepkem a city když dělali ty rekordy? No a my jim je teď překonáváme.

Reagovat
Fridgiee

Jen Pep mel uz tehdy na svym konte 3x vic uspechu nez Klopp ma dodnes

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má společného s těmi rekordy?

Reagovat
Fridgiee

Kolega mluvil o hypovaní Kloppa, tys to srovnal s hypem na Pepka pri minulych sezonach v City. Tak co by to nemelo spolecnyho?

Reagovat
Talker

On sice naskočil do rozjetého vlaku, ale to Lampard taky - taky nemohl nakupovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale měl zase letní přípravu. Nevím jak Lampard, ale Klopp si na ni zakládá. A i když nemohl nakupovat dorazil Pulisic s Kovacicem za víc jak 100mega to se vykompenzovalo Hazardem. + Mi přijde ten kádr lepší než co měl Klopp k dispozici. Já Lampardovi přeju a docela i celé Chelsea. Za všechny ty léta konečně udělali sympatické kroky, ale lepší aspoň o kousek by to mohlo být.

Reagovat
Talker

Hm a Kloppovi přišli Firmino, Gomez, Milner, Benteke, Ings a Clyne a přišel o Sterlinga... Přišel akorát o Sterlinga, což byl fajn hráč, ale v té době srovnatelný s lonským Hazardem nebyl ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

No a ten Firmino pod BR skoro nehrál a Klopp ho ihned začal předělávat na jinou pozici kde nikdy nehrál. Gomezovi bylo asi 17 a zranil se do konce sezony. Ings také zranění ukončení sezóny.. odešel Gerrard.. tam jde hlavně o tu letní přípravu. Však to bylo hrozně znát ke konci zápasu že jim docházeli síly. A stejně z toho byli dvě finále.

Reagovat
icemike

A taky jak dopadl s tím Kariusem, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Banger

určitě

Reagovat
Gazdo

Neverim tomu ze Atletico cez vas prejde v LM ale kiezby sa im to nejak podarilo urvat nech vas vratia zase na zem

Reagovat
O.Giroud

Tym dvom liverpoolskym trollom to bude aj tak jedno, nieco si vzdy najdu. Skor ma zaraza, ze su tu tak dlho registrovan od liverpoolskeho fanusika by som cakal trochu viac pokory, na to v akych srackach ten klub bol. Ja osobne uz nemozem chodit ani na liverpoolsky lebo by som sa musel kazdy den s niekym hadat.

Kazdy kto nejde k nam je hype ako Haaland a oproti nemu je Minamino maly boh. Ak clovek napise, ze sa mu nepaci Maneho padanie tak nie je pravy fanusik

Reagovat
Luc-Luc

po letech vlady mrzke luzy je konecne Liverpool FC tam, kde patri, na vysluni, tak si to uzivame

Reagovat
Gazdo

Netvrdim ze ste vsetci odpad par sa najde normalnych (viz ty). Ale to co sa tu vyrojilo po vitazstve v LM je cosi neskutocne. Je to este horsie mi pride ako cules svojho casu. Nastastie vela od nas uz sa ukludnilo aj ked stale mame cierne ovce ale v dnesnej dobe scouseri jednoznacne vedu. Ja fakt neviem ci je to sposobene tym ze dany tym ktory je zrovna najuspesnejsi/najlepsi vzdy laka nejakych dementov ktori si vzdy ked sa nedari len najdu novy klub ktoremu treba fandit. Lebo napr ked Bayern vyhral naposledy LM tak tu taky shitstorm nebol. A myslim ze ani ked vyhrala Barca. Az ked Real prvykrat obhajil tak sa tu bojovalo ale odvtedy sa madridisti dost unormalnili a uz si akurat s nami porovnavaju co sa da ale to je take normalne

Reagovat
O.Giroud

Je ich tu dost(otravnych), co si budeme hovorit akurat tito dvaja mam pocit, ze chcu len provokovat. Az by som prirovnal niektorych k tomu, ze nezvladli tu vyhru.

Ako cakal som, ze ak sa da titul tak tu budu LFC fans neoblubeni, lebo to tak je vzdy minimalne v PL ked to vyhrala Chelsea ci MU. Akurat u ManCity bol ako taky klud, lebo tu mali tak 5 fans

Ved nie je davno zapasy boli len o tom, ci bol horsi Sakho alebo Skrtel a cakanie na zapasy s lepsimi, kde sme vacsinou zahrali dobre a to bolo tak vsetko. A teraz sa idu vysmievat timom ako napr. Everton, ze sa budu proti nam snazit lebo je to pre nich zapas sezony tak som cakal trochu ine spravanie, kedze LFC tu malo vzdy dost fanusikov a to LM vyhrali v roku 2005 a medzitym az do minulorocnej LM mali len jeden Carling Cup ci co to bolo, uplne sa vytratil respekt k inym manazerom, hracom ci superom.

Reagovat
Gazdo

A pritom clovek vam ani nema preco nepriat lebo mate sympatickeho manazera, noe az tak nesympaticky kader a robite futbal atraktivne, moderne a sympaticky. Ale mne to normalne tu tie individua az znechutili a prajem si aby vas atletico vylialo len aby ste padli na zem (niektori teda samozrejme)

Reagovat
O.Giroud

to poznam, mne sa takto znechutil Tottenham este za cias srandra alebo Brita

Reagovat
smazaný uživatel

Do nikoho se tu nekopalo tak jak do Liverpoolu. Možná Barca-Real fans mezi sebou, ale jinak vůbec. Však se koukni jak to vypadá když náhodou zaváháme co se tam sejde za materiál.

Reagovat
Front hell

Na druhou stranu zase je třeba říct,že když jste prohráli teď v Madridu. Místo abyste to vzali sportovně a ocenili výbornou defenzívu atletika. Nadávali jste tady na rozhodčího, simulanty z Madridu apod. Osobně si vybavim 2-3 fanoušky od vas,kteří to tak udelali. Zbytek jen nadával a hádal se s ostatními.

Reagovat
O.Giroud

a najlepsie tie komenty, som rad ze nefandim timu ako je Atletico, by som sa hanbil. Mne skor vadilo, ze sme sa to snazili dat az do prazdnej brany miesto nejakej strely z dialky.

Reagovat
smazaný uživatel

A to nikdo jinej nedělá? Dělají to úplně všichni. A nevím jestli si ten zápas viděl a přišlo ti to chování hráčů v pohodě.

Reagovat
Front hell

Když to dělají všichni tak to budu dělat taky . Takhle mi odmlouva mé 5 leté dítě. Vždyť se s tím dalo počítat,že takhle budou hrát, kouskovat hru, aby vás to rozhodilo. K tomu přidali víc než výbornou defenzívu. A přineslo to úspěch. Jak jsem psal tak někteří z vás to dokázali přiznat,zbytek to neunesl.

Reagovat
smazaný uživatel

A zajímavý že když tak hrál/hraje Mourinho tak je to hnus a nadávají na to všichni. Simulace jsou najednou kouskovani hry a dobrá taktika. Fakt super..ty se taky vždycky ukážeš když jde o Liverpool.. když jsme hráli s AM několik komentů a když hrál včera Arsenal tak vůbec nic. Chtělo by se asi zamyslet a všímat si více svého klubu a ne tu jen házet špínu na druhé.

Reagovat
Front hell

Ach jo. Ty jsi strašně stahovacny člověk. Mourinha nemám rád jako člověka,ale nikde tady na jeho taktiku nedávám. Jsem rád že mě takhle sleduješ. Už minule jsem si toho všimnul. Někomu si tady vyčítal že raději sleduje vas než Dortmund . Pro mě je Liverpool druhý nejoblíbenější tým v pl. Takže do něho si nikdy kopat nebudu. Ale rád si kopnu do některých vašich arogantních fanoušků,stejně jako do těch od Chelsea,mu atd. To že tady někdy nejsem když hraje Arsenal,je protože mám rodinu a ta mi je prednejsi než nějaký fotbal. A ta poslední tvoje věta je úplný nesmysl. Pěkný večer ti přeji

Reagovat
Gazdo

Lebo mate sebou individua ktore takyto vysmech podnecuju ked zakopnete. Proste vas vsetci znenavideli ked ste vyhrali lebo odvtedy nie je nad Liverpool. Kazdy vie ze Pool je momentalne asi najlepsie muzstvo na svete ale netreba sa spravat tak namyslene ako niektore individua (vacsina) tu. Potom sa netreba cudovat ked sa kazdy smeje ked nahodou prehrate. Ja netvrdim ze zrovna ty. Ty si este celkom normalny ale su tu typci co mi znechutili liverpool. A ze som im dost prial

Reagovat
smazaný uživatel

Ty individua tu má každý klub. Každému někdy ujedou nervy atd..stačí se kouknout na technecia,ownyho,..nikoho takového tu nemáme. Luc-luc pokud si ho nepletu byl úplně v pohodě, a začal trolovat až poslední dobou. Nejvíc v pohodě mi přijdou fans reálu, protože jsme snímá ještě nehráli. A když to bylo naposledy darovali jsem jim LM. Prostě nemohli si proti nám vytvořit tu nenávist. Ale hlavně fans Barcy,Bayernu nemůžou prekosnout loňskou LM a nebo že už oni nejsou nejlepší. Nevím fakt mi to tak přijde, třeba je to blbost.

Reagovat
Kowe

je to neskutečně otravný.

Sice to chápu, že si to lidi po letech ve sračkách užívají. Ale je mi z toho smutno.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
jk

Tohle se tu objevuje celkem často. Jako Klopp je skvělý manažer ale v kterém týmu se stalo, že kam přišel hned z toho udělal válec. Mainz? BVB? LFC?

Reagovat
Muffi

CFC za poslední 3 roky přivedla hráče za víc peněz než Klopp za dobu působení v LFC.

Reagovat
M0rb1D4S

A koho si z toho přivedl Lampard?

Reagovat
jk

? A chelski s Kloppem a jeho manažerováním jako souvisí jak.

Reagovat
Muffi

1) Klopp se do finále EL dostal s naprosto tragickým kádrem, s jedním přestupákem do LM, a se dvěma do finále LM. Takže ten nesmysl, že nemá výsledky hned jsi vzal kde?

2) Třeba jak napsal Luc-Luc? CFC nemá horší kádr než LFC druhou Kloppovu sezonu ale výsledky jednoznačně ano.

3) v CFC nerozhoduje o přestupech jen manažer, je tam sportovní úsek a ten v posledních 3 letech napral do kádru půl miliardy eur, což je dost na to, aby to bylo někde vidět a je to krásné srovnání, jak dopadnou tři přestupáky u klubu, kde se to umí 2016,17,18 LFC a kde to neumí CFC 17,18,19.

Reagovat
jk

Takže s LFC měl výsledky ihned když nastoupil. Stačilo napsat tohle

Reagovat
Svatej

A jak se měla Chelsea dostat do finále EL, když ji nehrála? Záměrně udělat špatnej výsledek do LM, kterej by jsi proti ní použil?

2) klopp už tam byl půl roku i s přestupakem, plus celou tu sezónu dal s kádrem pracoval a měl víc zkušenosti. To není ani vzdáleně porovnatelny.

Reagovat
Front hell

A když se dostal poprvé do LM. Tak nehráli ani žádné evropské poháry né? Tím pádem se mohl soustředit jen na PL.

Reagovat
bbbauch

Tohle tahani kloppa do vseho tezko se hleda dalsi klopp, je blbost kazdyho trenera porovnavat prave s nim.

Reagovat
The Krupy

Bayernu veľmi závidím ich káder, je fantastický. Pre mňa najväčší favorit na výhru v LM. O to viac ma mrzí, že sa podobnou cestou nevydal Juventus, ktorý má v Taliansku podobný monopol ako Bayern v Nemecku. Oni však idú svojou sympatickou cestou, naši experti sa rozhodli budovať moderný top klub a nasrať pritom na všetko, čo robilo Juve úspešným.

Reagovat
Malresi

Ale prosím, zas z nich nerobme polobohov za to, že dali na frak mladej neskúsenej Chelsea s v podst. manažérom začiatočníkom na lavičke. Príde silnejší a skúsenejší klub ako vy, my alebo City a fasnú doma trojku ako vlani od nás a ledva prelezú polovicu.

Reagovat
The Krupy

Ja to hodnotím celkovo, páči sa mi ako si to skladajú a postupne generačne obmieňajú. Vy a City by ste ich možno dali, v LM je to vždy aj o šťastí, my momentálne nemáme pod Napolitáncom nárok, budeme radi ak si neurobíme hanbu proti Lyonu.

Reagovat
Malresi

No, mne sa páči ich filozofia v rámci dlhodobého horizontu. V posledných rokoch to ale podla mna skladaju dost špatne, ostatne aj preto sa v lige medzi nimi a konkurenciu skrátila medzera a aj preto v LM nedokázali od roku 2013 prakticky nič, len pár krát semifinale v ktorom si narobili hanbu. Nechcem to zakríknuť, ale doma Lyon porazíte a postúpite podobne, ako aj my proti atlétom. A v dalsom kole by som vam na Bayern veril viac ako im proti vám.

Reagovat
The Krupy

Bayern ešte nenašiel ideálneho trénera, preto sa o nich nedá baviť ako o nejakej mašine, ale tú filozofiu ako si spomínal majú výbornú. Čo sa týka Lyonu, ak postúpime, vyletíme v ďalšom kole, v tom nevidím rozdiel, akurát sa hovorí že ak vypadneme teraz, Sarri končí, čo by bolo na jednej strane plus, no ryba smrdí od hlavy a Paratici s Pavlom by si tam pravdepodobne dosadili ďalšieho pritakávača.

Reagovat
smazaný uživatel

Flick je od odchodu Heynckesa a Guardiolu rozhodne tým najideálnejším. Ancelotti bol omyl a Kovač na to nemal, ale pod Flickom sa Bayern zdvihol na tú úroveň, akú dokázal predvádzať pred niekoľkými rokmi. Je otázkou, či mu to vydrží dlhodobo, lebo ešte nie je istý ani titul v BL, ani nejaký úspech v LM. Ale našliapnuté to majú skvele, káder je výborný a tréner vyzerá, že je maximálne kompetentný.

Reagovat
The Krupy

súhlas, ten súčasný tréner vyzerá výborne, no ešte som ho nechcel hodnotiť, zatiaľ je skoro. Ak sa osvedčí, budú dlhodobo veľmi silní.

Reagovat
Bayern +

Hanbu v semifinále narobil Guardiola. Jupp vypadol o gol, Kovac o dva.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
r.mrazik

fakt nejvetsi? to spis liverpool a city...

Reagovat
The Krupy

City neverím vôbec, viem že im to raz výjsť musí ale tento rok očakávam vypadnutie ešte pred finále, tak ako po minulé roky. Liverpool túto sezónu v LM až tak suverénne nešlape, ale spolufavoriti súťaže určite sú. Barcelona a Real nič moc, o Juventuse ani netreba hovoriť, z toho mi vychádza ako čierny kôň práve Bayern.

Reagovat
Rich

Nemyslím si, že Bayern je největší favoriti na výhru, je možná jeden z možných.. Já nemám rád vytahování, ale na druhou stranu bych si přál Bayern ve finále s nějakým německým klubem, třeba Lipsko by bylo zajímavé a nebo Manchester City.

Nic proti Juventusu ani Liverpoolu, ale Juventus byl poslední zápas tragický, Liverpool hrál hrozně... Každopádně, nemohl bych, kdyby Liverpool vypadl už teď a šli dál Atleti...

Reagovat
Gazdo

No Bayernu sa zranil Lewa tak je otazne v akej forme sa vrati

Reagovat
Largo

Hezky napsaný. Už se těším na Ziyecha a určitě budou další následovat. Chilwell, Upamecano, Sancho?

Reagovat
O.Giroud

Mbappe, Neymar

Reagovat
Luc-Luc

jo, jeste Haaland s Messim

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
iamek

Ronaldo, Dybala a Oblak

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe, Neymer, Messi, Ronaldo a Van Dijk.

Reagovat
Godwinson

Já bych tomu Sanchovi i docela věřil, kdyby udělali čtvrtý flek

Reagovat
Miguel19

Vůbec. 100 mega za hráče nedáme.

Reagovat
Talker

Já myslím, že bychom dali. Spíš je otázka, jestli mu budeme ochotní napálit plat tak, jako to budou schopní udělat United.

Podle mého bychom museli dát LM, oni by jí dát nesměji a Liverpool a Citizens by nesměli mít zájem, abych tomu fakt věřil Ne že by to bylo bez šance, ale jako jistý si tímhle vývojem nejsem.

Reagovat
Largo

Reagovat
vladino10

Gnabry a Thiago?

Reagovat
raduinho

Nevím jestli zrovna Chilwell je nějaká extra světová kvalita co by nás měla posunout výš.

Reagovat
mesyas

pro začátek by stačil být lepší než Alonso/Emerson.

Reagovat
Talker

Jenže Chilwell bude stát rozhodně přes 50-60 mega liber. A při takové investici fakt nestačí, aby byl jen "lepší, než Alonso či Emerson", protože ta laťka je dost nízko.

Na druhou stranu, je mu stále "jen" 23 let a má 4 roky zkušeností, má kam růst. Ale představoval bych si při takové investici někoho lepšího - v Německu by takový hráč (mladý, širší špička ligy) stál tak 20, takže je opravdu otázka, jestli má ten potenciál vyrůst ve world class. Nemůžu u něj hodnotit, mám ho málo nasledovaného.

Reagovat
smazaný uživatel

Ziyech nás vůbec nevytrhne. Už jsem tu psal, že je to první dobrá vlaštovka, ale aby nebyla jediná. Vše se bude odvíjet od úspěšnosti sezony. Z LM je Chelsea venku. Jediná trofej, kterou může Chelsea vyhrát je FA Cup, kde stojí Liverpool. Hodně velkou roli bude hrát také TOP 4, protože pokud nebude LM, tak se nikdo do týmu hrnout nebude. A ještě budoucí vize jakéhosi úspěchu, který je ten tým schopen v co nejrychlejším čase získat. Těžko půjde nadprůměrný hráč do týmu, kde ty úspěchy prostě nebudou. A nakonec samotné vedení, které 4 roky spí a není schopno se přizpůsobit trhu. Takže bych hodně brzdil s nějakými TOP posilami, které jsou u Chelsea nejnutnější ze všech klubů momentálně.

Reagovat
Talker

Já vím, že jsi jen trol, ale stejně... Píšeš úplné nesmysly.

Maguire šel do MU letos, stejně tak Fernandes a AWB. Arsenal získal Aubu, Pepeho a Lacazetteho. Přitom tam šance na nějaký boj o tituly poslední léta taky nebyl.

Ten pool hráčů je relativně velký a před náma je reálně 7-8 týmů, které nás mohou předběhnout. Pak pár na podobné úrovni - když půjdeme po golmanovi mimo těch 7-8 týmů, tak máme hodně slušnou šanci ho získat, protože nikdo jiný po golmanech letos asi nepůjde. Podobně to může být i na jiných pozicích.

Těch hráčů, kteří stojí za pozornost je třeba 30-40, reálně těch 7-8 klubů koupí dohromady 20 hráčů - a někteří nebudou z těch, kteří nás zajímají.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba je s prominutím vůl, že svá nejlepší léta nešel proměnit třeba do City či Barcelony. Jenže Chelsea má ostatní týmy přebíjet. Je až s podivem, že dříve tomu tak i bylo. Tím, jak se na to kašle jsme se dostali do bodu, kdy jediným východiskem je postup do LM, aby ti hráči došli. Nebudu se vůbec bavit o tom, že United má prostě obrovské jméno a na to ti hráči jdou. Liverpool má to stejné a přidává úspěchy navíc. Co mi vadí nejvíce je to, že Chelsea byla před těmito týmy vyhledávanou destinací a neschopností všech okolo klubu, i diváků, kteří neumějí negativně zareagovat v době, kdy je potřeba, se dostala za ně. To beru jako obrovskou minelu. Já naštěstí svoji sezónu s Chelsea už ukončil po úterku. Uvidíme v létě a potom se rozhodnu jestli trávit u něčeho takového čas či ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho bazénku, o kterém píšeš je potřeba s tím, jak se zle pracovalo přivést ty nejlepší. Dodávám, že nesmysly to nejsou, je rozdíl mít 5 titulů a 20 titulů. Potom klidně nějakou dobu mít úspěchy nemusíš. Stačí vizitka klubu. Ať chceš či nechceš, hráči neberou jen podle financí, ale podle možností budoucího úspěchu. Mi řekni, který TOP hráč půjde někam, kde úspěchu nemůže dosáhnout. Vyjmenoval si Pepeho nebo Lacu, kteří nedosahují až tak světových kvalit. Auba je jediný případ, který opravdu chybu udělal. Jinak široká většina vybírá podle těchto kritérií.

Reagovat
Svatej

Reagovat
jk

Hazard, De Bruyne, Lukaku a Tuchel.

Reagovat
ajouki

Asi tu mělo zaznít, že Chelsea nechyběli proti Bayernu jen důležití hráči, ale hlavně jim chyběla rychlost v ofenzívě. Barkley a Giroud možná stačili na hluboký blok Tottenhamu, ale proti vysoké obraně Bayernu neměli šanci. Mount dělal alespoň náběhy, ale taky nemá rychlost utéct proti maximálce Daviese. Být tam Pulišič, Abraham nebo CHO, tak jsou z toho dva čisté úniky proti brankáři.

Místo toho se Bayern nemusel vůbec strachovat, že by jim Chelsea mohla ublížit z rychlého protiútoku. Nemuseli se ani strachovat v křídelních prostorech, kde opět Chelsea neměla své klíčové hráče ve hře jeden na jednoho.

Reagovat
John Obi Mikel

Na to se nemůžem vymluvit, protože je tam nemusel Lampard dávat. Mohlo mu být jasné, že proti Bayernu budem potřebovat rychlou přechodovou fázi a dát tam třeba přímočarého Pedra.

Reagovat
ajouki

Přímočarý je něco jiného než rychlý nebo kvalitní jeden na jednoho. To teda zbyly Lampardovi možnosti, když navrhuješ hráče, který v těchto zápasech nestíhal už poslední rok za Barcelonu.

Že Chelsea není v ideální kondici není těžké vidět. Trochu nefér mi přijde ale dělat srovnání s Bayernem, který měl k dispozici prakticky všechny své hráče, Chelsea chyběli 4 do základu.

Reagovat
John Obi Mikel

To ano, navíc Bayern je teď světová špička.

A Kanté nám ve středu pole chyběl dost a Pulišič na kraji taky.

A Pedro na druhou stranu třeba v superpoháru s LFC hrál velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu chyběl Sulle (rychlý stoper), Hernandéz a Goretzka po zranění, Perišić mimo taky. Atd. Atd.

Zase vymlouvání na zranění.

Co si přiznat, že nato CFC neměla, a že by se měla soustředit na ligu a obměnu kádru (nákupy za poslední rok nic moc).

Hodil by se Vám Sancho, ale nevidím to reálně, protože by ukousl podstatný kus přestupového rozpočtu. Nebo můžete zkusit Coutse, sice je bez formy, ale BL mu nemusí sedět jako PL, navíc by se dal pod 100 rozhodně koupit, otázka zda by šel do CFC a jak by hnul se mzdou...

Reagovat
ajouki

To zase není takový problém si přiznat, že na to Chelsea v sestavě s Barkleym a Giroudem neměla.

Šance na postup by i při nejsilnější sestavě měla tak 20 %, ale zápas by to byl zcela jistě jiný. Anebo chceš tvrdit, že kdyby Bayern musel hrát proti dvěma hráčům schopným vyprodukovat branku, tak by se zápas nijak nezměnil? No a jaký je pak rozdíl mezi koupí Coutinha, který je bez formy, a uzdravením Pulišiče?

Reagovat
Rich

Hrozně mě pobavilo, po zápase, jak fanoušci pod výsledkem zápasu psali: Jo Bayern porazíme u nich doma a až budeme mít hráče, co jsou zranění fit, tak jim ukážeme... Upřímně mě furt přijde, že někteří fanoušci nepochopili, že prohráli doma o 3 branky... A zápas v Alianz Areně je těžký pro každého, navíc Bayern si to pohlídá... Netvrdím, že má Bayern postup jistý, ale prostě má lepší vyhlídky...

A stejně, i kdyby Chelsea se vrátila nějaká ze zraněných opor, tak pořád mají děravou obranu s Rudigerem a dalšího obránce, navíc červenou kartu má Alonso, takže taky ztráta (úplně zbytečná navíc)... Prostě neříkám, že všichni, ale většina fanoušků by měla přestat psát nesmysly typu, že jim chyběli hráči...

Reagovat
Svatej

Kdo to psal?

Reagovat
Rich

Pod tímto článkem ne, ale pod výsledkem zápasu ano a fanoušci Chelsea. Jak to vidíš ty?

Reagovat
Svatej

Že to tam nikdo nepsal, tak to vidím.

Reagovat
Rich

Kdybych chtěl, tak to tam najdu, ale nechce se mi... Stejný jako alibismus některých fanoušků Chelsea na sociálních sítí, nepsali jsme, že přejedeme Bayern jako ve finále Ligy mistrů...

Reagovat
Svatej

Nenašel by jsi nic, krom zjevně sarkastickyho příspěvků jednoho typka, klidně si ten čas udělej.

Sociální sítě jsou mi ukradený, tam to píšou i fanoušci Benficy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenájdeš, ak by si aj chcel. Prešiel som to, dal som si tú zbytočnú námahu. (To aby tu zaznel itzv. neutrálny hlas).

Reagovat
vladino10

Nič také tu nie je

Reagovat
oddy

Mě zase hrozně pobavilo tvoje vymýšlení si

Reagovat
Atlético de Madrid

Me trochu pobavila uvodni veta "V roce 2012 se potkaly ve finále Ligy mistrů. V té době šlo o evropské velkokluby se soupiskou plnou superhvězd."

Tehdy byla ucast Chelsea ve finale pomerne velky sok a finale tomu odpovidalo. Nepovedena sezona s vymenenym nezkusenym trenerem, obrat v osmifinale po heroickem vykonu, v semifinale je zachranil Cech. Bayern do nich pak ve finale busil celych 90 minut, jediny Drogbuv gol byl neco jako zazrak a k tomu Robben nedal penaltu. Hraci Chelsea tehdy byli bud uplne nezkuseni nebo za zenitem, jedina opravdova hvezda na strane Chelsea byl v tom finale Mata a k poslednim heroickym vykonum se vyhecovali Cech, Lampard a Drogba. Za tym plny superhvezd nastoupili Bosingwa, Kalou a debutant Bertrand, pricemz se tehdy cela Chelsea modlila, aby stihl nastoupi Cahill, protoze by bez nej mela jedineho stopera.

Reagovat
Talker

Je trošku vtipný, že tu LM ukopal tým, který ji měl vyhrát už mnohem dříve když byl na vrcholu. Ta kvalita se nedá srovnávat s tím, co měli k dispozici všichni předchozí trenéři (a vlastně i následující) - RdM se povedlo s nejslabším týmem něco, co Mourkovi, Ancelottimu či Contemu s (podle mého) silnějšími týmy ne.

Pokud bych měl řadit podle kvality kádru od začátku Romana, tak to byl asi ten nejslabší (a ten současný je tam dole někde s ním, v tom mezidobí tam byl Hazard alespon)

Reagovat
Svatej

Kterej bereš jako nejsilnější?

Já když si to dal dokupy kolem a kolem, tak ten 2014/2015. Ten tým byl v ideálním věku, dobře poskládanej do tlaku i brejku včetně solidních backupu, jen trpěl na Joseho pojetí. Je mi jasný, že asi půjdeš po týmu okolo Robbena, ale i tak mě to zajímá..

Reagovat
Talker

Tak 14/15 nemohl být nejsilnější už jen z důvodu, že tam hrál Willian základ. K tomu i Ramires a Oscar. To jsou 3 důvody, proč ten tým považuju za slabší. K tomu Čech, Lampard a Terry už byli slabší, než během toho předchozího titulového období (Mourinho I až Ancelotti).

Jediná silnější část byla asi levá strana (Braňo+Hazard), srovnatelný Costa a Fabregas a tím to končí - ač byl třeba Matič skvělý, tak podle mého se nechytal na kvality Essiena/Makeleleho.

Takže za mě asi 05/06, 04/05 a pak 09/10.

Reagovat
Svatej

Fair point.

Měl jsem to rozepsany detailně, ale byl v tom maglajz, tak to prostě zkusím porovnat h2h.

Courtois < Cech

Brano, Azpi > johnson

Terry < Terry

Cahill < Carvalho

Azpi, Luis > Gallas

Matic < Makelele

Fabregas = Lampard

Hazard > Robben

Costa > Drogba

Willian < Cole, Duff

Okej, někde jsem byl teda ke " svým" trochu krutej (Fabre, Matic i Terry, kterej byl v ty sezóně exkluzivní) , ale ve výsledku by to asi vyšlo líp pro starou gardu.. Každopádně je složitý to sepsat, když se hrálo jiný rozestavení..

Oscar byl tehdy fajn hráč

Reagovat
Svatej

Hezký, jeden hráč mi chybi

Ramires < Essien

Reagovat
Talker

Když nad tím přemýšlím, tak Mount letos vypadá hodně podobně Oscarovi herním stylem - takový ofenzivní allrounder, schopný tam zahrát kdekoliv, vždycky to odmaká.

Oscar je lehce techničtější, rád si dá pár doteků s míčem, rozhlédne se. Mount je na míči přímočařejší. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat s lepšími spoluhráči, až tam nebude strašit Pedro a Willian, protože Oscar taky vypadal nejlépe v sezoně, kdy měl kolem sebe Matu s Hazardem a řádili tam jak pominutí.

A i v produktivitě jsou si relativně podobní - Oscar měl v první sezoně 4+7 za 2200 minut, Mount má 5+5 za 2100 minut.

Reagovat
irik

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Smreky

OT: prosím vás je niekde diskusia k FANTE? vďaka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele