27. 2. 2020 Daniel Ryl, Dáša Šamanová

Buchtele: Prohra nás mrzí kvůli fanouškům

Ve čtvrteční předehrávce na ledě Kladna se útočník JAN BUCHTELE zapsal mezi střelce celkem dvakrát, přesto jeho dvě trefy na bodový zisk nestačily. "Hráli jsme špatně v obranném pásmu, nezvládali jsme souboje. Kladno bylo lepší a silnější v soubojích. Naši fanoušci byli slyšet, o to víc nás prohra mrzí," přiznal po porážce 2:4 sparťanský střelec.

Z Kladna se vracíte bez bodů, přestože jste vedli. Mrzí to více?
Určitě nás to mrzí. Odehráli jsme další venkovní zápas, který jsme nezvládli. Chtěli jsme ho zvrátit na svou stranu. Věděli jsme, že to bude těžké, protože Kladno bojuje o každý bod. My ale chceme také co nejlepší postavení v play-off.

V závěru jste sahali po vyrovnání, co nakonec rozhodlo?
Zápas byl na obě strany otevřený. I nám lítaly na branku šance, ale Kladno mělo bohužel více vyložených šancí. Hráli jsme špatně v obranném pásmu, nezvládali jsme souboje. Kladno bylo lepší a silnější v soubojích. Dost vyjížděli, a to udělalo výsledek.

Bylo podle vidět a cítit, že Kladno hraje o záchranu?
Je to pochopitelné, nikdo nechce spadnout a budou takhle hrát až do konce. Nás to ale nemusí zajímat, my chceme co nejlepší pozici v play-off. Na Kladně jsme to nezvládli a mrzí nás to. Víme, že bude rozhodovat každý bod, ale nekalkulujeme, koho bychom si přáli. Prostě na nás někdo vyjde a na toho se připravíme.

K bodovému zisku jsme měli blízko i díky tvým gólům. Dá se říct, že ti utkání ideálně sedlo?
Oba góly padly díky všem hráčům, kteří zrovna hráli. Při prvním jsme dobře zvládli situaci v obranném pásmu. Beci byli parádní, obrali soupeře o puk a dostali jsme se do přečíslení. Pecháček s Formičem mi to připravili a já střílel do prázdné. Při druhém gólu jsem chtěl najít Pecháčka, ale obránce si srazil puk do branky. Byl to takový šťastný gól. Tímhle gólem jsme se dostali do vedení, ale byla škoda, že jsme ho neudrželi.

Do Kladna přijelo i spoustu sparťanských fanoušků. Byli slyšet?
Byli, o to víc nás mrzí, že odjíždíme s prázdnou.

Měli jste více než týdenní pauzu bez zápasu. Bylo utkání po herním výpadku náročnější?
Takové je rozlosování, takže my s tím nic neuděláme. Během pauzy jsme trénovali, ale vždycky je to nepříjemné, když se dlouho nehraje. Když jsou zápasy, je to určitě lepší, ale na to bych to nesváděl.

Jak sis užil krátké volno bez zápasu?
Odpočinuli jsme si s rodinami, ale většinu volna jsme stejně trénovali. Na jednu stranu bylo příjemné, na druhou stranu jsme opravdu vypadli ze zápasového tempa.

V neděli se utkáme se Zlínem. Co od toho zápasu očekáváte?
Jsou v pozici, která je na hraně. Do konce základní části už se odlišné zápasy asi hrát nebudou, my je musíme zvládat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

​Divíšek: Trenér Gross má naši důvěru

Kousal: Tlak si nepřipouštím, těším se!

Krejčík: Mistrovství v roce 2015 bylo zážitek

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov