Jaký je dnes Chrome OS a pro koho se hodí?

Jaký je dnes Chrome OS a pro koho se hodí?

Chrome OS je operační systém, který již získal značnou oblibu v mnoha zemích světa. I na území České republiky jsou dnes notebooky s Chrome OS v nabídce obchodníků. Mnoho z nás ale zatím neví, co lze od tzv. chomebooků očekávat.

Chrome OS nevyžaduje výkonný hardware

Chrome OS je relativně hardwarově nenáročný a výborně optimalizovaný, dokáže tedy skvěle pracovat i na slabších strojích. I tak ale nabízí skvělé funkce. Koneckonců právě pro bezproblémový provoz bez zbytečných výdajů si chromebooky oblíbili studenti v USA. Navíc v případě, kdy se pro Chrome OS rozhodneme, nemusíme hned kupovat nový chromebook. Můžeme ho nainstalovat i na náš starší notebook. Skvělou službu nám Chrome OS prokáže zejména na pomalejším stroji.

Jaké jsou další výhody Chrome OS?

Jakmile si nainstalujeme Chrome OS, nemusíme se bát virů a malwaru. Zvýší se tak bezpečnost při používání PC. Zejména uživatelé nejrůznějších služeb společnosti Google ocení, že v Chrome OS lze snadno přepínat uživatele právě podle existujících Google účtů. Navíc je umožněno i spuštění OS Linux.

Jaké má Chrome OS nevýhody?

Pro mnohé uživatele muže být problém, že v Chrome OS není možné spustit aplikace s příponou .exe. Na druhou stranu je ale k dispozici dostatek programů, které na běžnou práci většině z nás bohatě stačí. Musíme také počítat s tím, že bez internetu se s OS Chrome neobejdeme. Pokud nemáme dostatečný datový objem u mobilního tarifu, rozhodně nebude ideálním řešením na chatu.

Kdo Chrome OS opravdu ocení?

Notebooky s operačním systémem Chrome jsou skvělou volbou pro ty, kdo používají počítač zejména k práci, ke studiu nebo k surfování. Hry si v Chrome OS nezahrajeme, stejně tak můžeme zapomenout na další aplikace. Na druhou stranu je ale Chrome OS ideální pro studenty, na vyřizování korespondence, psaní článků i vědeckých prací. Stačí vybrat si ten nejlepší chromebook. Snížit jeho cenu nám pomůže sleva na alza.cz.

Článek Jaký je dnes Chrome OS a pro koho se hodí? byl publikován 27. února 2020 v 22.45 v rubrice Technologie. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...