Giudi a Mejla z Vypsané Fixy vydávají společný singl Sleeping Boy

Giudi a Mejla z Vypsané Fixy vydávají společný singl Sleeping Boy

Tisk

guidi 200Giudi vydává nový singl ve spolupráci s Mejlou ze skupiny Vypsaná Fixa. Po něm získala skladba také svůj název Sleeping Boy. Do hlavní role obsadila zpěvačka tanečníka a stylistu Matěje Pšeničku.

 

 

„Tato spolupráce vznikla naprosto spontánně. Mejla je můj blízký kamarád a vždy s ním konzultuji moje skladby během jejich tvůrčího procesu. Jednou při podobné session mi pustil svůj rozpracovaný song, hodně mě bavil, proto jsem do něj rovnou zkusila nahrát vokální melodii. Sedělo to skvěle, řekli jsme si, že tuhle skladbu má smysl nahrát a dotáhnout do konce," vysvětluje k procesu tvorby nového singlu Giudi.

Mejla pravidelně hraje na různých akcích se svým DJ setem, jeho pseudonymem je Sleeping Boy. Podle něj dostal název také singl, který částečně vznikal v pražském Faust Records. Podílel se na něm i Vegy Táborský (FVTVRE, Wild Tides) a s finálním mixem pomohl i britský producent Alan Bleay (Wolf Alice, Charli XCX). Sleeping Boy vychází pod britským labelem Minimal Surface.

guidi 1

Vydání skladby doprovází i klip, který zobrazuje příběh kluka ztraceného ve své hlavě. Pohybuje se v industriálním prostředí velkoměsta a je pohlcený stereotypy současné doby. Jako každý z nás, i Sleeping Boy má své stinné kapitoly a hledá svobodu. Hledá v sobě sílu porazit své démony.

Do hlavní role obsadila Giudi svého kamaráda – tanečníka, stylistu a modela Matěje Pšeničku. „Jeho výrazová performance v klipu je reakcí stavu duševna v závislosti na dnešní společnost a Matěj se téhle role zhostil opravdu skvěle. Z výsledku mám obrovskou radost," dodává Giudi. V klipu se prezentují také lidé z New Aliens Agency, se kterými Giudi v minulosti spolupracovala na klipu Tribe. Další role obsadili její kamarádi, kterým Giudi touto cestou děkuje. Klip Tribe je nyní nominovaný na Anketě Žebřík v kategorii Videoklip roku.

Na jaře 2020 má Giudi v plánu dokončit práce na svém debutovém albu a vydat další nový singl s klipem. Letošní booking je zaměřený výrazněji na zahraniční akce, v Čechách bude ale také několik možností, kde vidět Giudi naživo.

Giudi2


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je důležitá pro každého z nás, jen tomu občas nedáváme takovou váhu

archiv Markéta Fassati 5„Patřím k těm šťastným lidem na světě, pro které je práce zábavou i posláním,“ přiznává sopranista Markéta Fassati, která zpívala na mnoha světových pódiích snad ve všech evropských jazycích a ráda zpívá široký hudební...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Hrob kolibříka: magické i podmanivé vyprávění


Hrob kolibrika 200V nakladatelství Jota vyšla velmi zajímavá kniha s názvem Hrob kolibříka. Jedná se o závěrečnou práci na San Francisco State University od autorky Jennifer Skutelsky, která byla oceněna Clark-Gross Award v kategorii román. Pusťte se do toho magického rom...

Divadlo

Růžena Lysenková hrála hodně v televizi, ale velké role měla hlavně v divadle

lysenkova200Pamětníci a milovníci divadla si mohli všimnout, že letos 6. září to bylo deset let, co odešla ve věku 94 let vynikající herečka Růžena Lysenková. Naposledy si zahrála v roce 1997, a to v televizním filmu Čas jeřabin. A i když se objevila v řadě in...

Film

Film Superžena se představuje v novém traileru

superzena200Už 29. února vstupuje do kin celovečerní film Superžena režisérky Evy Toulové. Romantický snímek o tom, jaké musejí být dnešní ženy superhrdinky, aby v životě uspěly, se představuje v novém traileru plném známých hereckých jmen.

...