Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miranda ze Sexu ve městě v šokujícím videu. Objevilo se v den, kdy zavřeli největšího zvrhlíka Hollywoodu

Video se připravuje ...
VIDEO: Girls.girls.girls
28. února 2020 | 06:00

Na internetu se objevilo velmi emotivní a silné video, za kterým stojí magazín Girls, girls, girls. Ke spolupráci na projektu Be a Lady si přizvali představitelku jedné z hlavních rolí ikonického seriálu Sex ve městě Cynthii Nixon. Po jeho zhlédnutí budete mít možná i vy husí kůži.

Cynthia Nixon ve videu cituje hlášky a věty, kterým jsou ženy neustále vystavovány. Větám herečka samozřejmě dodává i potřebnou dramatickou dikci, která se vám bude vrývat pod kůži. Zajímavostí je, že tato slova už v roce 2017 napsala na svůj instagramový profil blogerka Camillie Rainville. Video vyšlo toto pondělí, zrovna v den, kdy byl hollywoodský magnát Harvey Weinstein uznán vinným ze znásilnění a sexuálního obtěžování. Jeho obličej se během tříminutového videa také objeví a zdá se, že načasování možná nebylo náhodné.

Slova, která Cynthia prezentuje, ukazují, jak velkému tlaku jsou dennodenně ženy vystavovány. Chce se po nás, abychom nebyly ani tlusté, ani tenké, abychom jedly víc, nebo naopak držely dietu. Abychom se neoblékaly moc vyzývavě, ale na druhou stranu abychom se nebály se odvázat. Abychom neprovokovaly muže, protože ti si prostě nemohou pomoci, abychom si neříkaly o znásilnění. Zažité stereotypy, kterým musíme každý den čelit. A bojovat s nimi... Snažit se nevnímat okolí, být šťastné a žít si život podle svého, aniž by nám někdo diktoval, jak vypadat, co dělat, zda a kdy mít děti...

Právě podobné projekty, jako je tento, je třeba podporovat a šířit. Cokoli, co otvírá lidem oči a rozšiřuje obzory. Každý z nás by si měl uvědomit, že jsme jedinci z masa a krve a že je jedno, zda jsme ženy, nebo muži, všichni máme stejná práva, chceme žít život podle svého a nenechat druhé nám do toho mluvit. Chovat se k ostatním tak, jak bychom chtěli, aby se oni chovali k nám: s respektem a lidsky.