Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft ruší akce, EA a Kojima nebudou na GDC, Computex je stále v plánu

Zatímco pořadatelé Computexu s nějakého důvodu věří, že akce proběhne, z GDC už se odhlašují další účastníci a Microsoft již ruší v řadě čtvrtou akci v letošním roce…

S ohledem na počet změn a nové události, které se odehrály od publikace poslední zprávy na toto téma, nebude od věci si zaktualizovat, jak se situace vyvíjí.

V některých ohledech se vyvíjí podle očekávání. Z Game Developers Conference 2020 (16.-20. března, San Francisco), ze které se již minulý týden odhlásila Sony (Playstation) a Facebook (Oculus VR), se odhlásily další dvě značky a to EA a Hideo Kojima. Klíčová bude situace v příštím týdnů. USA zatím šíření koronaviru zvládají (případů je 61, úmrtnost nulová), na rozdíl třeba od Itálie, v jejímž případě se ukázalo, že celostátní koordinace vlastně neexistuje a regionální nefunguje.

Organizátoři Computexu (2.-6. června, Taipei) jsou stále přesvědčeni, že se akce konat bude. Na Tchajwanu je zatím evidováno pouze 32 případů a jedno úmrtí, takže to i může vyjít - na druhou stranu, jak ukázal nedávný vývoj v Evropě - situace se může rapidně změnit během týdne.

Odlišný přístup projevil Microsoft, který během února zrušil již tři akce, které se měly kontakt v Asii (Singapore, Shanghai, a Taipei) a nyní na Twitteru ohlásil zrušení další, Ignite v Hong Kongu. Aktuální zatím zůstávají Ignite pro Evropu (Copenhagen, 27.-28. 2., Zurich, 4.-5. 3.; Amsterdam, 11.-12. 3.; Madrid, 25.-26. 3.; Tel Aviv, 22.-23. 3.; Berlín, 29.-30. 3.; Stockholm, 5.-6. 5.),  a další vlna, která bude zahájená v New Orleans 21.-25. září 2020. Je to vcelku logické, jde o menší akce a právě konání v řadě zemí eliminuje masové cestování návštěvníků, neboť se mohou zapsat na geograficky nejbližší lokalitu.

Diskuse ke článku Microsoft ruší akce, EA a Kojima nebudou na GDC, Computex je stále v plánu

Pátek, 28 Únor 2020 - 18:30 | Hrdina | Lidi se proberou, až to chytne celý fotbalový tým...

Zobrazit diskusi