Hlavní obsah

Hra, která nikdy nevyšla, unikla na internet

Novinky, abr

Akční adventura StarCraft: Ghost byla poprvé oznámena již v roce 2002. Oficiálně však tento titul, na který se evidentně hráči velmi těšili, nikdy nevyšel. Až nyní se o něm opět dozvídáme, neboť na internet unikla nedokončená verze hry.

Ukázka ze hry StarCraft: Ghost Video: archív tvůrců

 
Článek

Stopku vystavily titulu StarCraft: Ghost problémy při vývoji. Přestože první ukázky vypadaly velmi slibně, Blizzard neustále měnil vývojářská studia, až byl nakonec v roce 2006 vývoj pozastaven. Tehdy patrně ještě skalní fanoušci věřili, že akční adventura skutečně někdy vyjde.

Tak se ale nestalo, trvalo dalších dlouhých osm let, než prezident společnosti Mike Morhaime přiznal, že projekt byl definitivně zrušen. Řada hráčů tak patrně zamáčkla slzu v oku a v průběhu uplynulých let na hru zcela zapomněla.

Nejúspěšnější hry všech dob. Trhu kraluje Minecraft

Hry a herní systémy

Zlom nastal až letos, kdy internet doslova zaplavily herní ukázky právě tohoto zapomenutého titulu. Ukázalo se totiž, že jednomu hráči se podařilo dostat k nedokončené verzi hry, která přitom měla už dávno skončit v propadlišti dějin.

Hru nadšenec, který si nepřeje své jméno zveřejnit, získal z vývojářského kitu Xboxu. Ten vydražil v nějaké aukci, aniž by tušil, jaký poklad je v něm uložen. Díky tomu se všichni fanoušci mohou podívat na něco, co patrně neměl nikdo nikdy spatřit.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry StarCraft: Ghost

V ukázkách se tak můžeme blíže seznámit s hlavní hrdinkou Novou, která pobíhá po sevřených úrovních, plíží se či překonává vysoké překážky. A při tom všem zároveň střílí na mimozemské organismy, které se ji snaží zabít.

Uniklý StarCraft: Ghost představuje krásný výlet do nedávné minulosti. Jak je ale z řádků výše nejspíše již patrné, finální verze této akční adventury se již nikdy nedočkáme.

Reklama

Související témata:

Související články

Stadia promění mobily v herní konzole

Se službou Stadia se snaží společnost Google proměnit i méně výkonná zařízení na herní konzole, platí to například i o chytrých telefonech. Nyní americký...

Parametry PlayStationu 5 už nejsou tajemstvím

Šéf herní zábavní divize Sony Jim Ryan již prozradil celou řadu detailů o chystaném PlayStationu 5, který by měl být jedním z hlavních lákadel letošní...

Výběr článků

Načítám