Hlavní obsah

Boj o půl milionu, slovenská hvězda a šílený bomby. Tohle najdete v kleci

Praha

Třináct zápasů, třináct bitev v oktagonu se blíží. Pátek 6. března pozná svět druhý galavečer organizace IAF, opět proběhne v pražské nové hale O2 Universum. Jedním z hlavních taháků bude šampion stáje OKTAGON MMA Tomáš Deák, kterému patří v bantamové váze 66. místo na světě. Devětadvacetiletý Slovák posledních šest bitev vyhrál, nyní ho čeká Moktar Benkači z Francie, on prohrál naposledy před třemi lety.

Strašný, strašný bomby. To je plán Alexandera Cverny pro zápas těžkotonážníků.Video: Sport.cz

 
Článek

„Naskytla se nám šance mít tady tohoto borce evropského formátu a udělali jsme všechno, abychom ho získali. Je tu, za to jsme strašně rádi," okomentoval Deáka jeden z organizátorů Ondřej Pála.

Před hlavním zápasem měl jít do klece Tomáš Fiala s Ondřejem Petráškem, který se veze na vítězné vlně. Jenže tomu vystavila  stopku nemoc a bere antibiotika. Místo něj organizátoři domluvili Vladislava Bezobrazova z Ruska. „Vím o něm asi dva dny, myslím, že to bude v pohodě. On je docela komplexní, to je Petrášek taky, takže se vlastně nic nezměnilo," nedělá si velkou hlavu Fidži Fiala.

Premiéra IAF v roce 2019 a zlomený nos. Petr Monster Kníže bez problémů porazil v hlavním duelu večera Dána CarlsenaVideo: Sport.cz

V kleci změří síly také těžké váhy. Robert Voves má 120 kilo. Proti němu se postaví bývalý zápasník Jevgenij Orlov, Ukrajinec, který byl účastníkem olympiády v Londýně 2012. Druhými těžkotonážníky budou Martin Horský a Alexander Cverna, u kterého organizátoři uvádí váhu 125 kilo.

„Těžká váha, tam asi žádný plán není. Přilítne jedna nebo strh na zem. Tam jsou strašný bomby. Tohle prožívám v tréninku, v zápase to je jen malina. V tréninku to jsou strašný bomby, jen strašný, strašný, nic jiného," okomentoval Cverna následující duel.

Mezi profesionály vstoupí Peter Gabal, bývalý český amatérský reprezentant, který sbíral úspěchy na světových šampionátech. V pátek ho prověří Pavel Pilný.

Návrat obra. Robert Voves se vrací do kolotoče zápasů MMAVideo: Sport.cz

„Se startovkou jsem moc spokojený. Některý zápasy budou fakt skvělý. Nevyhnula se nám nějaká zranění, ale to k MMA patří. Reality show, to bude šílený. Kluci předvedli v semifinále skvělý zápasy, až mi to vyrvalo dech. Co zápas, to perla. A Tomáš Deák a jeho soupeř? To je evropská špička," pochválil si seznam zápasníků organizátor Petr Píno Ondruš.

Součástí večera budou také dva duely, které určí vítěze sportovní reality show I Am Fighter. Vítěz si odnese půl milionu korun a kontrakt na další zápasy.

„Vítěz dostane peníze převodem. Ve smlouvě má, že za nás bude dále zápasit, ale částka se nebude odečítat. Dostane půl milionu a dále získá šanci zápasit za další peníze. K tomu jsme si pravděpodobně zaručili druhou sérii pro Prima Cool, navíc v delší stopáži. Více, ale zatím neprozradíme," dodal Ondruš.

Foto: IAF

Kdo bude slavit výhry na galavečeru IAF?

Premiérový galavečer organizace IAF uspořádala 10. října 2019. Na dvanáct zápasů v kleci dorazilo okolo 2500 fanoušků. Nyní organizátoři počítají s větší návštěvou. Kapacita haly je 4300 míst.

„Přijde 4299 lidí, nyní je prodáno něco přes 2000 míst," věří v naplění haly Ondruš. „Máme zkušenosti s minulým galavečerem, kdy poslední týden prodeje eskalují, počítáme s návštěvností přes 4 000 míst, ne-li vyprodáno," dodal Pála. Kdo nebude v hale, může galavečer sledovat na O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: