Hlavní obsah

Spielberg se vzdal Indiany Jonese, Ford by měl zůstat

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letech vývoje a spekulací se konečně má natáčet Indiana Jones 5, ale Steven Spielberg spjatý s celou sérií se vzdal režisérské stoličky.

Foto: ČTK/PA/Anthony Devlin

Harrison Ford

Článek

Neoficiálně se mluví o tom, že nově bude režírovat James Mangold, smlouvu však zatím nemá. Spielberg zůstává u projektu jako producent. Rozhodl se prý zcela sám, že režírovat nebude, protože chce, aby nová generace přinesla nový pohled na hrdinu s kloboukem a bičem.

Nový pohled se ale netýká hlavního představitele Harrisona Forda. I když se v minulosti objevily spekulace, že stárnoucí herec není na akční role nejlepší volbou, podle tvůrců postavu nikdo jiný hrát nemůže.

Ford nedávno řekl v pořadu CBS Sunday Morning, že by měl s natáčením Indiany Jonese začít asi do dvou měsíců, ale později ještě dodal, že jsou menší problémy se scénářem a časovým plánem, které se musí vyřešit.

Foto: Lucasfilm

Indiana Jones

Původně měl film vstoupit do kin už v červenci 2019, pak se psalo o červenci 2020 a teď už to vypadá spíše na rok 2021. Zahraniční tisk už spekuluje, že ani to možná nestihnou a snímek by se pak přesunul do roku 2022. V té době už ale Harrisonu Fordovi bude osmdesát, takže by bylo vhodné projekt urychlit.

Bizarní sci-fi od autora Vetřelce na Festivalu otrlého diváka

Film

Série Indiana Jones začala roku 1981, kdy se Indiana představil světu ve filmu Dobyvatelé ztracené archy. Roku 1984 přišel Spielberg s druhým dílem Indiana Jones a chrám zkázy, pak následoval Indiana Jones a poslední křížová výprava v roce 1989 a Indiana Jones a království křišťálové lebky v roce 2008.

Reklama

Výběr článků

Načítám