Svátek pro fanoušky fotbalu – EURO 2020

Svátek pro fanoušky fotbalu – EURO 2020

SDÍLEJTE

Letošní EURO 2020 nebude běžným mistrovstvím Evropy ve fotbale. Letos je to totiž výroční 60. mistrovství, jelikož se první ročník konal poprvé v roce 1960. UEFA EURO je každoročně svátkem všech nadšených fotbalových fanoušků. Letos se bude konat ve dvanácti městech, rozesetých do dvanácti různých evropských zemí.

Kdy se bude konat UEFA EURO 2020?

Výroční 60. ročních Mistrovství Evropy ve fotbale je plánováno na období od 12. června a bude trvat do finálového 12. července 2020.

Kde všude můžeme EURO 2020 navštívit?

Konání Mistrovství Evropy v několika státech je nestandartní, ale pro fanoušky je lepší, že mohou svůj tým podpořit na více místech. Fotbalové mistrovství Evropy v roce 2020 budou hostit Baku, Mnichov, Řím, Petrohrad, Kodaň, Dublin, Budapešť, Brusel, Amsterodam, Bukurešť, Bilbao, Glasgow a Londýn, kde se bude hrát finále.

TIP: EURO 2020 je také svátkem pro sázkaře na fotbalové zápasy. Pokud se chystáte sázet na naši reprezentaci, přečtěte si tento bonusový průvodce sázkami.

Češi kromě Chorvatska prověří své síly opět i s Anglií

Česká reprezentace se na mistrovství Evropy utká ve skupině D se stejným soupeřem, se kterým na šampionát postoupila z kvalifikace. Kromě borců z Anglie, jsou na naše české fotbalisty připraveni vicemistři světa z Chorvatska a další postupující z play off Ligy národů. Tím bude Srbsko, Norsko, Izreel nebo Skotsko. Své zápasy odehrají Češi ve Velké Británii – v londýnském Wembley a v Glasgow. Anglii nám vylosoval bývalý německý reprezentant Philipp Lahm. Trenér České národní reprezentace, Jaroslav Šilhavý, přijal vylosování tohoto silného soupeře, jakým Anglie beze sporu je, s úsměvem.

TIP 2: Sázíte a máte rádi výhodné bonusy? Pro sázky na EURO 2020, použijte tento akční kód.

Šilhavého svěřenci vstoupí do šampionátu 15. června v Glasgow soubojem s vítězem play off. Na stejném místě se 19. června utkají s Chorvatskem a skupinu uzavřou ve Wembley 23. června proti Anglii. S Chorvatskem reprezentanti hráli v roce 2016 na Euru ve Francii druhý zápas. V závěru dokázali stáhnout dvoubrankovou ztrátu a remizovali 2:2.

Jak Anglie, tak Chorvatsko jsou kvalitními soupeři, které není radno podceňovat. Asistent trenéra Šilhavého, Jiří Chytrý, pro Českou televizi uvedl: „Los se mi líbí. Hrát na ostrovech je vždy úžasné, hrát tam Euro je fantastické. Považuju za úžasné, že jsme v této skupině. Pokud budeme chtít uspět, je jedno, v jaké jsme skupině. Budeme tam muset odevzdat maximum a uspět proti favoritům.“

 

SDÍLEJTE