Ava DuVernay a Victoria Mahoney nachystají nový sci-fi seriál pro Amazon Prime

Ava DuVernay a Victoria Mahoney nachystají nový sci-fi seriál pro Amazon Prime

Úspěšná režijní a scenáristická dvojice se vrhne do víru žánru sci-fi. Společně totiž pracují na novém seriálu Dawn, jenž se objeví na streamovací službě Prime Video a zadapatuje román od Octavie E. Butler.

4 0
28.2.2020

Victoria Mahoney se v devadesátých letech objevovala ve filmech a seriálech coby herečka, v roce 2001 se ale s hereckou kariérou rozloučila rolí reportérky ve snímku Legally BlondeReese Witherspoon v hlavní roli. Posléze se vrhla na režijní dráhu a v roce 2011 natočila podle vlastního scénáře celovečerní snímek Yelling to the Sky, v němž se objevili herci Zoë Kravitz, Tim Blake Nelson či Jason Clarke. Victoria následně natočila i televizní film Bleach a epizody seriálů Queen Sugar, Grey's Anatomy, Gypsy či Power. V brzké době uvidíme na obrazovkách HBO i Lovecraft Country, jehož čtvrtý díl má Mahoney rovněž na svědomí. V poslední době na sebe pak režisérka přitáhla pozornost díky faktu, že se stala první ženou podílející se na tvorbě filmu ze série Star Wars, když se na loňské deváté epizodě podílela coby druhá režisérka a asistovala tak J.J. Abramsovi.

Mahoney se významně podílela na natáčení Rise of Skywalker. Foto: Lucasfilm, Walt Disney Pictures

Nyní Mahoney chystá sci-fi seriál Dawn, který vzniká na motivy stejnojmenné knihy spisovatelky Octavie E. Butler. Tato kniha je prvním dílem trilogie zvané Lilith’s Brood a popisuje osudy dívky, která ve spolupráci s mimozemskými rasami hodlá obnovit lidskou rasu 250 let po nukleární válce. Victoria Mahoney podle informací několika serverů natočí pilotní díl a na zbytek dohlédne z pozice showrunnera. Coby producentka pak celý projekt zaštítí Ava DuVernay a její společnost Macro Television Studios. DuVernay už s Mahoney dříve spolupracovala na již zmiňovaném seriálu Queen Sugar, coby režisérka má pak na svědomí i minisérii When They See Us a snímky Selma a A Wrinkle in Time. Vedle Dawn DuVernay v budoucnu spojí svou kariéru převážně s komiksovými adaptacemi, když aktuálně natáčí televizní snímek DMZ pro HBO Max a rovněž pracuje na scénáři k celovečernímu filmu The New Gods na motivy Kirbyho komiksů ze stáje DC.

Román Dawn vyšel v roce 1987. Foto: Grand Central Publishing

Povede se hvězdné tvůrčí dvojici zadaptovat slavný sci-fi román?



Diskuze /1

Magdalena888

to by možná stálo za kouknutí – tuhle tématiku můžu

28.2.2020 | 14:22:21
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů