Djokovič utekl Monfilsovi ze tří mečbolů a porazil ho posedmnácté v řadě

28. 2. 2020, 16:30
Aktuality 142
ATP DUBAJ - Srb Novak Djokovič poprvé v sezoně čelil mečbolu, nakonec však vyhrál i svůj 17. letošní zápas. V Dubaji první hráč světa přežil tři mečboly proti dvanáct utkání neporaženému Francouzi Gaëlu Monfilsovi, kterého udolal po více než dvou a půl hodinách boje a vyhrál s ním tak už 17. vzájemný zápas v řadě. O titul se čtyřnásobný šampion utká s Řekem Tsitsipasem.
Novak Djokovič a Gaël Monfils (© AFP)

Gaël Monfils porazil Novaka Djokoviče pouze v roce 2004 v prvním vzájemném střetnutí na turnaji Futures. Od té doby nad ním 16 let nevyhrál a prohrál 16 vzájemných zápasů v řadě. 

Další z mnoha šancí najít recept na o rok mladšího Srba měl třiatřicetiletý Francouz dnes v Dubaji a těžit mohl ze skvělé formy. V posledních týdnech totiž triumfoval v Montpellier a Rotterdamu a v zádech měl sérii 12 vyhraných zápasů a 26 vyhraných setů. 

A právě z nabitého sebevědomí dnes dlouho těžil a třikrát ho dělil jediný míček od vítězství. Jenže žádný z mečbolů proměnit nedokázal. 

Monfils hrál od začátku parádně a vedl 6-3 a 3-1. Do té doby nečelil brejkbolu. Jenže Djokovič postupně zvyšoval úroveň svého tenistu a vrátil se do hry.

O druhý set se nakonec strhla velká bitva, která brala především Monfilsovi hodně sil. Přesto Francouz za stavů 4-5 a 5-6 odvrátil celkem pět setbolů a v tie-breaku se dostal ke třem mečbolům v řadě. Favorizovaný Srb ovšem situace ustál, proměnil až svůj celkově osmý setbol a soupeřův odpor zlomil. 

V rozhodujícím dějství už Monfils nenašel fyzické ani morální síly bojovat o svůj premiérový skalp světové jedničky. Djokovič nakonec zvítězil po 2 hodinách a 35 minutách boje 2-6 7-6 6-1, vyhrál 17. vzájemný zápas po sobě a svou letošní bilanci vylepšil na 17-0.



"Gaël byl dva sety lepším hráčem, zasloužil si vyhrát. Já nevyužil několik setbolů, on hodně bojoval a donutil mě hrát hodně úderů navíc. Měl jsem štěstí, že jsem druhý set získal," komentoval Djokovič, který trefil o deset vítězných míčů méně (22-32), ale zároveň zahrál o deset nevynucených chyb méně (29-39).

"Bylo to jako stát na kraji útesu. Víte, že není cesty zpět a máte skočit a najít způsob, jak přežít. Prostě musíte tu situaci přijmout a snažit se z ní dostat maximum," popsal Djokovič své psychické rozpoložení na pokraji první letošní porážky.


Djokovič v součtu se závěrem loňské sezony neprohrál už 20 soutěžních zápasů po sobě, což se mu podařilo posedmé v kariéře. Mezitím utrpěl jedinou porážku v prosinci na exhibici v Abú Dhabí se Stefanosem Tsitsipasem, s nímž se utká v sobotním finále. Vzájemnou bilanci mají vyrovnanou 2-2

Jednadvacetiletý Řek Tsitsipas v prvním semifinále porazil 6-2 6-3 Brita Dana Evanse, vyhrál osmý zápas po sobě a postupem do finále v Dubaji obhájil svůj loňský výsledek. 

"Byl to dobrý zápas. Byl dobrý i pro moje sebevědomí, zítra ho určitě budu potřebovat," komentoval Tsitsipas, který před dvěma týdny obhájil titul v hale v Marseille.

Djokovič bude v sobotu ve svém celkově 113. finále útočit na 79. titul, v Dubaji může navázat na triumfy z let 2009, 2010, 2011 a 2013.  Tsitsipase čeká 11. finále, bilanci v nich má 5-5.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.950.420 dolarů
páteční výsledky (28. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (3-Fr.) 2-6 7-6(8) 6-1
Tsitsipas (2-Řec.) - Evans (Brit.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

142
Přidat komentář
dako
To snáď ani Noleho nemôže baviť už. Celé finále bolo v podstate len o Noleho pinkaní a držaní dĺžky úderov, Štefan to pri každej dlhšej výmene palkoval do autu. Dnes bol Štefan veľmi slabý. Včera to bolo o niečom inom, Gael ho mohol poraziť pekným tenisom, ktorý hral celé 2 sety, no na MB začal nepochopiteľné pinkať vo výmenách. Už to začína byť na okruhu naozaj nuda, ostatok okruhu to snáď už ani nemôže baviť, stačí že na turnaji štartuje niekto z big3 a výsledok je viac-menej jasný. V noci očakávam niečo podobné v Acapulcu a po troch väčších turnajov, na ktorých niekto z big3 štartoval, budú zase len víťazi z big3. A ešte jedna vec. Stefanos sa vyjadril počas turnaja, že už má toho celkom dosť. V jeho veku nemal problém Rafa, Nole, či Roger hrať turnaj za turnajom záverečné kolá na vysokej úrovni a o nejakom sťažovaní na únavu nebolo ani počuť.
Reagovat
smazaný uživatel
Marseille je zbytocny turnaj, navyse ked po tyzdne volna a Dubaji nasleduje IW, Miami.
Reagovat
dako
Pravda, je to turnaj určený hráčom mimo top10, pri takomto postavení turnajov, je pre vyššie postavených hráčov zbytočný. Stefanos tam išiel asi len preto, že obhajoval titul. Tak, či tak si myslím, že by sa na únavu nemal sťažovať.
Reagovat
Krisboy
Já jsem vydržel asi dva gemy. Fakt bída, oproti včerejšku tenis o dva levely níže. Opravdu si nemyslím, že by Pig3 byla už v ohrožení, ti mladí na to prostě nemají. Jednou, dvakrát překvapit, zaskočit, ale trvale nahradit? Ani ho..o.
Reagovat
smazaný uživatel
Akoby povedal klasik:

Underdog a vitaz 17GS Djokovic vo finále proti favoritovi prekvapil a vyhral 2:0..

Nolka, Nolka.
Reagovat
Nola
jj, pravda, po tom dueli s Monfilsom som pocitala s unavou, plus ich H2H na harde, ale Novak si to dnes skusene postrazil
Reagovat
Kozoroh
No1e měl včera blackout, který dokázal ustát, dnes ukazuje o mnoho lepší timing na úderech.
Reagovat
dako
Grék dnes nevýrazný, prvý servis skoro nefunguje. Nolemu stačí hrať jeho štandard, Štefan to za neho vyhádže do autu sám. Zatiaľ slabé finále...
Reagovat
Krisboy
Tak dneska velká bída na obou koncích zálivu. Snad se alespoň potěším já svým výkonem večer :)
Reagovat
Kozoroh
Jupí, Novak má první set! :-)
Reagovat
Krisboy
Tak pojď Štěpáne!

Pojď prohrát z mečbolů!
Reagovat
annah
Tak kam popluje plachetnice dnes? Řecko, nebo Srbsko? Myslím, že druhá možnost je správně. :-)
Řecko bylo ve hře i loni, ale loď zamířila nakonec do Curychu:
https://pbs.twimg.com/media/ERuJUVeXYAU_Wub?format=jpg&name=large
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko ATP500 ma Federer, Nadal, Djokovic?..

Bude pre Rogiho mrzuté, ako ho BIG2 postupne predbehne v GS, Atp1000, Atp500.

Snad mu aspon tie 250ky zostanu, nastastie ich tí dvaja nehravaju/
Reagovat
steve79
Dnes to bude vyrovnany zápas, ale Novak si to jeste ohlida. Vyhraje 6:4 a 7:5.
Reagovat
woody
Je to vidět i z Novakova prohlášení: Gael mě donutil hrát několik úderů navíc. Bylo to dané tím,že Novak mě problémy zakončit výměnu, ve které diktoval tempo, chyběl úder, který by výménu rozhodl, byl tam často tlak, ale neúspéšný a Gael se dokázal díky skvělému pohybu dostat do pozice, kdy sám mohl výměnu ukončit. Tam vidím u Novaka rezervy. Jinak musim opět pochválit zlepšení rychlosti 1. serve často okolo 200 km/h. Což je po zránění lokte dobrá zpráva.

Gael skvele podaval, dobrx na returnu a fantastikcy pohyb. Mohl vyhrat ve dvou, ale nezvladl MB, coz ho stalo zapas, Chtelo to vic odvahy.

Tsisipas na Novaka umi, Novak bude muset dobre podavat a ziskavat vic bodu primo z podani, aby se nemusel pouset do dlouhych vymen, na ktere po vcerejsku nemusi mit mnoho sil.

Za me vzhledem k okolnostem lehky favorit Tsisipas. Vzhledem ke vzpomince na Paris 2019 kdy Novak po tezkem SF pro RF nakonec prohral s Karenem ve finale. Ale i tak drzim pesti Nolemu.
Reagovat
steve79
To bych zase netvrdil, ze umi. Vzajemna bilance je 2;2.
Reagovat
Patik
2:3 pre gréka
Reagovat
Kozoroh
Jedno utkání je exhibice v Abu Zabí, což není oficiální zápas, proto 2-2.
Reagovat
woody
Nole s nim prohral v Abu Dhabi, kde moc neprohrava. Porazil ho v Parizi,kde je to pomale a na antuce,kde mel za sebou Tsisipas vitezstvi nad Nadalem. Nebi to oblibeny Novakuv souper a to ma v nohach tri hodiny ze vcerejska...
Reagovat
Kozoroh
V závorce je uveden počet odvrácených mečbolů. Vykřičník znamená, že Novak na uvedeném turnaji získal titul. Otazník znamená, že No1eho konečný výsledek není ještě známý:

Wimbledon 2005 3. kolo - Garcia-Lopez (6)
Vídeň 2007 ČF - Chela (2) !
Halle 2009 2. kolo - Serra (5)
Basilej 2009 SF - Štěpánek (3) !
Indian Wells 2010 3. kolo - Kohlschreiber (3)
US Open 2010 SF - Federer (2)
US Open 2011 SF - Federer (2) !
Turnaj mistrů 2011 RR - Berdych (1)
French Open 2012 ČF - Tsonga (4)
Šanghaj 2012 F - Murray (5) !
Rogers Cup 2015 ČF - Gulbis (2)
Dauhá 2017 SF - Verdasco (5) !
Řím 2019 ČF - Del Potro (2)
Wimbledon 2019 F - Federer (2) !
Dubaj 2020 SF - Monfils (3) ?
Reagovat
FulnekUltras
kwa, tak hloubkový přehled nemám ani o kopcích ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer 3x :)
Reagovat
Cico93
Všetko pamätné zápasy.
Na US open 2011 aj trochu škoda, že to Federer nedotiahol. Pre Nadala v tom čase ovela priaznivejší super. No, ale to už je minulosť...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je jediny, ktory dokazal zahodit MB a prehrat dokonca tri zapasy, a to dokonca na GS..

Dalsi rekord, Kamila bude spokojná :)
Reagovat
Nola
Fedex Novakovi zrusil vitaznu seriu v roku 2011 na RG, kedy si Rafu vodil aj na antuke, v tej dobe si Rafa na Novaka absolutne neveril na ziadnom povrchu, to bol velky darcek v tom pamatnom roku od Fedexa smerom k Rafovi, nemam pocit, ze by tabor Rafa fans mal nieco vycitat Fedexovi, skor naopak....
Reagovat
Cico93
Nie, nie len tak ma napadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
RG je iná sutaz a vyhrat na 2 ci 3 vitazné, obrovsky rozdiel.
Reagovat
Cico93
Určite. Ale vnímali sme to vtedy ako vítanú pomoc.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovi Nadal daroval titul na USO08, kedy prehral s Murraym.

Federera by si vtedy povodil, vyhral RG,W, OH, následne aj AO09.
Reagovat
Franky
rozsekal by ho rovnako potupne v 3setoch ako na RG15 a ty to dobre vies saso
Reagovat
Cico93
To vieš len ty.
Reagovat
turista
Tento Rogerův dáreček Rafovi z RG 2011 znamenal, že si Novak musel počkat ještě dalších 5 let na zkompletování GS.
Reagovat
gigin
Rogers Cup 2015 ČF - Gulbis (2)

Tehda se Ernesto zesral za stavu 6-4 v TB. Ale ten prohoz byl super :)

https://www.youtube.com/watch?v=YS1GcX1yWUE
Reagovat
steve79
Nevis jak je tom Roger a Rafa?
Reagovat
gigin
On to zkopíroval z jednoho tweetu. Zase si tak pracovitý jako Djokovic není.
Reagovat
Kozoroh
Rotterdam 1999 1. kolo - Raoux (2) - 6?7(4), 7?5, 7?6(3)
Marseille 2000 ČF - Ljubičič (2) - 6?2, 3?6, 7?6(5)
US Open 2000 1. kolo - Wessels (1) - 4?6, 4?6, 6?3, 7?5, 3?4 skreč
Basilej 2000 SF - Hewitt (1) - 6?4, 5?7, 7?6(6)
Miami 2001 4. kolo - Johannson (1) - 7?6(3), 5?7, 7?6(7)
Vídeň 2001 1. kolo - Massú (3) - 4?6, 7?6(8), 6?4
Cincinnati 2003 1. kolo - Draper (7) - 4?6, 6?3, 7?6(10)
Paříž-Bercy 2003 3. kolo - Verkerk (4) - 6?7(3), 7?6(12), 7?6(6)
Turnaj mistrů 2003 ZS - Agassi (2) ! - 6?7(3), 6?3, 7?6(7)
Dubaj 2005 2. kolo - Ferrero (2) ! - 4?6, 6?3, 7?6(6)
Halle 2006 ČF - Rochus (4) ! - 6?7(2), 7?6(9), 7?6(5)
Turnaj mistrů 2006 ZS - Roddick (3) ! - 4?6, 7?6(8), 6?4
Madrid 2011 2. kolo - F. Lopez (1) - 7?6(13), 6?7(1), 7?6(7)
US Open 2014 ČF - Monfils (2) - 4?6, 3?6, 6?4, 7?5, 6?2
Šanghaj 2014 2. kolo - Mayer (5) ! - 7?5, 3?6, 7?6(7)
Turnaj mistrů 2014 SF - Wawrinka (4) - 4?6, 7?5, 7?6(6)
Wimbledon 2016 ČF - Čilič (3) - 6?7(4), 4?6, 6?3, 7?6(9), 6?3
Miami 2017 ČF - Berdych (2) ! - 6?2, 3?6, 7?6(6)
Halle 2018 2. kolo - Paire (2) - 6?3, 3?6, 7?6(7)
Madrid 2019 3. kolo - Monfils (2) - 6?0, 4?6, 7?6(3)
Řím 2019 3. kolo - Čorič (2) - 2?6, 6?4, 7?6(7)
Australian Open 2020 ČF - Sandgren (7) - 6?3, 2?6, 2?6, 7?6(8), 6?3
Reagovat
gigin
Kuwa jsi fakt dobrý. Beru předchozí glosku zpět a omlouvám se.
Reagovat
Krisboy
Počkej, ještě chybí ten Rafa :)
Reagovat
Kozoroh
Australian Open 2005 2. kolo - Južnyj (1) - 6-1, 4-6, 4-6, 7-5, 6-3
Marseille 2006 1. kolo - Rochus (1) - 4-6, 6-2, 7-5
Řím 2006 finále - Federer (2) ! - 6-7(0), 7-6(5), 6-4, 2-6, 7-6(5)
Chennai 2008 SF - Moya (4) - 6-7(3), 7-6(8), 7-6(1)
Indian Wells 2009 4. kolo - Nalbandian (5) ! - 3-6, 7-6(5), 6-0
Madrid 2009 SF - Djokovič (3) - 3-6, 7-6(5), 7-6(9)
Paříž-Bercy 2009 2. kolo - Almagro (5) - 3-6, 7-6(2), 7-5
Cincinnati 2010 3. kolo - Benneteau (1) - 5-7, 7-6(6), 6-2
Tokio 2010 SF - Troicki (2) ! - 7-6(4), 4-6, 7-6(7)
Rio 2014 SF - Andujar (2) ! - 2-6, 6-3, 7-6(10)
Paříž-Bercy 2015 3. kolo - Anderson (1) - 4-6, 7-6(6), 6-2
Indian Wells 2016 4. kolo - A. Zverev (1) - 6-7(8), 6-0, 7-5
Peking 2017 - 1. kolo - Pouille (2) ! - 4-6, 7-6(6), 7-5
Turnaj mistrů 2019 ZS - Medveděv (1) - 6-7(3), 6-3, 7-6(4)
Reagovat
Kozoroh
Zajímaly by tě i prohry Big 3 z mečbolů?
Reagovat
gigin
Gulbisa nevíš?
Reagovat
Kozoroh
To bude těžké zjistit, nemohu ti zaručit, že se mi to podaří. Pokud ano, ozvu se.
Reagovat
gigin
Ser na to :)
Reagovat
steve79
Samozrejme. Diky :D
Reagovat
Kozoroh
Rotterdam 2007 SF - Južnyj (3) - 6-3, 6-7(7), 5-7
Madrid 2009 SF - Nadal (3) - 6-3, 6-7(5), 6-7(9)
Queen's Club 2018 finále - Čilič (1) - 7-5, 6-7(4), 3-6
Reagovat
Kozoroh
Bastad 2003 ČF - Lapentti (5) - 6-3, 3-6, 6-7(6)
Indian Wells 2004 3. kolo - Calleri (2) - 4-6, 6-33, 6-7(10)
Stuttgart 2004 ČF - Ferrer (3) - 3-6, 7-6(3), 5-7
Cincinnati 2005 1. kolo - Berdych (3) - 7-6(4), 2-6, 6-7(3)
Dauhá 2010 finále - Davyděnko (2) - 6-0, 6-7(8), 4-6
Indian Wells 2015 ČF - Raonič (3) - 6-4, 6-7(10), 5-7
Buenos Aires 2016 SF - Thiem (1) - 4-6, 6-4, 6-7(4)
Acapulco 2019 2. kolo - Kyrgios (3) - 6-3, 6-7(2), 6-7(6)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, len 4 prehry odkedy nebol tínedžer.
Reagovat
Kozoroh
Vídeň 2000 SF - Henman (2) - 6-2, 6-7(4), 3-6
Halle 2001 ČF - Rafter (1) - 6-4, 6-7(6), 6-7(4)
Australian Open 2002 4. kolo - Haas (1) - 6-7(3), 6-4, 6-3, 4-6, 6-8
Miami 2003 ČF - Costa (3) - 6-7(4), 6-4, 6-7(7)
Australian Open 2005 SF - Safin (1) - 7-5, 4-6, 7-5, 6-7(6), 7-9
Monte Carlo 2005 ČF - Gasquet (3) - 7-6(1), 2-6, 6-7(8)
Řím 2006 finále - Nadal (2) - 7-6(0), 6-7(5), 4-6, 6-2, 6-7(5)
Indian Wells 2010 3. kolo - Baghdatis (3) - 7-5, 5-7, 6-7(4)
Miami 2010 4. kolo - Berdych (1) - 4-6, 7-6(3), 6-7(6)
US Open 2010 SF - Djokovič (2) - 7-5, 1-6, 7-5, 2-6, 5-7
Paříž-Bercy 2010 SF - Monfils (5) - 6-7(7), 7-6(1), 6-7(4)
US Open 2011 SF - Djokovič (2) - 6-7(7), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5
Dubaj 2013 SF - Berdych (3) - 6-3, 6-7(8), 4-6
Řím 2014 2. kolo - Chardy (1) - 6-1, 3-6, 6-7(6)
Madrid 2015 2. kolo - Kyrgios (2) - 7-6(2), 6-7(5), 6-7(12)
Stuttgart 2016 SF - Thiem (2) - 6-3, 6-7(7), 4-6
Dubaj 2017 2. kolo - Donskoy (3) - 6-3, 6-7(7), 6-7(5)
Stuttgart 2017 2. kolo - Haas (1) - 6-2, 6-7(8), 4-6
Indian Wells 2018 finále - del Potro (3) - 4-6, 7-6(8), 6-7(2)
Wimbledon 2018 ČF - Anderson (1) - 6-2, 7-6(5), 5-7, 4-6, 11-13
Madrid 2019 ČF - Thiem (2) - 6-3, 6-7(11), 4-6
Wimbledon 2019 finále - Djokovič (2) - 6-7(5), 6-1, 6-7(4), 6-4, 12-13(3)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi, vzdy vsetkého musi mat najviac. Je to pravy sampion.
Reagovat
Kozoroh
Wimbledon 2005 - G. Lopez - 3-6, 3-6, 7-6(5), 7-6(3), 6-4
Vídeň 2007 - Chela - 6-3, 5-7, 7-6(2)
Halle 2009 - Serra - 5-7, 7-5, 6-1
Basilej 2009 - Štěpánek - 6-7(4), 7-5, 6-2
Indian Wells 2010 - Kohlschreiber - 6-3, 2-6, 7-6(3)
US Open 2010 - Federer - 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5
US Open 2011 - Federer - 6-7(7), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5
Turnaj mistrů 2011 - Berdych - 3-6, 6-3, 7-6(3)
French Open 2012 - Tsonga - 6-1, 5-7, 5-7, 7-6(6), 6-1
Šanghaj 2012 - Murray - 5-7, 7-6(11), 6-3
Rogers Cup 2015 - Gulbis - 5-7, 7-6(7), 6-1
Dauhá 2017 - Verdasco - 4-6, 7-6(7), 6-3
Řím 2019 - del Potro - 4-6, 7-6(6), 6-4
Wimbledon 2019 - Federer - 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3)
Dubaj 2020 - Monfils - 2-6, 7-6(8), 6-1
Reagovat
fialka
Gael škoda, víťazovi gratulka. Čo si budeme hovoriť, očakávala som
Reagovat
Nola
zajtra mozno budes jasat, fialka.... dlho, dlhucko po tebe zlahla zem, cim, to je, ze si sa vratila spat? spaniel uz nie je vo svojom top mode, tak si konecne nabrala odvahu aj spolu s Cickom :D
Reagovat
gigin
Na spaniela mi nešahaj :D
Reagovat
fialka
Tak Nola si pamätá, že stále do mňa rýpal. Nebudem sa s ním doťahovať. Je mi to treba?
Reagovat
gigin
To ja neviem, čo ti je treba :D
Reagovat
fialka
neprezradím :D
Reagovat
gigin
Jestli je to tamto, co myslím ja, napísaj mi do vzkazníku. Idem sa umyť :DDD
Reagovat
fialka
ty, ty, ty! :D
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
Nola
spaniel sa sklidnil, tiez som mala s nim celkom slusnu prestrelku v minulosti... ma v zivotopise zrejme pisane, ze je alfas samcom, ale odkracat niekam do zazemia nema zmysel....
Reagovat
gigin
Tak my jsme si nadali do pičí a hotové. Nakonec jsme se osobně potkali, zahráli tenis a on mne pak ještě později učinil velmi šťastným. IRL je to pohodový borec.
Reagovat
Nola
popis blizsie ten stastny moment :D, snad ta neoobdaril niecim, po com tvoje srdce velmi dlho tuzilo, snad nebola za tym nejak krasna zenska, co vobec nevylucujem....
Reagovat
gigin
:DD
Prosím tě. Já furt chtěl autogram toho volka mojeho. Jedu na Wimbledon, než tam přiletím, vypadne se Stachem, v Římě tehda jak jsem byl asi nebyl ani, no a vrchol všeho, hrál v Prostějově, první kolo se modlím ať postoupí, že pojedu na druhé. Postoupil. Ráno nažhavený, že vyrazím do PV a najednou čtu, že odstupuje z turnaje kvůli zranění. Tehda jsem fakt aj slzu zamáčknul a smířil se s tím, že můj život zůstane neplnohodnotný...

No a pak mi spaniel kdysi poslal fotku z USO, jak hraje Gulbis. Říkám tvl, skoč za ním pak pro podpis. Spaniel šel, kúpil sadu míčků, vystál řadu a nechal jeden míček podepsat. Vše dokumentovala fotkama jeho manželka. Mám to doma zarámované všechno. Míček s podpisem Génia, včetně dokumentace jak k tomu došlo.
Takže toliko k mému štěstí se spanielem. Teď se mi něco ještě rýsuje v Pau, možná budu mít druhý podpis. Jak to dopadne, dám vědět. Ale neprozradím, kdo mi to tam zařizuje. Všichni ho znáte :DDD
Reagovat
Nola
Julia Georges musi ronit slonie slzy... vzdy som mala pocit, ze si na zenske :DDD
Reagovat
gigin
:DDD Nejsem už na nic raději.
Reagovat
Nola
:D ... spaniel spolu s Forehandom patria medzi ikony TP, milujem ich prestrelky, pohotove, s istou davkou nadhladu, plus Cech vs Slovak, to nedas ani nahodou, aj, ked za nimi velmi nezaostavas :D a to si mohol byt treti do partie :D, uplakane komenty idu mimo mna, hajty detto....
Reagovat
gigin
:D s čertem je hrozně, ale bez něj ještě hůř ;)
Reagovat
fialka
Nie je to o odvahe, skrátka nemala som potrebu písať. Občas som nakukla, ale debata stále o tom istom. Patik s Kamilom to istia. spaniela mám na háku. Objaví sa, ak Rafa prehrá. uvidíš :)
Videla som celé duely s Rafom a skôr som pesimista. Výhry sa rodili ťažko napriek tomu, že je skóre fajn.
Reagovat
steve79
Z ceho se Djoko dostal je neuveritelne. Je to nejlepsi sportovec z hlediska psychicke odolnosti.
Reagovat
turista
V aktuálním žebříčku hráčů ATP podle úspěšnosti ve hře pod psychickým tlakem je Djokovič na prvním místě. Klobouk dolů. Už jsem se smiřoval s jeho dnešní porážkou a on nakonec zápas vyhrál.
Reagovat
Kozoroh
43: Davis Cup finále 2010 - Roland Garros 2011 (prohra v SF s Federerem)
28: Davis Cup semifinále 2013 - Australian Open 2014 (prohra ve ČF s Wawrinkou)
28: Indian Wells 2015 - Roland Garros 2015 (prohra ve F s Wawrinkou)
23: US Open 2015 - Turnaj mistrů 2015 (prohra v základní skupině s Federerem)
22: Turnaj mistrů 2012 - Indian Wells 2013 (prohra v SF s del Potrem)
22: Cincinnati 2018 - Paris Masters 2018 (prohra ve F s Chačanovem)
20: Davis Cup 2019 - ?

7 sérií, čítající alespoň 20 vyhraných zápasů v řadě :-)
Reagovat
Krisboy
Takže Tsitsipas-Monfils nebude, škoda. To slibovalo skvělej tenis :(
Reagovat
Kozoroh
Skvělý tenis to bude i tak ;-)
Reagovat
Krisboy
Doufejme :)

Jasně, že bude, ale na tenhle souboj bych byl opravdu zvědavej. Monf v životní formě, Tsitsi možná něco pod ní, ale oba sleduju rád. Navíc ve finále, pro ně je to určitě větší úspěch, než pro Novaka.
Reagovat
No-le
Monfls by zítra padl. I kdyby vyhrál, měl toho už dost.
Reagovat
No-le
Fantastický druhý set! Novak Mental giant(((:
Reagovat
Nola
jj, ale dnes LaMonf ukazal, ze hra v zivotnej forme, ale aj tak to nestacilo....
Reagovat
Nola
LaMonf dnes mal na lopate Novaka, ale hlava ho nepustila dalej.... neskutocna obrana, zajtra nic svetaborne od Noleho neocakavam, d Artagnan v oddychovom tempe si to zrejme postrazi..., dlhy zapas..... Gael ma skalpy Fedexa, Rafu, ale na Novaka si asi vobec neveri, 3 MP, to sa musi premienat.... LaMonf konecne hra svoj tenis a nerobi zo seba saska na kurt, ocenujem
Reagovat
turista
Novak bude ve finále v nevýhodě kvůli možné únavě. Ale to neznamená, že nemůže vyhrát když dnes přežil takovéhle peklo. Tsitsipas není od BL tak silný jako Monfils.
Reagovat
Nola
videla som ho hrat, dnes sice chytil supera, ktory mu nemal cim ublizit, ale moj celkovy dojem z jeho hry to vobec neznehodnocuje, nerobi chyby a hra hlavne hlavou, podla mojho nazoru asi najlepsi NextGen... ak sa nauci porazat servismanov, co mu zatial velmi nejde, bude v buducnosti zrejme najlepsi
Reagovat
turista
Na MB byl Monfils opatrný a neproměnil šance. Ale nezhroutil se tak jako Medvěd proti Nadalovi v Londýně.
Reagovat
Kozoroh
Zítra to bude jiný zápas, No1e dnes zahrál pod své možnosti, produkoval spoustu chyb. Do začátku druhého setu byl Novak v módu blackout, trošku se vzpamatoval, vzal si ztracený servis zpět a vytvářel si spoustu šancí, ale promarnil je, vyhrál nervy drásající TB 2. setu a v 3. setu byl na koni.
Neveřím tomu, že Djoker zítra opět odstartuje zápas v módu blackout. Střetnutí s Cipískem ale určitě nebude jednoduché.
Reagovat
turista
Jednoduché finále to rozhodně nebude. Ale Novak zápas neodevzdá snadno. Myslím si, že bude betonovat, přenechá Řekovi inciativu a zkusí ho nechat se vyházet.
Reagovat
smazaný uživatel
V oddychovom tempe postrazi hrac s 0GS s hracom co vyhral 20 zapasov v rade a 17GS./

Boze Nolka, taky bullshit z tvojich ust :)
Reagovat
Ereinion
Monfils taktický MTO, ještě to nevzdává :)
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Krisboy
Twle to je strašná lemra ten Monfils.
Reagovat
Kozoroh
To bude srdcervoucí prohra pro Gaela. 3 mečboly a nic z toho. No1e má doublebrejk v 3. setu.
Reagovat
turista
No za stavu 6:3 pro Monfilse v tiebreaku jsem si říkal, že to už je konec, porážka Djokera.
Reagovat
Mayo
Heh Gael trosku zazdil zápas. Djokiho zachránilo to, že je najlepsi v tajbrejkoch v histórii. Píšem to už tak 88x.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on není nejlepší v tajbrejkoch v histórii.
Reagovat
svetova.dvojka
Přesně, teď že mu to v tiebreacích lepí, je spíše náhoda, bývalý doby kdy tiebreaky byly jeho noční můrou...
Reagovat
smazaný uživatel
Je najlepsi s top hracmi, cize je najlepsi..

To, ze Federa dostane do TB aj Ramos Viňales, neznamená, ze Fed je najlepsi v TB. Znamená to, akurat to, ze slabych hracov nedokaze Federer porazit hladko.
Reagovat
ttopi
Prostě není nejlepší. Žádná statistika se nedělí do podmnožin, to děláš jen ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Inymi slovami, teba zaujima kvantita, mna kvalita.
Reagovat
Ereinion
no s Nadalem má zápornou bilanci v TB...
Reagovat
Ereinion
je v nich nejlepší tak poslední 2 roky...
Reagovat
Ereinion
hraje se zítra, nebo až v neděli? Vítěz tohoto zápasu bude dost vymáčknutej
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na tom, kdo v tom finále bude. Jestli Tsitsipas, tak je to výhodou, jestli Evans, tak je to fuk i kdyby hrál Djokovič ve stejný den s hodinovou pauzou.
Reagovat
Patik
nesleduješ tenis ? :)
Reagovat
Krisboy
To je prostě peklo :)
Reagovat
woody
Vitez to bude mit zitra tezke po te dnesni rezbe...
Reagovat
turista
A ono se nehraje finále v neděli?
Reagovat
woody
Ahaa to nevim
Reagovat
Kozoroh
Fíha, Novak nakonec urval druhý set ve svůj prospěch, ale dokázal zužitkovat až svůj 8. setbol! Nepamatuji si, kdy naposledy promarnil 7 setbolů.
Reagovat
turista
Hrůza. V prvním setu Monfils Djokera doslova sfoukl z kurtu jako Nadal v tom Římě. Pak ty Novakovy neproměněné setboly a pak balancovaní jediný míč od porážky. Ale to peklo ještě může pokračovat ve 3.setu a konec nejistý.
Reagovat
smazaný uživatel
BIG3 je BIG3, tam nestačí na MB čekat na chybu. Škoda, Gael byl velmi blízko,jak byl celý zápas aktivní, tak na MB byl pasivní.
Reagovat
woody
Jj MB nezvladl..Mohl vyhrat ve dvou..
Reagovat
smazaný uživatel
A prohraje ve třech. Nemá odkud brát energii.
Reagovat
woody
No uvidime na to jak se tvari tak spatne nehraje
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Monfils, tam nikdy člověk neví jestli to hraje, nebo ne :D
Reagovat
woody
Co musi Novak zahrat za udery aby mel sanci na winner... Amazing Gael
Reagovat
turista
Novak právě utekl hrobaři z lopaty. Ale na jak dlouho?
Reagovat
Patik
Novak si to pokazil sám..ale Gael má moje uznanie..klobúk dole za bojovnosť..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude třetí set, tak max. 6:2 pro Noleho, Gael měl 2x MB ve hře, 2x si pinkal.
Reagovat
Patik
ako to ten Djokovič zvláda na tých matchpointoch zreturnovať to je sen..
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno kdo tam stojí, Djokovič, Nadal, Federer. Prostě na MB nestačí hrát tenis, musíš zahrát winner. Pamatuji si 6 MB Sangrena, Federer měl za ten zápas asi 50UE, proti MB jich udělal čistou nulu, totéž Nadal u Thiema na AO, ten musel zahrát MB na TOP riziko, jinak by to Rafa vyhrál. Na BIG3 prostě průměr nestačí.
Reagovat
Patik
na MB je ideálne Eso alebo priamy bod..ale to ti hlava nedovolí roztrasú sa ti ruky kolená odíde mysel..obzvlášť keď sa jedná o nejaké veľké finále..
Reagovat
turista
Djoker má nervy ze železa. Porážka ve 2 setech byla velice blízko. Ale Monfilsovo tenisové umění je neskutečně velké a těch jeho 10 vyhranýchn titulů tomu vůbec neodpovídá. Stačí si vzpomenout na to jak spláchl Federera ve druhém zápase finále DC v Lille 2014 na antuce se Švýcarskem a vyrovnal na 1:1.
Reagovat
Patik
To boli nervy..17 zápasov ho neporazíš a zrazu máš 3 matchpointy to je ťažké na psychiku..a na druhej strane stojí hráč ktorý odvracia matchpointy ako nikto na okruhu..
Reagovat
Krisboy
Vždyť Monf nedal ani jeden první servis.
Reagovat
Kozoroh
Uvidíme, jestli No1e prodlouží svou šňůru vyhraných TB, co ale zamrzí je, že promarnil 5 setbolů :(
Reagovat
Krisboy
Je zle. Gael už sotva stojí. Třetí set bude demolice jako tenkrát v MC s Rafou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole na saku, to je šance na výhru :D
Reagovat
woody
Se naprosto skvele pohybuje, dlouho jsem nevidel tak svely pohyb a to hraje s Novakem... Skvele Gael! Na returnu taky dobry.

I tak doufam ze to Novak otoci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Monfilsovi chybí trošku nápad, dropshot, náběh na síť, hodně by si to tím zjednodušil a už by možná vyhrál.
Reagovat
woody
Kdyby hral ve forme jako ted driv,tak ma GS, skvele podava, ve vymene za to najednou vezme a je to rana jak prase.. Co dokaze vybehat a zahrat jeste s horni rotaci je skvele!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, nicméně jeho tenis by mohl být dle mého názoru trošku jednodušší, hraje to se strašným fyzickým výdejem, kdyby naběhl sem tam na sako, nebo zkrátil hru, tak ušetří spousty sil, ale zase chápu, že s Djokovičem to jinak asi nejde hrát.
Reagovat
woody
Souhlasim, obcas by mu neuskodila zmena rytmu. Ale dnes je lepsi nez Novak
Reagovat
smazaný uživatel
To je, přeju mu to, ale bojím se, že to nedopadne. Třetí set nedá, musí vyhrát ve dvou.
Reagovat
Ereinion
Nole už má jistou jedničku, tak nejde na 100% :) ale Monfils neskutečná forma
Reagovat
turista
Myslím že se Novak snaží, ale nedaří se mu.
Reagovat
Kozoroh
Páni, Novak pořádně zaspal úvod zápasu. Prohrát první set poměrem 6:2 nebo hůř s Gaelem se mu naposledy stalo v jejich úvodním duelu na USO 2005.
Reagovat
turista
Zatím je to hořké SF pro Novaka a pro Djokoland. Hořké.
Reagovat
annah
Žádný strach. On to Novak otočí a vyhraje. :-) V otáčení zápasů je stejný mistr jako ve všem jiném.
Reagovat
Krisboy
Ve všem jiném..?
Reagovat
annah
Ve všech aspektech hry. Je prostě v současné době nejlepší.
Reagovat
Krisboy
Kua poť woe Gaeli!!!!!
Reagovat
mahycek
Odjíždím, tak ať to Geal dotáhne. Přijedu zítra ráno v sedm.
I když by se Nadal nedostal při výhře na turnaji na č. 1.
Reagovat
Krisboy
Jsem si jistej, že Nol3 teď musel vidět, že ten míč byl dobrý!
Reagovat
Krisboy
Gael si s ním zatím hraje jako kočka s myší. Jak dlouho mu to asi vydrží?
Reagovat
Krisboy
Gaeli, je to na tobě. J1rka ještě trénuje ve Francii.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist