Hlavní obsah

Sny se plní. Hvězdy sledovala v televizi, teď je mezi nimi

Z ženské ligy poskočila mezi světovou elitu. Takový je současný sladký příběh zápasnice MMA z Kazachstánu. Mariya Agapová podepsala kontrakt s UFC. V roce 2015 si připsala první profesionální zápas, po osmi výhrách a jedné porážce si ji vybrala nejprestižnější organizace světa, a to ve dvaadvaceti letech.

Foto: Instagram:mma.mashka

Mariya Agapová podepsala ve dvaadvaceti letech kontrakt s UFC.

Článek

Kvůli nehodě s autem musela odstoupit ze zápasu na galavečeru Invicta FC, měsíc poté prožila jeden z největších dnů ve své sportovní kariéře.

„Díky mým parťákům. Nemáte ponětí, jak moc tohle pro mě znamená. Před rokem jsem se na vás dívala v televizi a slíbila jsem si, že budu stejně silná jako vy. A teď jsme tým. A vy jste mi po celou dobu tvrdě pomáhali. Teď jsem bojovnicí UFC jako vy," napsala Agapová na svůj instagram.

Kazašská zápasnice své poslední dva duely pod organizací Invicta FC vyhrála, pokaždé v prvním kole. Jedinou porážku si připsala na Dana White's Contender Series s Tracy Cortezovou. Padla po verdiktu rozhodčích.

I přes nezdar na draftu UFC, může být spokojená. Získala vysněný kontrakt o pár měsíců později.

„Sny se plní. Toto je překlad jednoho z mých tetování. Vždy jsem to věděla a cítila. Dnes se stalo něco, k čemu jsem směřovala celý život. Jsem neuvěřitelně šťastná, že je kolem mě tolik úžasných lidí a že jsem se stala součástí obrovské rodiny. V jedné rodině se narodíte a v jedné rodině se najdete," dodala nová zástupkyně nejprestižnější MMA organizace.

Reklama

Související témata: