Derby pro Třebíč! Vsetín dostal pět gólů, Litoměřice ukázaly velký obrat

Foto: Vít Káňa, hc-havirov.cz

Sobotní 55. kolo Chance ligy zná první výsledky: ve prospěch Českých Budějovic, Havířova nebo Poruby. Další zápasy se stále hrají a jejich výsledky přineseme později.

Třebíč vyhrála i v derby a bude bojovat o 9. místo

Horácká Slavia je po rošádě v realizačnímu týmu jako vyměněná. Třebíč zvládla i ostře sledované derby a slaví dvanáctou výhru za posledních třináct kol! Zatímco ve čtvrteční dohrávce proti Frýdku-Místku si v podstatě zajistila postup do předkola, díky úspěchu v derby může bojovat i o deváté místo, které by jí zaručilo daleko lepší výchozí pozici. Nyní už ztrácí na Jihlavu pouze dva body. Pavel Jekel přišel o čisté konto až v 52. minutě.

O druhé přestávce se naházeli plyšáci na ledovou plochu v rámci projektu Dvakrát v roce Vánoce ?? Děkujeme! Horáci vedou jinak 3:0? #DERBY

Zveřejnil(a) SK Horácká Slavia Třebíč dne Sobota 29. února 2020

To byl ale jediný vad na kráse pro Třebíč, která navíc během utkání podpořila děti z dětských domovů.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – HC DUKLA JIHLAVA 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Szathmáry z trestného střílení, 14. Laš (Bittner, Kowalczyk), 29. Michálek (Václavek, Ferda) – 52. Zeman (Skořepa, Čachotský).
Rozhodčí: Jechoutek, Sýkora – Flegl, Polonyi.
Vyloučení: 2:2.
Bez využití.
Střely na branku: 34:34.
Diváci: 3 451.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Szathmáry, Padrnos, Nedbal, V. Čejka, Kowalczyk – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – Michálek, Václavek, Ferda – Podlaha, Tadeáš Král, P. Kratochvíl. Trenér: Novák.
HC Dukla Jihlava: Jan Brož – J. Pohl, Půža, D. Kolář, Bukač, Piegl, J. Holý – Čachotský, Skořepa, A. Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – T. Harkabus, Lichanec, V. Brož. Trenér: Ujčík.

Velký litoměřický obrat

Už jsme měli předchystaný text o tom, jak si Litoměřice zkomplikovaly cestu za přímým postupem do play off. Ještě v 57. minutě totiž prohrávaly 2:4.

Jenže pak...

Jenže pak to přišlo!

Martin Kadlec dvěma góly poslal zápas do prodloužení a v následných samostatných nájezdech rozhodl mladíček David Jindra. Stadion si tak udržel naději na šestku. V dalším kole vyzve Havířov, svého tabulkového souseda.

HC STADION LITOMĚŘICE – HC ZUBR PŘEROV 5:4 po samostatných nájezdech (1:2, 0:1, 3:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 8. M. Beran (D. Voženílek, Korkiakoski), 48. M. Beran (Gaspar, M. Kadlec), 57. M. Kadlec (Korkiakoski, Marcel), 60. M. Kadlec (M. Beran, Marcel), rozhodující nájezd Jindra – 13. Goiš (Krisl, Kubeš), 16. Moučka (Číp, Weinhold), 35. Š. Kratochvil (Weinhold, Berger), 53. F. Dvořák (Moučka, Süss).
Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Štofa, Beneš.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 44:22.
Diváci: 940.
HC Stadion Litoměřice: A. Beran (nájezdy Škorpík) – Klejna, Marcel, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Kukla – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Kangas, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, D. Sklenář, Jindra – Štohanzl, Morong. Trenér: Bruk.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Krisl, Kubeš, Bodák, Zbořil, Weinhold, Šnajnar – Goiš, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – M. Kratochvil, Berger, Š. Kratochvil – Süss, F. Dvořák. Trenér: Kočara.

Havířov na Lapači slavil bůra

Takhle se hájí pozice v první šestce! Havířov, na kterého zle dotíraly Litoměřice, vyloupil Lapač a přímý postup do čtvrtfinále se mu zase přiblížil. O výhře AZetu rozhodly slepené góly v rozmezí 38. až 42. minuty. Během chvíle se tak dokázal Havířov dostat z nepříznivého stavu 1:2 do vedení 4:2. Pro Vsetín jde o teprve sedmou porážku z dosavadních 28 domácích zápasů. Charitativní akce Hokej na dřeň, kvůli níž hokejisté Vsetína nastoupili v modrých dresech, tak měla trošku hořký průběh. Díky prohře Chomutova ale zůstávají Valaši s náskokem třetí.

VHK ROBE VSETÍN – AZ RESIDOMO HAVÍŘOV 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. L. Volf, 29. R. Vlach (Slováček) – 4. O. Procházka (Matai, E. Němec), 38. Bambula (Malina), 41. Chroboček, 42. F. Seman (Rašner, L. Bednář), 58. L. Bednář (Bambula, Stezka).
Rozhodčí: Kopeček, Barek – Otáhal, Blažek.
Vyloučení: 8:6, navíc Chroboček (Havířov) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 37:30.
Diváci: 3 150.
VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček, Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, J. Drtina, Dudáš – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, R. Vlach, Kucharczyk – Karafiát, Šilhavý, L. Volf. Trenér: Dopita.
AZ RESIDOMO Havířov: Stezka – Dajčar, Chroboček, Malina, Rašner, T. Černý, Mrowiec, Matai – Kotala, E. Němec, O. Procházka – Bambula, F. Seman, L. Bednář – Danielčák, Baláž, Doktor – Fridrich, Maruna, Bernovský. Trenér: Režnar.

Klouček přišel o nulu, Motor každopádně slaví 

Chomutov suverénovi této sezony dlouho vzdoroval. Jenže pak přišlo nešťastné rozmezí 47. a 49. minuty. České Budějovice, konkrétně tedy Zdeněk Doležal s Martinem Beránkem, dali během chvilky dva góly. A stačilo to. Piráti totiž Milana Kloučka překonali ze čtyřiceti střel pouze jednou. Mladý brankář přišel o šesté čisté konto až v 59. minutě vinou Romana Chlouby. To zamrzí...

České Budějovice každopádně zapsaly další výhru: připomínáme, že každým získaným bodem posouvají rekord Chance ligy v počtu bodů za základní část. Ostatně Motor nebodoval jen v pěti utkáních z celkových 55! 

? GÓÓÓL | ⏱️ 58:24 Góly začaly padat až ve třetím dějství. Na dva českobudějovické odpověděl ve vlastním oslabení ROMAN CHLOUBA, který ještě zadělal na drama. #CHMvCEB 1:2

Zveřejnil(a) Piráti Chomutov dne Sobota 29. února 2020

Piráti nastoupili do utkání ve speciálních dresech, jako každý rok se totiž uskutečnila charitativní akce na pomoc chomutovské nemocnici.

PIRÁTI CHOMUTOV – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 59. Chlouba (Štochl, Stloukal) – 47. Z. Doležal, 49. Beránek (Z. Doležal, Kachyňa).
Rozhodčí: Pavlovič, Valenta – Coubal, Kokrment.
Vyloučení: 4:5.
Bez využití.
V oslabení:
1:0.
Střely na branku: 40:28.
Diváci: 2 511.
Piráti Chomutov: Pavlát – Seemann, Schaus, Žovinec, R. Havel, Lang, Štochl, Tejnor – Rudovský, Suchý, Llewellyn – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, Chlouba, Kverka – Chrpa, Šagát, J. Svoboda. Trenér: Buchal.
ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Raška I, Prokeš, Karabáček – Z. Doležal, R. Přikryl, Beránek – J. Veselý, Gilbert, M. Novák. Trenér: Prospal.

Slavia prohrála popáté za sebou

Slavia se před začátkem play off dostává do menší výsledkové krize. Nezvládla domácí utkání s Porubou a její série proher narostla na pět zápasů. Pražanům nepomohly ani trefy osvědčených kanonýrů: Tomáš Šmerha se trefil poosmadvacáté v sezoně, Vítězslav Bílek dal jedenáctý gól ve čtrnáctém zápase za Slavii. Pražané si prohrou, o které rozhodl v čase 55:53 Tomáš Jáchym, zkomplikovali pozici v první šestce. Ještě se musí obávat, aby je zhoršené výsledky náhodou nestály přímý postup do čtvrtfinále... 

HC SLAVIA PRAHA – HC RT TORAX PORUBA 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Šmerha, 52. Bílek (Ryzák, Kubík) – 32. Špaček (Husák, Sikora), 36. Hudeček (Husák, Špaček), 56. T. Jáchym (J. Káňa).
Rozhodčí: Dědek, Skopal – Horažďovský, Kotlík.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 48:23.
Diváci: 795.
HC Slavia Praha: Michajlov – T. Duda, J. Novák, Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Bílek – J. Doležal, Šteiner, M. Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka. Trenér: Říha mladší.
HC RT TORAX Poruba: Foltán – Rudl, Husák, D. Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor, Šendera – Sikora, Hudeček, Gřeš – J. Káňa, T. Jáchym, Špaček – Kanko, Zdeněk, Nejezchleb – Maršoun, Brodek, Ďurač. Trenér: Výborný.

Oslabený Prostějov schytal šestku

Jestřábi přiletěli do Frýdku-Místku pouze s pěti obránci a devíti útočníky. I to byl jeden z důvodů, proč odletěli bez bodu. Zrovna veselo ale není ani ve Frýdku-Místku. Rysi totiž ve čtvrteční dohrávce ztratili šanci na postup do předkola play off, teď už budou sezonu jen dohrávat. Zajímavé ale bude sledovat, zda dokáže Petr Kafka vyhrát kanadské bodování Chance ligy. Díky gólu a asistenci ze zápasu s Prostějovem se totiž vyšplhal už na hranici šedesáti bodů.

HC FRÝDEK-MÍSTEK – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Bartko (Stuchlík), 20. Kofroň (Kafka, Mikulík), 37. Kafka (Matyáš, J. Adámek), 39. Kofroň (Tomi, Haman), 48. Hladonik (Martynek, Haman), 53. Klimša (Martynek, Bartko) – 22. Nouza (Račuk, Chlán), 36. Hrníčko (Mrázek), 44. Račuk (Chlán).
Rozhodčí: Fiala, Cabák – Hanzlík, Gančarčík.
Vyloučení: 6:7.
Využití: 3:3.
Střely na branku: 37:30.
Diváci: 1 131.
HC Frýdek-Místek: Suchánek – Matyáš, Haman, Bartko, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský – Kafka, Klimša, Tomi – Kofroň, Kaukič, Mikulík – R. Szturc, Hladonik, Martynek – Przybyla, Stuchlík, Motloch. Trenér: Wojnar.
LHK Jestřábi Prostějov: Huf – Mrázek, Muška, Husa, P. Krejčí, Fojt – Hrníčko, Račuk, Chlán – T. Jandus, Nouza, M. Novák – Machač, V. Meidl, Knap. Trenér: Lubina.

Sokolov znovu prohrál, tentokrát na nájezdy

Sokolovský odchovanec Radek Duda během přestupové uzávěrky vyměnil Benátky nad Jizerou za Alpskou hokejovou ligu. Vzájemný souboj mezi Benátkami a Sokolovem tak přišel o největší tahák. Klíčových rolí se v sobotu chopili mladíci: debutující šestnáctiletý brankář Daniel Král (20 zákroků), stejně starý Petr Gajda, který dal už čtvrtý gól v sedmém zápase, i střelci dalších branek Jakub Žůrek s Tomášem Urbanem. V nájezdech nakonec uspěly Benátky nad Jizerou, pro které se jedná o čtvrtou výhru za posledních šest kol. Naopak Baník prohrál pošesté za sebou.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – HC BANÍK SOKOLOV 3:2 po samostatných nájezdech (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 40. Žůrek (Šeliga, Průžek), 49. Gajda (A. Dlouhý, Chrtek), rozhodující nájezd Buchtela – 45. Urban (Pařízek, Kadeřávek), 56. Švec (Hašek).
Rozhodčí: Micka, Pilný – Ševic, Votrubec.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 23:22.
Diváci: 220.
HC Benátky nad Jizerou: Král – Kunst, Böhm, Buchtela, Charvát, Žůrek – Průžek, Šír, Pabiška – Gajda, Chrtek, A. Dlouhý – D. Špaček, Šafařovský, Wiencek – Šeliga, Žemba. Trenér: Jiruš.
HC Baník Sokolov: Bednář – P. Michálek, Kadeřávek, Vodička, Přindiš, Pařízek, A. Rulík – Grim, T. Rohan, Švec – Houška, Hašek, Osmík – Uhlík, Berčík, Čejka – Urban. Trenér: Mlejnek.

Ústí skončí čtrnácté, Filip se blýskl pěti body

Patnáctá Kadaň se mohla na čtrnácté Ústí nad Labem dotáhnout na rozdíl čtyř bodů, a s tím by se dalo ve zbývajících třech kolech základní části ještě něco dělat... Jenže teď už je pořadí na samotném chvostu tabulky jasné. Ústí nad Labem slaví čtvrtou výhru za posledních pět kol a ročník dokončí na čtrnácté příčce. Kadaň, která prohrála popáté za sebou (a v těchto pěti duelech dostala 34 gólů!), bude stejně jako loni patnáctá. Nováček ze Sokolova skončí poslední. Kadani v sobotním zápase nepomohl ani parádní individuální výkon Jurije Žolobova, který se blýskl čtyřmi body (1+3). Na straně domácích zářil mladíček Matyáš Filip (2+3).

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – SK TRHAČI KADAŇ 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 2. Filip (P. Svoboda, Tůma), 8. Tůma (Mareš, Filip), 24. Filip (P. Svoboda, Vl. Brož), 26. Tůma (Vl. Brož, Filip), 48. P. Svoboda (Filip, Vl. Brož), 55. Steinocher – 3. Žolobov (Wojnar, Trefný), 46. Dubský (Žolobov), 48. Wojnar (Žolobov, Dubský), 56. Dubský (Žolobov, Wojnar).
Rozhodčí: Grech, Čáp – Podrazil, Bosák.
Vyloučení: 1:4, navíc Kůs (Kadaň) 5 minut plus do konce zápasu.
Bez využití.
Střely na branku: 39:28.
Diváci: 675.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – D. Málek, Hes, Vl. Brož, Mareš, Zukal, Steinocher, Müller – O. Bláha, Krliš, Kovařík – Filip, Svoboda, Tůma – Severa, Kordule, Hasman. Trenér: Mareš.
SK Trhači Kadaň: Štěpánek – Trefný, Eliáš, Delmarche, Foltýn, Procházka, D. Zeman – Koblížek, Kůs, Wágner – Zd. Zabloudil, J. Müller, Homer – Dubský, Žolobov, Wojnar. Trenér: Rosol.

Tabulka skupiny O pořadí v play off

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. ČEZ Motor České Budějovice 55 46 1 4 4 244:120 142
2. HC ZUBR Přerov 56 28 7 6 15 151:128 104
3. VHK ROBE Vsetín 55 27 5 5 18 173:145 96
4. Piráti Chomutov 56 28 2 4 22 164:148 92
5. HC Slavia Praha 55 24 6 1 24 164:160 85
6. AZ RESIDOMO Havířov 55 27 1 2 25 143:144 85
7. HC Stadion Litoměřice 55 22 5 6 22 188:179 82
8. HC RT TORAX Poruba 2011 55 23 3 0 29 164:170 75

Tabulka skupiny O účast v předkole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 55 28 3 8 16 165:130 98
2. SK Horácká Slavia Třebíč 55 27 5 5 18 167:141 96
3. HC Frýdek-Místek 55 22 8 6 19 195:158 88
4. LHK Jestřábi Prostějov 55 23 3 7 22 181:175 82
5. HC Benátky nad Jizerou 55 13 13 3 26 145:174 68
6. HC Slovan Ústí nad Labem 55 14 2 6 33 149:220 52
7. SK Trhači Kadaň 55 11 3 3 38 121:238 42
8. HC Baník Sokolov 55 7 4 5 39 143:227 34

Další program Chance ligy

Pondělí 2. března – 56. kolo:
17:00 AZ RESIDOMO Havířov – HC Stadion Litoměřice
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha
17:30 HC RT TORAX Poruba – VHK ROBE Vsetín
18:00 SK Trhači Kadaň – HC Frýdek-Místek
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 HC Baník Sokolov – HC Slovan Ústí nad Labem

Středa 4. března – 57. kolo:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Frýdek-Místek
17:30 HC RT TORAX Poruba – AZ RESIDOMO Havířov
17:30 VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice
17:30 Piráti Chomutov – HC Stadion Litoměřice
18:00 HC Baník Sokolov – SK Trhači Kadaň
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz