Hlavní obsah

Watford - Liverpool 3:0Anglický suverén na kolenou! Liverpool zažil šokující debakl s předposledním týmem

Londýn
Aktualizováno

Suverén anglické fotbalové Premier League zažil šok. Liverpool prohrál na hřišti předposledního Watfordu 0:3 a skončila tak jeho 18zápasová vítězná série v lize. Dvě branky dal senegalský útočník Ismaila Sarr a debakl favorita dovršil Troy Deeney.

Foto: David Klein, Reuters

Watfordský Troy Deeney slaví gól proti Liverpoolu.

Článek

Liverpool stejného soupeře téměř přesně před rokem deklasoval 5:0, ale tentokrát byl jasně horší a utrpěl nejkrutější prohru v sezoně. Ještě o dva góly víc dostal sice v prosinci v Ligovém poháru od Aston Villy, ale to trenér Jürgen Klopp vzhledem ke kolizi s mistrovstvím světa klubů nasadil juniory. Tentokrát žádnou ze svých hvězd nešetřil, o to větší překvapením je výsledek.

Fotbalisté Chelsea se nevzpamatovali po domácí prohře s Bayernem Mnichov v Lize mistrů a na hřišti Bournemouthu bojujícímu o záchranu uhráli jen remízu 2:2. Dvěma góly zachránil alespoň bod Španěl Alonso.

Ligový lídr dosud ztratil jen dva body říjnovou remízou na půdě Manchesteru United a měl políčeno na rekord Manchesteru City v podobě devatenáctého vítězství v řadě. Jeho cesta za prvním titulem po třiceti letech není ani po dnešku v ohrožení, ale v Anglii přišel o auru neporazitelnosti. Nezapíše se tak do historie jako třetí klub, který prošel sezonou bez prohry, což dosud dokázaly jen Preston v roce 1889 a Arsenal v roce 2004.

Bournemouth vyhrál dva poslední vzájemné zápasy, ale tentokrát začali lépe hosté. Ve druhém poločase však v rozpětí čtyř minut skórovali dvakrát domácí díky Kolumbijci Lermovi a Noru Kingovi. Alespoň bod pro Chelsea zachraňoval v 85. minutě svým druhým gólem Alonso.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea z gólu na stadionu Bournemouthu.

Fotbalisté Crystal Palace dokázali zvítězit na hřišti Brightonu 1:0. Vítězný gól vstřelil Ghaňan Ayew a pro hosty to byla první výhra na hřišti soupeře po šesti zápasech. Domácí čekají na vítězství od prosince už osm kol. V 70. minutě Belgičan Benteke vyslal průnikovou přihrávku na Ayewa a ten překonal brankáře Ryana.

Foto: Paul Childs, Reuters

Radost fotbalistů Crystal Palace.

West Ham dokázal i bez zraněného Tomáše Součka zvítězit doma nad Southamptonem 3:1 a konečně prolomil sérii sedmi ligových zápasů bez výhry. Fotbalisté Burnley neprohráli v lize již po sedmé v řadě, na stadionu Newcastlu remizovali 0:0. Za hosty odehrál 58 minut Matěj Vydra, ale na rozdíl od dvou předchozích zápasů se mu gól vstřelit nepodařilo.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Brighton - Crystal Palace 0:1 (70. Ayew)
Bournemouth - Chelsea 2:2 (54. Lerma, 57. King - 33. a 86. Alonso)
West Ham United - Southampton 3:1 (15. Bowen, 40. Haller, 54. Antonio - 31. Obafemi)
Newcastle - Burnley 0:0
Watford - Liverpool 3:0 (54. a 60. Sarr, 72. Deeney),
Utkání Aston Villa - Sheffield United odloženo.

Reklama

Související témata: