Nový majitel Viktorii Žižkov Louda chce zpět do první ligy

Nový majitel Viktorii Žižkov Louda chce zpět do první ligy

Druholigová Viktoria Žižkov má nového majitele, je jím jednačtyřicetiletý rodilý Žižkovák Martin Louda. Podniká v oblasti nemovitostí a IT. Klub přebírá po panu Jiřímu Rývovi, který zůstává členem představenstva.

Louda získal klub v internetové dražbě. „Snažil jsem se klubu nějakým způsobem pomáhat už skoro rok zpátky. V rámci desítek milionů byly závazky, které jsem musel uhradit, a tak se stalo,“ řekl nový majitel Viktorky pro Český rozhlas.

Žižkov momentálně na první barážovou příčku ztrácí pět bodů, dle nového majitele klub chce zpět do první ligy. „Určitě se o to popereme. Je to sice ambiciózní cíl, na druhou stranu ne nesplnitelný. Věřím, že ta šance je. Klub a hráči budou dělat maximum pro to, abychom se tam dostali,“ pokračoval v rozhovoru.

Louda chce mít velký vliv i na mládež. V budoucnu chce vybudovat tréninkové centrum mládeže. Ve spolupráci s vlastníkem stadionu, městské části Prahy 3, chce řešit jeho rekonstrukci. „Pro to, abychom mohli mít kvalitní zázemí a dobrou fanouškovskou základnu, potřebujeme, aby se na stadionu udělaly výrazné investice. Myslím, že je velice zanedbaný. Jsem ochotný udělat investice v takové míře, aby stadion mohl splňovat podmínky na to, aby se tady dala hrát první liga,“ zakončil pro Český rozhlas Martin Louda.

Žizkov