Ve středočeském derby nepadla branka ani z penalty. Příbram - Mladá Boleslav 0:0

Mladoboleslavští fotbalisté v letošní ligové sezóně ještě nedali gól a střeleckou bídu zvýraznil Lukáš Budínský neproměněním pokutového kopu čtvrthodinku před koncem. Spolu s přičtením podzimní dvacetiminutovky čeká boleslavský fanoušek na gól v soupeřově síti už dlouhých 290 minut.

Roli papírového favorita Mladá Boleslav splňovala jenom chvílemi. Příbram bojovala s maximálním nasazením v osobních soubojích, což mnohým boleslavským hráčům viditelně vadilo.

V prvním poločase byli blíže skórování Příbramští, ale své šance nevyužili.

Také zkraje druhého poločasu chvíli působili živěji Příbramští, ale ani jeden ze slibných útoků nezakončili přesně. S blížícím se závěrem utkání zvyšovali Mladoboleslavští tlak na příbramskou branku. V 77. minutě za podražení Wágnera uvnitř šestnáctky nařídil sudí Ginzel bez váhání pokutový kop, který však Budínský neproměnil, když směr jeho střely k levé tyči příbramský gólman Kočí vystihl a k dorážce se nikdo z boleslavských fotbalistů nedostal.

V závěrečných minutách se už nic mimořádného, co by zavánělo gólem,  nestalo a tak zápas skončil plichtou bezbrankovou 0:0.








Příbram    29. února 2020



FORTUNA:LIGA    třiadvacáté kolo

1. FK Příbram – FK Mladá Boleslav 0:0
ŽK: Soldát, Kříž - Hubínek, Tataev, Wágner  *  Rozhodčí: Ginzel - Kubr, Flimmel * Diváků: 1267
FK Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma (9. Křapka), Tataev, Pudil, Zelený - Hubínek - Douděra, Budínský, Janošek, Ladra (90. Fulnek) - Jiří Klíma (64. Wágner).
1. FK Příbram: Kočí - Pazdera, Dramé, Tregler, Cmiljanovič - Soldát (90. Kvída) - Škoda, Zorvan (80. Kříž), Rezek, Voltr (71: Šašinka) - Polidar.


(jh, SportovníListy.cz, FK Mladá Boleslav, foto:  FK Mladá Boleslav)