Hlavní obsah

Nejlepším českým stolním tenistou roku je Širuček

Plzeň

Nejlepším českým stolním tenistou za minulý rok byl vyhlášen Pavel Širuček. Sedmadvacetiletý hráč polského Grodzisku vyhrál svazovou anketu po životní sezoně, v níž se posunul z 97. místa světového žebříčku do elitní padesátky.

Foto: Sport.cz

Pavel Širuček je stolním tenistou roku

Článek

Širuček si loni mimo jiné zahrál čtvrtfinále na turnaji v Portugalsku a osmifinále v Dauhá. Na reprezentačních akcích byl oporou českého družstva. "Byl to velice úspěšný rok. Vyhrál jsem mistrovství republiky jednotlivců, vyhrál jsem poprvé polskou ligu a ve světovém žebříčku jsem dosáhl také svého životního maxima. Víc už to asi opravdu nešlo a popravdě jsem si myslel, že na tohle ocenění dosáhnu. Ale samozřejmě člověk nikdy neví, jak podobné ankety dopadnou," uvedl Širuček během vyhlášení v Plzni, kde se tento víkend hraje mistrovství republiky.

Stínem úspěšného roku 2019 je pro něj vystoupení na Czech Open v Olomouci. "Tam jsem v prvním kole prohrál, tam mi to opravdu nevyšlo. Ale to je asi opravdu jediné, s čím nemohu být spokojen," řekl Širuček, jenž si dobrou formu přenesl do nového roku a minulý týden postoupil do čtvrtfinále v Budapešti.

Z vítězství v kategorii talent roku se po roční přestávce opět radovala Zdena Blašková, jež byla klíčovou postavou českých juniorek, které na juniorském mistrovství Evropy v Ostravě vybojovaly bronzové medaile. Trenérem roku byl vyhlášen kouč úspěšných juniorek Tomáš Vrňák.

Vítězové ankety Stolní tenista roku 2019:
Stolní tenista roku: Pavel Širuček (Grodzisk).
Talent roku: Zdena Blašková (SK Dobré).
Trenér roku: Tomáš Vrňák.
Družstvo roku: juniorky ČR (Zdena Blašková, Gabriela Štěpánová, Klára Hrabicová, Linda Záděrová a Anna Klempererová).
Cena Fair play: Petr Handl (TTC MS Brno).
Cena fanoušků pro nejsympatičtějšího hráče: Tomáš Polanský (Saarbrücken).

Reklama