Brankář Stezka pokračuje v Havířově, spolupráci prodlouží i Ševěček

Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

1. března 2020, 12:58

Václav Jáchim

Hokejisté Havířova se srdnatě perou o přímý postup do čtvrtfinále play off Chance ligy, aktuálně mají na šestém místě stejně bodů jako pátá Slavia, navíc myslí na budoucnost. V kádru týmu AZ RESIDOMO zůstanou i příští sezonu brankář Aleš Stezka (na snímku) a obránce Vojtěch Ševěček. Klub o tom informuje na sociálních sítích.

Pro fanoušky AZetu bezpochyby výborná zpráva. Brankář Stezka přišel do Havířova před touto sezonou z Chomutova a předvádí výborné výkony. V letošní Chance lize zatím odchytal 47 utkání s úspěšností zásahů 90,9 procent.

Nyní je jasné, že někdejší juniorský reprezentant, jehož 2015 draftovala Minnesota, zůstane i v sezoně 2020-21. „Aleš nás přesvědčil o své výkonnosti a logicky jsme na něj uplatnili opci pro příští sezonu," uvedl manažer týmu Patrik Rimmel.

Podobný postup nastal v případě Vojtěcha Ševěčka. Talentovaný devatenáctiletý obránce, jehož tatínek René v minulosti úspěšně válel nejvyšší soutěž, patří k perspektivním nadějím Havířova.

V letošní sezoně  sehrál 10 utkání Chance ligy a vypomáhal také druholigové Opavě, kde ve 20 utkáních zaznamenal dva góly a čtyři nahrávky. „Také v jeho případě jsme uplatnili opci. Vojtěch Ševěček je náš odchovanec a mladý obránce, příští sezonu by měl být stabilním článkem našeho týmu," doplnil Rimmel.

Hokejisté Havířova aktuálně bojují o přímý postup do čtvrtfinále play off. V sobotu loupili na ledě Vsetína a díky výhře 5:2 se v tabulce bodově srovnali s pátou Slavií. Sedmé Litoměřice na oba týmy ztrácejí tři bodíky.

Do konce nadstavby Chance ligy zbývají tři kola. V pondělí čeká Havířov důležitá domácí bitva s Litoměřicemi, pak hrají v Porubě a příští sobotu absolvují závěrečný domácí zápas s Chomutovem.

Soupiska AZ RESIDOMO Havířov

Brankáři:
Aleš Stezka, Jiří Matoušek, Marek Štipčák, Jan Lukáš.

Obránci:
Tomáš Černý, Tomáš Dajčar, David Chroboček, David Kvasnička, Ľubomír Malina, Jakub Matai, Jaroslav Mrowiec, Martin Nepokoj, Alex Rašner, Ludvík Rutar, Vojtěch Ševěček, David Zdeněk.

Útočníci:
Jozef Baláž, Jan Bambula, Lukáš Bednář, Ján Benkovský, Ernest Bochnak, Dominik Cihlář, Jozef Danielčák, Jakub Doktor, Jan Dvořák, Petr Fridrich, Kevin Horváth, Lukáš Juhász, Jakub Kotala, Jan Maruna, Erik Němec, Dominik Pawliczek, Vojtěch Pindel, Radek Pořízek, Ondřej Procházka, Frenks Razgals, Filip Seman, Radek Veselý, Jakub Vrána, Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz