Úspěch českého softbalu. Juniorští reprezentanti získali na mistrovství světa bronz

Čeští softbalisté získali na mistrovství světa juniorů na Novém Zélandu historické bronzové medaile. V nedělním utkání o třetí místo v Palmerston North zdolali svěřenci trenéra Ondřeje Stronera 2:0 Argentinu, které oplatili porážku ze základní části.

Palmerston North (N. Zéland) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká juniorská reprezentace

Česká juniorská reprezentace | Foto: www.softbal.cz

Čeští softbalisté do 18 let sice minulý víkend zahájili šampionát porážkou s Austrálií, pak ale zdolali JAR a Kanadu, těsně prohráli s Argentinou a po výhře nad Singapurem postoupili do finálové skupiny. V ní tým kolem nadhazovače Jakuba Osičky porazil domácí Nový Zéland a Guatemalu a na jeho účasti v zápase o bronz nic nemohla změnit ani prohra s Japonskem.

Hry v Tokiu bez českého týmového sportu? Největší nadějí byly softbalistky, ale nezvládly kvalifikaci

Číst článek

V rozhodujícím duelu o medaili povolil Osička Argentincům jediný odpal a v druhé směně doběhli pro body Tadeáš Kalčev a Jan Voráček. „Byl to nejtěžší zápas na turnaji. Ať už bylo jakékoliv skóre, museli jsme to zvládnout nervy a udělat ten poslední krok,“ uvedl Osička, který se s polařem Adamem Buchnerem dostal do All Star týmu šampionátu.

„Dokázali jsme hrát nejlepší softbal proti nejlepším týmům na světě, jak jsme si slíbili. Šli jsme si za tím,“ prohlásil Osička, který na turnaji zaznamenal 84 strikeutů, nejvíce ze všech nadhazovačů.

„Máme velmi silnou osu nadhazovač – zadák, pálkařsky jsme se také prosadili a týmový duch byl velmi dobrý. K lepším pozicím do dalších let nám na nejlepší týmy chybí už jen malé krůčky. Věřím, že je postupně splníme,“ řekl kouč Stroner.

Zlato získali Japonci po finálovém vítězství 9:2 nad Austrálií.

Here's a look at how the #U18SoftballMWC🥎 rolled out in Palmerston North City in New Zealand🇳🇿. After 9⃣ action-packed days, @SOFT JAPAN (ソフトボール日本代表)🇯🇵 were named World Champions🥇🏆 for the 3⃣rd time since 1981.

07:55 – 01. 03. 2020

4 18

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme