Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeské skiareály přilákaly přes čtyři tisíce lyžařů

Jihočeské skiareály přilákaly o víkendu přes čtyři tisíce lyžařů. Na Lipně i Zadově napadlo místy až 20 centimetrů čerstvého sněhu. Na lipenské sjezdovky vyrazilo asi 2 200 lidí, šumavský Zadov navštívilo za víkend podobné množství lidí. Lipenské a zadovské středisko chtějí udržet provoz nejméně do poloviny března, kdy skončí v kraji jarní prázdniny.

V lipenském středisku leží na téměř sedmi kilometrech sjezdových tratí v průměru půl metru sněhu, v provozu jsou tři lanovky. Poslední únorový den tam lyžovalo asi 1 200 lidí, dnes kolem tisíce.

„Jarní prázdniny sice pokračují, ale skončily v Praze, což je na návštěvnosti znát. Je to čistě jarní lyžování, sjezdovky ráno a večer super, přes den to postupně měkne. V příštím týdnu by mělo i sněžit, zatím jedeme dál, minimálně do poloviny března,“ řekl dnes obchodní ředitel lipenského areálu Jiří Falout.

Na Zadově, kde mají 25 až 40 centimetrů sněhu a po okolí upraveno 20 kilometrů lyžařských stop, také připadl nový sníh. Jak řekl za provozovatele Petr Vondraš, napadlo až 20 centimetrů.

„Čerstvá sněhová přikrývka docela zachránila situaci. Vylepšily se sjezdovky v areálu Kobyla i Nové Hutě. Víkendová návštěvnost byla velice slušná, hlavně v sobotu, pak se trochu pokazilo počasí. V sobotu to bylo asi 1 300 lidí, dnes asi tisíc,“ řekl Vondraš. I Zadov zaznamenal úbytek lyžařů kvůli tomu, že končí jarní prázdniny pražským školám. Provoz chce Zadov stejně jako Lipno udržet aspoň do konce jarních prázdnin.

Díky nově připadanému sněhu upravila 28. února rolba městyse Frymburk deset kilometrů dlouhý okruh v lese okolo Alpské vyhlídky. Kvalita sněhu je místy horší. „Stopy na frymburských loukách nejsou upravené, protože sníh je tam vyfoukaný a podklad mokrý. Vzhledem k předpovědi počasí se tuto zimu s největší pravděpodobností jedná o poslední úpravu,“ uvedl za Frymburk Martin Řezáč.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, lyžař, jarní prázdniny, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Praha, Martin Řezáč, Frymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské skiareály přilákaly přes čtyři tisíce lyžařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.