Hlavní obsah

Dvojice pro dorostenecké korfbalové play off jsou jasné. Brno má titul po základní části

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, kdo postoupí do play off České dorostenecké korfbalové extraligy, bylo jasno už před sobotním osmým kolem. V něm šlo už tedy jen, kdo přesně na sebe narazí a kdo bude mít výhodu případného třetího zápasu doma.

Foto: Jan Pařík

Brno má prvenství po základní části.

Článek

Vše se vyvinulo podle očekávání a v semifinále tak první Brno vyzve čtvrtý Slovenský výběr a druhý Prostějov se střetne se třetím obhájcem titulu z Českých Budějovic.

Díky dvěma výhrám si pak Brňané definitivně zajistili triumf v základní části.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Do Prostějova přijeli dva oslabení outsideři, jediný, kdo mohl konkurovat domácím dorostencům tak byl výběr Znojma. I v tomto nejočekávanějším duelu miniturnaje však nebylo moc co řešit a Hanáci si po zodpovědném výkonu došli pro jasnou výhru 21:12.

Jelikož pak hladce zvítězili i s Náchodem, pojistili si druhé místo v tabulce a výhodu případných dvou domácích klání v semifinále s Českými Budějovicemi.

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19  24:3

Prostějov, SK RG U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19  21:12

Brno, KK Nový Lískovec U19 - SK Plhov Náchod U19  3:7

Pozn.: Zápas ukončen v 21. minutě. Po zranění nebyl dostatečný počet hráčů.

Prostějov, SK RG U19 - SK Plhov Náchod U19  26:7

František Valenta (hráč, Prostějov): „Se Znojmem jsme se poměrně dobře drželi určené taktiky, což nám přineslo relativně snadnou výhru. S oslabeným Náchodem šlo spíš jen o to, kolik nastřílíme košů. S výhrou pak nebyl větší problém. V semifinále s Českými Budějovicemi by nám mělo pomoct domácí prostředí, kde jsem silnější. Snad postoupíme do finále.“

MINITURNAJ V BRNĚ

Dramatický zápas, který naznačil blížící se vyhrocené souboje play off.  To se dá říct o bitvě mezi domácím Brnem a Českými Budějovicemi. Jihočeši, většinu zápasu vedli, body jim to však nepřineslo.

Brno mělo vydařenější koncovku a využilo zranění Barbory Buzkové, po kterém hostující tým dohrával jen v sedmi hráčích. I přes některé sporné výroky, které rozlítily trenéra Krokodýlů Petra Pešáka, zvítězilo Brno těsně 17:16.

Budějovice ovšem z Brna neodjeli s prázdnou. I přes špatný začátek, kdy prohrávali 1:4, dokázali otočit utkání se Slovenským výběrem, které dovedli k triumfu 16:12. Slovenský celek nebodoval ani s Brnem, a tak na něj zbylo poslední postupové místo a v semifinále bude právě s Jihomoravany velký outsider.

Brno, KK U19 - Slovenský výběr U19  24:10

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Slovenský výběr U19  16:12

Brno, KK U19 - České Budějovice, KCC Sokol U19  17:16

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „Se Slováky jsme měli katastrofální začátek, nesedlo nám to. Prvních deset minut jsme ztráceli spoustu balonů a nepadalo nám to. Musel jsem pak zvýšit hlas a hráčům domluvit. Zafungovalo to a od té doby už náš výkon vypadal úplně jinak. Proti Brnu šlo o super zápas, stáli jsme hodně blízko zisku bodů. Téměř celé utkání jsme vedli. Bohužel rozhodlo zranění Báry. Museli jsme do sedmi, protože mámě zraněné i ostatní holky, a i když jsme se v oslabení drželi, tak jsme prohráli.“

Reklama

Výběr článků

Načítám