1. března 2020 • 19:55

Hattrick pro City! Manchester vyhrál Ligový pohár, Guardiola finále umí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City vyhráli potřetí za sebou anglický Ligový pohár. Ve finále na londýnském stadionu ve Wembley porazili 2:1 Aston Villu a trofej získali posedmé v historii.



Skóre otevřel ve 20. minutě po pohledné kombinaci Sergio Agüero, který dal Aston Ville deset branek v posledních šesti zápasech. Náskok favorita navýšil hlavičkou po rohovém kopu Rodri.

V 41. minutě ale nabídl stoper John Stones svou chybou soupeři nebezpečný útok, který přesně zakončil Mbwana Samatta. Nejblíže vyrovnání byl v 88. minutě Björn Engels, jehož hlavičku po rohovém kopu vytáhl na tyč brankář Claudio Bravo a úřadující ligový šampion už vítězství v atraktivním duelu udržel.

Trenér Pep Guardiola vyhrál 21. finále z 25 v roli hlavního kouče. „Citizens“ navíc zůstávají ve hře i v FA Cupu a Lize mistrů. Naopak v anglické lize jsou šance Manchesteru City na obhajobu malé, na vedoucí Liverpool ztrácí 22 bodů.

Anglický fotbalový Ligový pohár - finále v Londýně:

Aston Villa - Manchester City 1:2 (1:2)
Branky: 41. Samatta - 20. Agüero, 30. Rodri.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud