Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Janatová na šampionátu do 23 let potěšila sama sebe. Ve finále dojela pátá

Mistrovství světa v běhu na lyžích do 23 let hostí areál pod Fichtelbergem na německé půlce Krušných hor. Ve sprintech volnou technikou nejvíce zaválela Kateřina Janatová, která doběhla pátá, prosadila se i osmá Zuzana Holíková. Z Čechů nejlépe dopadl šestnáctý Tomáš Kalivoda. Mistry světa v kategorii do 23 let jsou Vesjörn Hegdal z Norska a Emma Ribomová ze Švédska.

Kateřina Janatová
zdroj: ČT4 autor: Plíhal Libor

Janatová byla v kvalifikaci druhá, spolu s Holíkovou pak zvládly čtvrtfinále a v semifinále dojely shodně čtvrté. Janatová díky času postoupila do finále, dlouho se držela v popředí, ale ve vyrovnaném finiši projela cílem pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Janatová dojela ve sprintu na MS do 23 let pátá

"Jsem moc spokojená. Je to vlastně sen, být pátá na světě. Takže super!" radovala se Janatová na svazovém webu. "Na rozjížďky jsem si ani tak nevěřila, v tom kontaktu člověk nikdy neví. Bohužel jsem tam (ve finále) trochu vjela do hlubokého sněhu, to mě trochu přibrzdilo a něco jsem tam ztratila," dodala dvaadvacetiletá závodnice.

Mistrovství světa v klasickém lyžování závodníků do 23 let v Oberwiesenthalu:

Muži: 1. Hegdal (Nor.), 2. Armellini (It.), 3. Amundsen (Nor.), ...16. Kalivoda, 21. Černý, 27. Pechoušek, v kvalifikaci 45. Kozlovský (všichni ČR).

Ženy: 1. Ribomová, 2. Hagströmová (obě Švéd.), 3. Kernová (USA), ...5. Janatová, 8. Holíková, 14. Beranová (všechny ČR).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články