InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Křest CD Báry Reiterové zaplnil milevský Kamenáč

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

MILEVSKO – Hudebně umělecký klub Kamenáč patřil v pátek večer Báře Reiterové. Ta zde totiž spolu se svými přáteli křtila svou první desku a křest to byl velmi povedený. Do klubu na milevském autobusovém nádraží na něj dorazilo přes sedmdesát lidí.

 

Bára Reiterová pochází z nedalekého Kovářova. Momentálně však žije v portugalském Lisabonu. Do Milevska nyní přijela pokřtít svou novou desku Ostrov bez oken. Deska byla nahrána ještě před odjezdem Báry Reiterové do Portugalska. Během pátečního večera se na pódiu vystřídala s dalšími dvěma hudebníky.

První z nich Štěpán Dvořák vystoupil se svým půlhodinovým setem ještě před hlavní aktérkou, které posléze také dělal hudební doprovod. Důvod byl nasnadě. Právě Štěpán Dvořák pomáhal z velké části tvořit desku.

Pak už si vzala hlavní slovo Bára Reiterová, zahrála několik písní z právě vydané nové desky. Slyšet jsme tak mohli rychlejší i pomalejší písně. Nejdojemnější částí byla asi píseň pro maminku. Následně došlo i k samotnému vrcholu večera, k pokřtění nové desky. Jejími kmotry se stali Robert Václavík, který vytvořil k desce ilustraci. Dalším kmotrem byla sestra, která Báru Reiterovou podporuje v hudbě už od jejich prvotních kroků. Posledním kmotrem se stal pak bratranec, který je podle slov Báry Reiterové zároveň jejím největším fanouškem.

Po křtu si diváci vyžádali i několik přídavků. Zazněla tak starší píseň Ruce nebo jedna z anglicky zpívaných novinek. Poté už se na pódium dostal další z hostů. Tím byl Josef Šindelář, alias Shindy, který předvedl několik známých coverů.

Více informací o křtu i o tom, jak deska vznikala, bude v Milevských novinách.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace