Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Víkend lyžařům přál, v areálech jsou zatím stále velmi dobré podmínky

Víkend pro zimní střediska v Libereckém kraji z pohledu návštěvnosti patřil k těm lepším v této sezoně. V areálech lyžovaly o víkendu tisíce lidí. Vyplývá to z údajů od provozovatelů středisek. Sněhu je zatím dostatek, na sjezdovkách leží až 80 centimetrů sněhu. Z větších středisek je mimo provoz jen Javorník u Liberce, nedaleký Ještěd od pondělí zahajuje vedlejší sezonu s nižším jízdným.

„Přes týden budeme provoz omezovat, otevřena bude jen Skalka a F10, aby nám vydržely sjezdovky na liberecké prázdniny," uvedl ředitel skiareálu na Ještědu Jakub Hanuš. Jarní prázdniny pro Liberecký kraj začnou druhý březnový víkend. Zájem o lyžování o tomto víkendu byl podle Hanuše poměrně vysoký. „Jsme docela spokojení. Ukázalo se, že když nasněžilo dole ve městě, tak lidé přišli. Budeme mít okolo 2500 návštěvníků za víkend," dodal.

Za vydařený považuje tento víkend i ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. Společnost v Jizerských horách provozuje areály na Tanvaldském Špičáku, Severáku v Hraběticích a Bedřichově. „Byl to jeden z nejlepších víkendů," uvedl Bažant. Dnešní návštěvnost ve třech areálech Ski bižu se pohybovala podle něj kolem 4500 lidí, v sobotu okolo 4000. Problémy se sněhem má Ski bižu jen v Bedřichově, kde je v provozu dětský vlek s půl kilometru dlouho sjezdovkou Malinovka. Další dvě střediska jsou na tom výrazně lépe. Tanvaldský Špičák, největší středisko Jizerských hor, je v kompletním provozu, a na Severáku se lyžuje na 2,6 z 4,2 kilometru sjezdových tratí.

Průměrný víkend má za sebou krkonošský Harrachov a jeden z těch lepších sousední Rokytnice nad Jizerou, kde mají lyžaři k dispozici 12,5 kilometru otevřených sjezdovek, nejvíce v kraji. „V sobotu tady lyžovalo skoro 3000 lidí, takže zájem byl docela slušný," uvedl ředitel rokytnického areálu Vít Pražák. Podle něj díky sněžení z předchozích dnů měli lyžaři v sobotu velmi pěkné podmínky k lyžování, které se ale kvůli oblevě na dnešek zhoršily. „Přišly vyšší teploty, trochu déšť, přesto to dnešní lyžování bylo poměrně kvalitní. Dnes bylo tady o něco méně lidí, okolo 2000," dodal Pražák.

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, lyže, lyžař, sjezdovka, Ještěd, Liberec, Javorník, lyžování, jarní prázdniny, Jizerské hory, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend lyžařům přál, v areálech jsou zatím stále velmi dobré podmínky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.