Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména

Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména

Tisk

colour meeting 200Posedmnácté se k poličským hradbám sjedou hudebníci a divadelníci z mnoha koutů světa. Festival Colour Meeting odkrývá první jména.

 

 

Ve dnech 24. - 25. 7. vystoupí písničkářka Lenka Dusilová, připravující v těchto dnech novou desku, představí se nový projekt Jaromíra 99 s názvem Letní kapela, ve kterém se svými přáteli hraje písně z repertoáru Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Václava Neckáře i Kafka Bandu nebo slovenský umělec Čavalenky rapující záhorácky o drsném životě na ulici, rasismu, gamblingu, hazardu, drogách, zadluženosti i exekucích.

Když před dvěma lety slavil Shane MacGowan, zpěvák legendárních Pogues, šedesátiny, přišel mu blahopřát Johnny Depp, Nick Cave, Bono nebo Sinead O’Connor. A také irská zpěvačka a skladatelka Lisa O’Neill, majitelka opojně nakřáplého a syrového hlasu, skladatelka minimalistických aranží, kombinující lidové písně s autorskou produkcí, často k nerozeznání od stovky let starých balad.

Mezinárodní sestava uKanDanz spolu vystupuje od roku 2012, do Poličky doveze aktuální desku Yeketalake plnou okouzlujících melodií a výbušných riffů vytvářejících hypnotickou energii vyzývající k tanci. Italsko - peruvijské trio Cacao Mental se jen těžko popisuje. Jsou zážitkem budovaným rozsáhlým využitím improvizace a zvuků džungle, šamanských hlasů, elektronických groovů, hrou trumpety i kytary. Do Poličky se vrací písničkář David Pomahač (ex-Kieslowski), tentokrát sólo s čerstvě vydanou deskou Do tmy je daleko.

Živelné městské industriální blues čekejte v unikátním projektu Jan Fic & Město, ve kterém se Fic spojil s Martinem E. Kyšperským a Radimem Hanouskem. A zabrousí se také do rockových vod s olomouckými Lee a jejich texty o každodenní realitě viděné očima introverta. Divadlo Líšeň bude hrát pro malé i velké japonskou frašku o mocném strašidle s názvem Jezevec na borovici a zabaví také programem Figurkov během hraní deskovek z celého světa.

Colour Meeting

Colour Meeting
Kdy: 24. - 25. července 2020
Kde: Polička, park u hradeb

Více informací: www.colourmeeting.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

I na operním jevišti jsem nikdy nepatřila k těm, kteří se postaví na rampu a předvádí jenom hlas, říká Dagmar Pecková

dagmar200I v rozhovoru s Dagmar Peckovou vám bude jasné, v čem je tato pěvkyně výjimečná, neskonale pracovitá, nebojácná a tvrdohlavá a přitom svá. Málokterá umělkyně její generace dává do ringu tolik energie, nápadů a mnohovrstevnatého talentu, který se projevuj...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Novou řadu pohádek pro nejmenší Lucie Seifertové odstartoval Bruncvík

Lucie Seifertová se v historii pohybuje jako ryba ve vodě. Asi nejznámější je mezi čtenáři její maxileporelo Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných událostí, které obdivují čtenáři od nejmenších po největší,...

Divadlo

Festival Lávka River Stage plave po Vltavě!

lavka river stage provazochodkyneV úterý 31. srpna proběhla vyprodaná premiéra festivalu Lávka River Stage, kterou sledovali z bezprostřední blízkosti návštěvníci klubu Lávka i stovky turistů přímo z Karlova mostu!<...

Film

Seriál Černobyl vzbuzuje emoce diváků

serial-cernobyl-cernobyl-clanokWSpolečnost HBO uvedla 5 dílnou minisérii s názvem Černobyl, která okamžitě zaujala vysokou sledovanost a zájem široké veřejnosti.

 

 ...