Robert the Bruce: Boj za svobodu Skotska v „pokračování“ Statečného srdce

Film Statečné srdce od Mela Gibsona se stal ve své době kultovním historickým snímkem a snad každý správný filmový fanoušek viděl či minimálně slyšel o epické scéně, kdy William Wallace hraný Melem Gibsonem vykřikne „Svoboda!“. Nyní filmový tvůrci přicházejí s neoficiálním sequelem, který se věnuje příběhu Roberta I. Skotského, těsně po smrti Williama Wallace.

Robert se po porážce Williama Wallace nazve skotským králem, a pokračuje ve Wallacově díle a společně se svými bojovníky a přáteli bojuje za svobodu své země. Anglická vojska jsou však ve značné přesile, a tak je Robertovo vojsko nakonec poraženo. Po mnohačetné porážce se jeho společníci rozhodnou svého krále opustit a zanechat ho jeho osudu. Samotný král Anglie na jeho hlavu vypsal odměnu, a tak nebezpečí číhá doslova na každém kroku. Robert, poražený a zraněný, nachází útočiště u tří malých dětí a jejich matky, kteří o svého krále, navzdory všudypřítomnému nebezpečí, pečují. A právě jejich síla a odhodlání donutí Roberta znovu se postavit na nohy, dát dohromady novou armádu bojovníků a znovu se vydat do boje za svobodu Skotska.

Režie se ujal Richard Gray, který natočil thrillery Dvojnice a Sugar Mountain s Jasonem Momoou. Do hlavní role Roberta I. se vrátil Angus Macfadyen, který si stejnou roli zahrál i v původním Statečném srdci. V dalších rolích uvidíme britského herce Jareda Harrise, jehož posledním úspěchem je minisérie Černobyl. Můžeme se také těšit na amerického herce Zacha McGowana nebo herečku ze seriálu Shameless Emmu Kenney.

Americká premiéra proběhne 28. června 2020.

Zdroj: Screen Media Films