Hlavní obsah

Nakažený profesor přišel do styku s dvěma desítkami studentů a 24 kolegy

Aktualizováno

Česká zemědělská univerzita (ČZU) v pondělí a úterý kvůli nákaze jednoho svého vyučujícího koronavirem zrušila výuku. V karanténě budou studenti a kolegové, kteří s profesorem přišli do styku.

TK České zemědělské univerzity k onemocnění jednoho z profesorů koronavirem Video: Novinky

 
Článek

Rektor Petr Sklenička uvedl, že nakažený profesor se po návratu z Itálie v kampusu univerzity pohyboval od 24. do 26. února. Účastnil se rovněž výuky.

Do přímého kontaktu přišel s necelými dvěma desítkami studentů a 24 pedagogy. V době, kdy se pohyboval v areálu školy, nevykazoval žádné příznaky.

Všichni dotčení budou umístěni do 14denní karantény, uvedla šéfka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová. Jelikož profesor bydlí nedaleko školy, necestoval městskou hromadnou dopravou.

Testy v neděli odhalily první tři případy nákazy koronavirem v Česku. Jedním z nakažených je právě i zmíněný vyučující z ČZU (ročník 1952), který pobýval na konferenci v italském Udine, kde se nemoc objevila u čtyř lidí, kteří se konference účastnili. Tři jsou docenti z Udine a jeden z Terstu.

Koronavirus hlásí další země, nákaza je v Lotyšsku, Tunisku i Senegalu

Koronavirus

Nakažený Čech byl po objevení příznaků v domácí karanténě a stýkal se jen s manželkou.

Kvůli obavám z šíření koronaviru v pondělí zůstali doma také studenti a zaměstnanci Fakulty strojní Českého vysokého učení technického (FS ČVUT). Děkan fakulty Michael Valášek vyhlásil samostudium a práci z domova. Kolega profesora z ČZU, který je nakažený koronavirem, byl ve čtvrtek na fakultě a nyní je v karanténě. Nikdo přímo nemocný na ČVUT ale nebyl. Děkan o tom informoval na webu fakulty. Další instrukce dostanou žáci a zaměstnanci v pondělí poté, co škola bude věc konzultovat s hygienickou stanicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám