weby pro nejsevernější čechy

Letí k vám program Coffee & Books na březen 2020

Vážení přátelé děčínské kulturní kavárny, jen abyste věděli, tak do konce letošní zimy – nezimy, a začátku jara, zbývá už jen pár dní. Příroda je letos hodně v předstihu. Na Lipně jsme včera viděli špačky, mezi sněhem svítí zelené jehnědy a na zahrádkách kvete ledacos. Co na to pranostiky? Například jedna říká: Hřmí-li v březnu, tak také v červnu. No, uznejte – s tím se nedá nesouhlasit. A co vás čeká v březnovém programu? Je toho opravdu hodně.

Čtvrteční přednášky: mysl – tělo – cesta – život  – smrt

Děčínská lektorka somatic experience Zlata Koštejnová pokračuje ve svém cyklu o těle a mysli a bude s vámi objevovat vaše životní zdroje.

OMLOUVÁME SE, PŘEDNÁŠKA ZLATY KOŠTEJNOVÉ VE ČTVRTEK 5. BŘEZNA JE ZRUŠENA.
Zakoupené vchodenky můžete vrátit, nebo použít na přednášku Hany Toufarové – Řekněte bolesti ne, s Fit Pain Free. Naplánovaná přednáška na téma Životní zdroje je přesunuta na čtvrtek 14. května 2020.

Na ní naváže brňačka Hanka Toufarová, autorka a lektorka jedinečného konceptu Fit Pain Free, která vám ukáže jak jednoduše(!) žít bez bolesti a co všechno se dá rozcvičit. Třeba v kavárně. Nebo na motorce. Z vlastní zkušenosti vím, že díky jejímu cvičení se dá nejen uzdravit, ale i ve zdraví přežít sedm tisíc kilometrů v sedle motocyklu.  Více najdete zde: https://fitpainfree.com/

Jestli to ví i Vojta Lavický, který na dvou kolech objel zeměkouli a právě se vrátil z Jižní Ameriky, se ho budeme moci zeptat sami.  O cestě kolem světa zde:  http://bit.ly/3a7zTjc a nebo zde na fcb: http://bit.ly/389Bt2v

Pokud dáváte přednost jídlu a klidu, doporučujeme Petra Klusoně, který v rámci Café Nobel bude přednášet o jedech a toxicitě. Zajímavé téma. http://cafenobel.ujep.cz/petr-kluson.html

Habla espaňol?

Pak je právě pro vás připraven nový komunitní večer La charla de amigos, kde můžete pokecat ve španělštině. Rozšiřujeme díky Kateřině Burešové úspěšné konverzační večery English Small Talk a Deutscher sprichabend. Před letní cestovatelskou sezonou se vždy hodí jazykový strečink.


Pátek ve znamení hudby.

Irské a středověké písně  zahraje host 46. open micu OHUSCE –  novoborská skupina Fragium 16 https://fragium16.cz/. Určitě vás jarně naladí, stejně jako čtyři další vystupující písničkáři z Prahy, Ústí nad Labem a Bruntálu.

Literární sobota

Bývalý děčínský ředitel knihovny, básník a literát Vladimír Vokolek mezi námi stále setrvává díky literární soutěži nesoucí jeho jméno. Večer vítězů literární ceny Vladimíra Vokolka se čtením jejich textů zakončí březnový program.

Za celou děčínskou kulturní kavárnu se na vás všechny těší a krásné jaro přeje

Jana Víchová

Tagy