Rozpad kapely se řeší již delší dobu, ovšem nyní vyšlo najevo, že tak daleko situace dojít vůbec nemusela a turné Dlouhej únor nemuselo být rušeno! „S klukama jsme řešili, že bych to celé odjel,“ přiznal v rozhovoru pro Youradio zpěvák Sebastian (28), jenž vystupuje se stejnojmennou kapelou. 

„Pak jsme si řekli, že by to nebylo rozumné. Zůstali jsme u toho, že těch písniček zazpívám na rozlučkovém koncertě v Karlíně nejvíc,“ uvedl mladík, který nakonec Starého zastoupil alespoň částečně. 

On sám má ale dojem, že Mandrage by mohla fungovat i nadále, i za cenu toho, že to bude bez zpěváka a jeho démonů. „Myslím si, že fungovat, co se týče koncertů, by mohli i bez Víti. Spíš jde o ducha kapely,“ vysvětloval.

Ostatně zbytek kapely se již shodl, že vystupovat bez Vítka nebudou, protože Mandrage coby obchodní značka patří všem členům kapely. Tedy i problémovému Vítkovi. Tomu ale Sebastian prý paradoxně docela rozumí. „Vnímám to z té druhé strany. Vím, že mainstreamovou muziku, kterou může slyšet veřejnost, nemůžou dělat jednoduchý lidi. Problémy se vyvíjí, řeší, kupí. Kdyby ti muzikanti byli vyrovnaní lidé, nemohli by tvořit hudbu,“ dodává pro Youradio zpěvák s tím, že má pochopení.

VIDEO: Zpěvák roku podle Evropy 2 Sebastian: Ceny si dávám pod schody

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák roku podle Evropy 2 Sebastian: Ceny si dávám pod schody. Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií