Tři diskvalifikované Rusky chtějí zpátky stříbro z her v Soči, odvolaly se ke sportovní arbitráži

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) začala projednávat odvolání trojice ruských biatlonistek proti diskvalifikaci z olympijských her v Soči 2014 kvůli zapojení do státem organizovaného dopingového programu. Olga Viljuchinová, Jana Romanovová a Olga Zajcevová protestují proti odebrání stříbrných medailí, ve štafetě se po jejich vyloučení posunuly na třetí místo české biatlonistky.

Lausanne (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva: Olga Zajcevová, Jana Romanovová, Jekaterina Šumilová a Olga Viljuchinová.

Zleva: Olga Zajcevová, Jana Romanovová, Jekaterina Šumilová a Olga Viljuchinová. | Foto: Eric Gaillard | Zdroj: Reuters

CAS se bude případu věnovat při dvoudenním slyšení, kterého se biatlonistky osobně účastní. Viljuchinová vedle stříbra ze štafety vybojovala druhé místo i ve sprintu. Vynesení verdiktu se očekává nejdříve za několik týdnů.

Krčmář reaguje na Světový pohár bez diváků. ‚Nejhorší možné rozhodnutí,‘ myslí si biatlonista

Číst článek

Ruské biatlonisty chtějí zvrátit rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru z roku 2017. MOV je tehdy spolu s dalšími ruskými sportovci zpětně vyloučil z OH na základě zprávy Oswaldovy komise, podle které byly součástí systematického a státem řízeného dopingu.

Jejich kauza se před CAS dostala více než dva roky poté, co se oddělily od dalších 39 ruských případů, kterými se CAS zabýval před olympijskými hrami v Pchjongčchangu. Při tehdejším slyšení 28 sportovců uspělo a dočkalo se zrušení diskvalifikace z OH v Soči.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme