bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyři góly, pět bodů! Draisaitl v NHL dominuje a může se vyrovnat i Lemieuxovi

3. března 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Když edmontonští Olejáři před časem podepsali s Leonem Draisaitlem osmiletou smlouvu na 68 milionů dolarů, mnozí jim vyčítali, že německého útočníka zbytečně přeplatili. Jenže ta investice se vyplatila skoro jako včasný nákup Bitcoinů.

Draisaitl exceluje.

A v noci na úterý „Lev z Kolína nad Rýnem“ opět mohutně zařval. Proti nashvillským Predátorům si stejně jako Connor McDavid připsal pět bodů, poprvé v kariéře navíc v jediném mači čtyřikrát skóroval.

„Proč chodit kolem horké kaše? Cítím se skvěle, dal jsem čtyři góly. Když zažijete takový večer, tak prostě máte radost,“ popisoval zámořským novinářům své pocity.

Zářil ve formaci s Ryanem Nugentem-Hopkinsem a Kailerem Yamamotem, na přesilovkách zase zlobil po McDavidově boku.

Ten před Draisaitlem, jehož účet je nyní 107 bodů (43+64), po jasné výhře 8:3 smekl. „Říkám to už pět let, Leon je úžasný hokejista. Je fajn, že se mu konečně dostává uznání.“

Bylo na čase.

Tuhle krasojízdu totiž už nelze ignorovat. Vždyť nezastavitelný tank LD29 má sezonu rozjetou na 131 bodů, lepší výkon NHL neviděla od roku 1996, kdy v Pittsburghu spoléhali na dva výjimečné muže – Jaromíra Jágra s Mariem Lemieuxem.

U dlouholetého kapitána Penguins, muže s číslem 66, ještě zůstaňme.

Draisaitl totiž nesází góly a nesbírá body jako na běžícím páse pouze letos, už minulý ročník zakončil s obdivuhodným součtem 105 (50 branek a 55 nahrávek).

Přes léto pak na sobě dál dřel, zlepšil výbušnost a první tři kroky při bruslení. A je ještě lepší. Natolik, že už začátkem března se mluví o tom, že může předvést dvě sezony po sobě, v nichž překoná obě magické hranice – 50 přesných zásahů a 100 bodů.

Od roku 1993 se to samé povedlo jen Alexi Ovečkinovi (tři roky po sobě), Dannymu Heatleymu, Pavlu Buremu a právě Lemieuxovi.

Draisaitl míří za svou premiérovou Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hokejistu NHL a nově se přihlásil také do závodu o Richardovu trofej.

Loni mu trofej pro krále kanonýrů zámořské soutěže unikla o jediný gól, teď ztrácí na vedoucího Davida Pastrňáka čtyři trefy.

Syn karvinského rodáka a uznávaného trenéra Petera Draisaitla má reálnou šanci ještě na jeden historický zápis.

Jako čtvrtý hokejista od roku 1996 může za dva ročníky nastřádat 230 a více bodů. Zařadil by se po bok Lemieuxe, Jágra a Joea Thorntona.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.