Vychází Atuánské hrobky Ursuly K. Le Guinové – audiokniha na Tympanum.cz

Ursula K. Le Guinová se zapsala do srdcí čtenářů svoji knihou Čaroděj Zeměmoří. Nyní se vrací do světa Zeměmoří v další příběhu – Atuánských hrobkách. Svůj hlas knize propůjčil Tomáš Juřička, známý český dabér.

V Atuánských hrobkách na vás čeká necelých šest hodin parádní fantasy v podání Tomáše Juřičky.

Zapomeňte na Čaroděje Zeměmoří, děj se přesouvá do tajemných neprobádaných Atuánských hrobek skrývajících mnohá nebezpečí a dýchajících atmosférou. Le Guinová ukazuje, že je skvělá a důkladná vypravěčka a umí vytvořit napínavou a hutnou atmosféru.

Lucka Kokaislová už se pustila do poslechu a chystá pro vás recenzi!

Pokud jste zvědaví, jak to audio adaptace dopadla, můžete si poslechnout ukázku

ZDE

A ještě přidáme oficiální anotaci vydavatele:

Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánské poušti. Jednoho dne se však do jejího království, nekonečného labyrintu podzemních chodeb, vkrade zloděj. Mladý čaroděj Ged sem přichází, aby našel zlomený prsten Erretha – Akbe. Dostat se dovnitř a ven však dokáží jen vyvolení a v podzemí může číhat nebezpečí i na ty, kteří mu slouží. Další z příběhů  Zeměmoří v podání jednoho z našich předních dabérů dokresluje strhující hudební doprovod. 

 

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď