O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Lídři WHO a Ligy arabských států: Je třeba poučit se z čínských zkušeností při kontrole a prevenci epidemie koronaviru
2020-03-03 19:02:53 cri

Vedoucí odboru prevence a kontroly infekčních nemocí pro východní Středomoří WHO Abdel Nasser Abu Bakr a zástupkyně generálního tajemníka Ligy arabských států pro sociální věci Haifa Abu Ghazalehová nedávno při rozhovoru s novináři čínské mediální organizace China Media Group (CMG) uvedli, že čínská opatření účinně zabránila dalšímu šíření epidemie a Světová zdravotnická organizace vyzvala další země a regiony, aby se od Číny poučily.

Abdel Nasser Abu Bakr řekl, že po vypuknutí epidemie koronaviru přijalo 22 zemí ve východním Středomoří včasná opatření ke zlepšení svých schopností v oblasti prevence a kontroly, včetně centralizovaného rozesílání nezbytných potřeb, rozmístění nemocnic, přípravy zdravotnických a karanténních zařízení a rozmístění pracovních sil pro kontrolu ve vstupních přístavech. Poukázal na to, že země by měly zvýšit komunikaci, aby zajistily nejpřesnější informace o epidemické situaci. Poděkoval Číně a dalším zemím za jejich podporu při poskytování informací.

Abdel Nasser Abu Bakr také ocenil Čínu za to, že poskytla jiným zemím technickou a lékařskou podporu.

Haifa Abu Ghazalehová uvedla, že Liga arabských států přikládá velký význam rozvoji epidemie koronaviru a oceňuje úsilí Číny na prevenci a kontrolu epidemie. Dodala, že arabské země mají zájem o posílení spolupráce a výměny informací s Čínou a WHO.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China