Novinka v Chomutově: Poplatky na magistrátě můžete zaplatit přes automat
Nově můžete v budově magistrátu na Zborovské využít poplatkové automaty. Foto: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Město Chomutov pořídilo do budovy magistrátu ve Zborovské ulici dva poplatkomaty.

„Automaty jsou určeny pro bezhotovostní platby prostřednictvím platebních karet. Lze skrze ně platit všechny poplatky, ať už se jedná o komunální odpad, poplatek ze psů, doklady, parkovací karty nebo třeba registr vozidel. Jejich ovládání je velice jednoduché a intuitivní, přesto ale pracovnice informačního servisu klientům rády pomohou,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravních a správních činností Bohuslav Peroutka.

Poplatkový automat se stane aktivním po klepnutí na obrazovku. Následně si klient z nabídky vybere typ a způsob platby. Může zadat svůj variabilní symbol, nebo platbu provede po načtení QR kódu. Ten klient získá od pracovníků magistrátu. „Pořízením těchto automatů jsme výrazně zrychlili proces plateb, běžná platba nyní trvá pouze půl minuty,“ vyzdvihnul Bohuslav Peroutka a dodal, že se stále pracuje na digitalizaci úřadu a usnadnění jednání mezi občany a magistrátem.

Poplatkové kiosky, jež jsou umístěny v přízemí a třetím patře hlavní magistrátní budovy ve Zborovské ulici, už využilo několik stovek lidí a byla odbavena více než tři sta jednotlivých plateb. Nejvíce občané využívají možnost zaplatit prostřednictvím kiosků parkovací karty, občanské průkazy a cestovní doklady nebo poplatky za registrace vozidel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru