Dnes Neděle - jasno 25°C
Zítra Pondělí - polojasno 25°C
Neděle 28. 4. 2024
Svátek má Vlastislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Opozice v Praze 7 neprosadila zrušení tendru na ředitele školy, konkurz přitom odmítli i rodiče žáků
Základní škola Fr. Plamínkové s rozšířenou výukou jazyků. Foto: Facebook školy

Opozice v Praze 7 neprosadila zrušení tendru na ředitele školy, konkurz přitom odmítli i rodiče žáků

Opozice Prahy 7 se na včerejším jednání zastupitelů městské části neúspěšně pokusila prosadit zrušení konkurzu na ředitele ZŠ Františky Plamínkové. Podle nich k tendru nebyl důvod. Starosta Jan Čižinský (Praha 7 Sobě) kritiku odmítl, podle něj nemohlo vedení radnice postupovat jinak. Konkurz vyhlásili radní loni v polovině prosince a vzbudil vášně. Rodiče a část obyvatel sepsali petici na podporu dosavadní ředitelky Jarmily Macečkové. Podepsalo ji přes 350 lidí.

Opoziční zastupitel Tomáš Bartovský (ODS) řekl, že zastupitelé nevědí, proč musel být konkurz vypsán. V roce 2018 prý byly případy, kdy se tak nestalo. „Což mi připadá zvláštní," řekl.

Také podle zastupitele Michala Haška (Nezávislí) nebyly v minulosti konkurzy vyhlašovány. Zvolený způsob podle něj v případě zmíněné školy vzbuzuje nejistotu. Navrhl zrušit vypsaný konkurz. Jeho návrh zastupitelé nepřijali.

V souvislosti s peticí opoziční zastupitel Jiří Hejnic (TOP 09 a STAN) řekl, že pokud má ředitelka podporu lidí, tak by to rada při výběru nového ředitele měla vzít v potaz. Zastupitelé jeho návrh nepodpořili.

Radní Hana Šišková (Praha 7 Sobě) uvedla jako důvody pro vypsání konkurzu odborná a manažerská pochybení. Kritiku opozice odmítl také Čižinský. Radnice se podle něj rozhodla vypsat konkurz a nyní nemůže postupovat jinak.

„Konkurz lze zrušit, ale pak se musí vypsat nový. Celou dobu nám jde o to, aby ředitelem byl co nejlepší člověk. Metoda, jak ho vybrat, je konkurz," řekl Čižinský. Požadavek na jeho zrušení je podle něho proto nereálný.

Výběrová komise ustavená radnicí včera vybrala tři uchazeče postupující do dalšího kola, dosavadní ředitelka mezi nimi je. Konečného vítěze zvolí radní městské části. „Budeme postupovat tak, že chceme potvrdit toho, kdo skončil na prvním místě," řekl Čižinský. Kdo to je, nikdo ze zastupitelů neřekl.

Obyvatelé na jednání kritizovali vedení radnice také za to, že petici dala k projednání na zasedání ve chvíli, kdy je již vzhledem k fázi, v níž se řízení nachází, bezpředmětné.


Autor: ČTK

Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

25. dubna 2024 v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru