Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: Olin Nejezchleba a skupina Malý bobr skládá poctu Petru Skoumalovi

Skladatel Petr Skoumal. foto: Archiv MAFRA - Hynek Glos

V pondělí 9. března vychází album písní Petra Skoumala Narodíme se jen jednou... Natočila je skupina Malý bobr, jejíž mnozí členové s Petrem Skoumalem úzce spolupracovali. Videoklip k albu vznikl na písničku Trychtýře, kterou lidovky.cz uvádějí v premiéře.
  15:15

Petr Skoumal (7. března 1938 – 28. září 2014), vynikající klavírista, skladatel a autor nespočetného množství scénické a filmové hudby, písniček pro děti i dospělé by se 7. března 2020 dožil dvaaosmdesáti let. Své poslední koncerty hrál většinou v triu s Jaroslavem Olinem Nejezchlebou a Norbim Kovácsem, kteří nechyběli ani na koncertu k jeho nedožitým 80. narozeninám v domovském Divadle v Dlouhé.

V minulém roce vznikl záměr připomínat Skoumalovy písničky na koncertech. Olin Nejezchleba a Norbi Kovács spolu s řadou hudebníků z Mišíkových Etc… i odjinud připravili zájezdový pořad Pocta Petru Skoumalovi, který byl přijat s mimořádným ohlasem. Právě repertoár tohoto pořadu je základem alba, které právě vychází a bude pokřtěno na koncertě 9. března v pražském Paláci Akropolis.

Skupina Malý bobr hraje ve složení Jaroslav Olin Nejezchleba (zpěv, violoncello), Pavel Skála (kytary), Norbi Kovács (kytary), Milan Potoček (klávesové nástroje), Vladimír Pavlíček (housle), Pavel Novák (baskytara) a Jiří Zelenka (bicí). Speciálními hosty jsou zpěvák Marek Eben a saxofonista Jakub Doležal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!