Další problém pro Kladno. Vary přijely do Vítkovic s juniory

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Čtveřice mužstev na dně extraligové tabulky bojuje o každý bod, cestu za jistotou záchrany by dnes patrně měli mít otevřenou hokejisté Vítkovic. Karlovy Vary totiž na dlouhý trip poslaly téměř juniorský tým.

Je to fér vůči ostatním klubům, zejména posledním Rytířům? Nebo není? Tuhle otázku si může odpovědět jedině každý sám podle svého mínění. Z pohledu Energie je zásadní skutečnost, že už má zajištěný postup do předkola a bojuje „pouze“ o to, zda v něm bude mít výhodu domácího prostředí.

Vyřazovací bitvy navíc začnou po kratičké dvoudenní pauze v pondělí. A když v takové situaci jedete pět set kilometrů tam a pět set zpátky, hodí se, když necháte své tahouny odpočinout.

„Po takové zátěži jsem nechtěl riskovat dlouhou cestu do Vítkovic tak, aby se nikdo nezranil a zbytečně se nestupňovala únava.“

Karlovy Vary proto dorazily do Vítkovic se sestavou, která připomíná tu extraligovou jen z velké dálky. Z minulého utkání proti Mladé Boleslavi v ní zůstali pouze čtyři hráči, nejstarším z nich je 29letý Tomáš Vondráček.

Naopak plných čtrnáct hokejistů ještě věkově patří do juniorské či dorostenecké kategorie!

Nejmladším je brankář Patrik Hamrla, jenž by měl v 16 letech absolvovat extraligový debut. Opora reprezentační sedmnáctky se tak stane nejmladším gólmanem, který letos v české nejvyšší soutěži nastoupil.

Z ročníku 2003 ho předčil Michal Borovička – pardubický mladík na konci října zčásti čelil debaklu Dynama 0:8 shodou okolností právě v Karlových Varech, kam Východočeši dorazili vinou virózy výhradně s juniory. Situace je teď podobná, jen důvod zcela jiný...

S povinným košíkem nastoupí Róbert Bačo (2003) a Lukáš Adámek (2002), status juniorů mají ještě David Tureček, Petr Rozhon, Tomáš Křehlík, Vít Jiskra, Adam Křemen, David Novotný (všichni 2001), Richard Záruba, František Klejna, Petr Kořán, Otakar Šik (2000) a druhý brankář Jan Bednář (2002).

Devět hráčů z pole prožije premiéru v Tipsport extralize.

„Chceme dát našim juniorům jasný signál, že u nás mladí mají zelenou, protože peníze na nákup ‚drahých‘ hráčů nemáme a hráče si musíme sami vychovat.“

Hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout okomentoval situaci na klubovém webu takto:

„Vzhledem ke zbytečným spekulacím bych rád informoval naše fanoušky, proč jsem se v úterním utkání ve Vítkovicích rozhodl dát příležitost hráčům širšího kádru a některým nadějným juniorům.

Prvním důvodem je fakt, že jsme několik posledních utkání odehráli pouze na tři formace, abychom si zajistili postup do předkola play off a získali čas na přípravu do vyřazovacích bojů. Tu jsme začali hned po pátečním utkání s Hradcem, kdy jsme začali s dvou- až třífázovými tréninky, abychom byli připraveni na příští pondělí, kdy začne předkolo.

Po takové zátěži jsem nechtěl riskovat dlouhou cestu do Vítkovic tak, aby se nikdo nezranil a zbytečně se nestupňovala únava. Zároveň se nám zranil kapitán Skuhravý, a musíme tak pro play off sestavit novou čtvrtou formaci. V dnešním zápase se tak hráči ze čtvrté a páté formace dostanou možnost poprat, kdo z nich dostane šanci v páteční generálce proti Liberci.

Rovněž chceme dát příležitost našim juniorům, kteří si již s předstihem zajistili postup do play off. Chceme jim dát jasný signál, že u nás mladí mají zelenou, protože peníze na nákup ‚drahých‘ hráčů nemáme a hráče si musíme sami vychovat.

Stejně jsme postupovali i před dvěma lety před play off 1. ligy, kdy jsme také jádro týmu nechali doma trénovat a v pozměněné sestavě jsme nastoupili do zápasu v Havířově, kde jsme uhráli remízu a prohráli až v prodloužení.“

Sestava Karlových Varů ve Vítkovicích:

Hamrla (Bednář) – Záruba, Šafář, Tureček, Mikyska, Klejna, Rulík, Kořán – Vondráček, Vildumetz, Rozhon – Bačo, Osmík, Zabloudil – Křemen, Jiskra, Křehlík – Šik, Novotný, Adámek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz