Edňácké tipy na březen: Nový svět robotů, alternativní vesmíry a fotbalové drama

Edňácké tipy na březen: Nový svět robotů, alternativní vesmíry a fotbalové drama

V březnu nám HBO představí novinku z alternativní historie a vrátíme se do Westworldu. Netflix nabídne další fantasy a Martin Freeman přijde s komedií o tom, že mít děti není žádná legrace.

6 0
3.3.2020

@KevSpa

Na nedostatek nových a vracejících se seriálů si v březnu rozhodně nemohu stěžovat, i když pro mě to bude hlavně o těch návratech. Na třetí sérii Westworldu jsme si opět museli nějaký ten pátek počkat a pevně doufám, že se to čekání vyplatilo. Podle traileru nás čeká trochu odlišná podívaná. Milovníci seriálů z futuristické budoucnosti si rozhodně přijdou na své. Tentokrát to vypadá na pořádně ostrý boj robotů proti lidem.

Možná ještě o maličko více se těším na třetí řadu thrilleru Ozark, který je u nás trestuhodně opomíjen. Přitom tohle trochu drsnější drama o rodince, která se zapletla s drogovým kartelem, zraje jako víno. Podobně jako Jason Bateman, který podává výborný výkon jak před kamerou v roli Martyho, tak za kamerou coby režisér některých epizod. Pokud vám Ozark doposud unikal, rozhodně ho zkuste.

Z novinek mě nejvíc zaujalo drama The Plot Against America natočené podle knihy Philipa Rotha. Výprava do alternativní historie Spojených států je vždy zajímavá a má očekávání jsou po zhlédnutí traileru celkem vysoká. Tentokrát se vypravíme do 40. let, kdy se místo Franklina D. Roosevelta stal prezidentem Charles Lindbergh. Kvůli tomuto xenofobnímu politikovi vzrůstají v USA profašistické postoje. Celé to budeme sledovat z pohledu židovské rodiny. Obsazení je více než zajímavé. Vedle Winony Ryder a Johna Turturra se těším zejména na svého oblíbence Morgana Spectora. Trochu doufám, že to bude taková menší náhrada za již ukončený seriál The Man in the High Castle.

Ujít si nenechám ani hvězdně obsazené drama Little Fires Everywhere, ve kterém se představí Reese Witherspoon, Kerry Washington (Scandal), Rosemarie DeWitt či Joshua Jackson. Střet dvou žen, jejichž životy jsou opředeny tajemstvím, vypadá velmi zajímavě. Záměrně nechci o ději příliš vědět, chci se nechat překvapovat postupným rozkrýváním oněch tajemství.

Seriál The English Game, který v březnu uvede Netflix, je pro mě coby obrovského fotbalového fanouška povinností. Toto sportovní drama, jehož tvůrcem je Julian Fellowes (Downton Abbey), se zaměřuje na vznik nejpopulárnějšího sportu na světě. Mé nároky budou v tomto případě velké, takže svá očekávání raději krotím.

Šanci dám i britské komediální novince Breeders o radostech a strastech rodičovství. V tomto případě mě láká hlavně Martin Freeman v hlavní roli, který je zároveň jedním z tvůrců seriálu. Trailer nevypadá špatně, tak uvidíme, jaký bude výsledek.

KevSpa si u Westworldu rozhodně přijde na své. Foto: HBO

@1Bobesh1

Seriálový březen bude poměrně klidný, co se týče seriálových návratů. Celkem trefným seriálem pro tohle období je Black Monday. Ten zachycuje události, které vedly k největšímu propadu na americkém trhu. Trocha humoru rozhodně všem prospěje a alespoň se budeme na případnou další krizi moci připravit.

Velkým překvapením nebo naprostým zklamáním by mohla být nová komedie stanice FX Breeders o tom, jaké to je mít děti. Rodinný život nám nabídne řadu směšných situací, jde jen o to, jak to tvůrci pojmou. Pokud si do seriálu nechají Britové až moc mluvit a všichni budou neustále jen zvracet, jak je v amerických komediích zvykem, tak o nic vydařeného nepůjde. Doufejme tedy, že tvůrci půjdou jinou cestou.

1Bobesh1 si do Bedny přidá Breeders. Foto: FX

@Valada06

Máme tu opět další měsíc. Březen toho pro mě osobně nenabízí tolik jako předchozí měsíce, i tak se ale pár zajímavých novinek najde. Nejvíce asi v březnu očekávám novinku HBO s názvem The Plot Against America. Historické seriály zbožňuju, a to i v případech, kdy jde o historii alternativní. Seriál ukazuje situaci, která by se velice snadno mohla opakovat i v současnosti, a čím více se to bude lidem připomínat, tím lépe. Navíc to bude další příležitost vidět na obrazovce Winonu Ryder. Zajímavě se tváří i novinka od Netflixu The Letter for the King. Trailer vypadá dobře, postavy působí sympaticky a seriálů s trochou magie není nikdy dost. Dočkáme se jí už 20. března. Jsem zvědavý i na tvorbu Apple TV+, a proto zkusím jejich verzi Amazing Stories.

Na Netflix se v březnu vrátí i další řada seriálu Castlevania. Pro lidi jako já, kteří tento seriál ještě pořád neviděli, je to ideální příležitost dohnat resty a přesvědčit se, jestli je to opravdu tak dobré, jak všichni tvrdí. K asi nejočekávanější novince března, Westworldu, mám komplikovaný vztah. První řada se mi velmi líbila, druhou jsem pořád ještě nedokoukal, ale premiéra té třetí by mě konečně mohla dohnat k tomu, abych se do tohoto světa opět vrátil. V neposlední řadě musím zmínit další netflixovský seriál Élite, který jsem právě začal sledovat a doufám, že třetí řadu, která vyjde 13. března, už budu moci sledovat spolu s ostatními diváky.

Valada06 se těší na další dávku magie v The Letter for the King. Foto: Netflix

@Lucifrid

Na začátek doporučím mnou nejvíce očekávanou novinku The Plot Against America. Tu přinese HBO a bude pojednávat o alternativní historii v USA, kde volby roku 1940 nevyhrál Franklin Delano Roosevelt, ale Charles Lindbergh. Herecké obsazení v čele s Morganem Spectorem, Winonou Ryder a Johnem Turturrem je už jen třešničkou na dortu. To ale není vše, co nám z alternativní reality březen nabídne. Stanice BBC One představí adaptaci knižní série od Malorie Blackman ve dvoudílném dramatu Noughts + Crosses, v němž jsou v budoucnosti nadřazenou rasou lidé černé pleti. S adaptacemi jsme ale neskončili, Hulu přichází s minisérií Little Fires Everywhere, v níž se představí Reese Whiterspoon (Big Little Lies) a Kerry Washington (Scandal).

Stanice AMC nabízí novinku Dispatches From Elsewhere, v níž si zahrají Sally Field (Forrest Gump), Jason Segel (How I Met Your Mother) a Richard E. Grant. Jde o mysteriózní drama a těch není nikdy dost, takže minimálně na pilot se podívám. Dalším pilotem, který mám v plánu, jsou Breeders. Komedii s Martinem Freemanem o trablech rodičovství vynechat nemůžu.

Motherland: Fort Salem je příběhem z alternativní Ameriky, kde v armádě slouží čarodějky, které před 300 lety podepsaly s vládou dohodu. Vypadá to jako neskutečná blbost, ale možná by z toho mohlo být super guilty pleasure. Moc tomu ovšem nevěřím a stejně špatně asi dopadne novinka od Syfy Vagrant Queen. Trailer se totiž tváří jako Pátý element říznutý Hvězdnou bránou, jako kdyby to natočil Luc Besson na drogách a ještě v polospánku.

V březnu se budu loučit s první řadou Star Trek: Picard, na který jsem se hodně těšila. Chytil mě za srdce mnohem víc, než jsem čekala a každého dalšího dílu se nemůžu dočkat, jakož i druhé, už schválené řady. Stejně tak v březnu skončí první série 9–1–1: Lone Star, spin-off 9–1–1 od Ryana Murphyho. Je sice trochu jiný než původní seriál, ale rozhodně stejně kvalitní a možná o trochu komediálnější.

A co bude událostí měsíce března? Přece návrat Westworldu. Druhá řada mi rozmašírovala mozek na kaši a seriálu otevřela úplně nové možnosti, na jejichž prozkoumání se už neskutečně těším.

Lucifrid se nemůže dočkat alternativní historie v The Plot Against America. Foto: HBO

Co v březnu zaujalo vás?



Diskuze /7

Raiden123

Pri tom obrazku westworld som si uz myslel,ze uz niekto natocil hranu verziu Novely „I found a planet“,no tak maly omyl … stava sa …

3.3.2020 | 23:12:14
jose8

Ozark

4.3.2020 | 0:17:31
Milano33

Za mňa marec ponúkne veľa zaujímavého obsahu. Či už zo sféry Sci-Fi návratom očakávaného Westworldu v podobe jeho už tretej série. Alebo zavŕšenie ďalšieho scífka a to konkrétne Star Trek: Picard, ktorý je tu s nami (a ešte aj bude) od januára naprieč celým februárom až do konca marca. Castlevania je neskutočný akčný nárez a 5.marca sa konečne vracia späť a opäť máme príležitosť sa naplno ponoriť do tohto temného sveta. No bude to ešte zaujímavé. Pokiaľ som dobre postrehol, nikto z uvedených nespomenul nový chystaný seriálový počin Altered Carbon: Resleeved, čo je Anime novinka od Netflixu, ktorá slúži ako taký Spin-Off ku seriálu Altered Carbon, tak preto to dávam do pevedomia. Ide o skvelú možnosť o niečo viac preskúmať a hlbšie sa ponoriť do tohto úžasného Cyberpunkového sveta. Tento animované eriál by sa mal zaoberať nesmrteľnosťou a dátum vydania je stanovený na 19.marec. :)

#4 Milano33
4.3.2020 | 0:23:40
Milano33

#3 Milano33: *tento animovaný seriál

#5 xube
4.3.2020 | 0:24:47
xube

Dík za tip, ostatne Altered Carbon sa skutočne podaril aj napriek tomu, že sa to nezaobišlo bez netflixáckej politickej korektnosti, čo tak trochu brzdilo úvod. Čo ma však mrzí je fakt, že dneska sa za sci-fi označujé naozaj kadečo a potom zostávajú zmiešané pocity. Napríklad Star Trek: Picard je za mňa absolutný prepadák. Filozofické chvíle s kamošmi nad témami, ktoré v Star Trek zaznievajú sa môžeme rozlúčiť. Občas nejaký úlet, ale nič pamätné ani revolučné. Ohlásenie druhej série ma teda veľmi nepotešilo, dúfal som, že to bude jednorázová jazda :-/ Od odpadu to drží len nádej, že sa to spamätá ako tomu pri niektorých seriáloch býva. Tomu už však neverím. Je smutné, že Orville sa stalo viac Star Trek ako samotné Star Trek seriály. A to by ma teda zaujímalo kedy príde nová séria…#4 Milano33:

6.3.2020 | 2:29:09
mog

„historii miluji…i tu alternativní“ šašci, žádná alternativní historie neexistuje. Historie je záznam něčeho, co se stalo, ne co se mohlo stát, kdyby … ach jo

16.3.2020 | 17:51:40
Narcis1984

To jako vážně tu nikdo nezmiňujete La Casa de Papel ??? Osobně se ještě těším na novýho Uprchlíka s Kieferem Sutherlandem. A Ozark teda hodně potěšil – celá sérka za 2 dny…

1.4.2020 | 23:19:05
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů