Píšťalce z Básníků je 51 let: Hraní pověsila Eva Vejmělková na hřebík a vede psychologickou praxi

Vystudovala herectví na ostravské konzervatoři a psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci.
Zdroj: Profimedia
Krásná dlouhovlasá blondýnka Eva Vejmělková (1969) pochází ze severomoravské Karviné a po škole se kromě herectví "vrhla" i na studium psychologie.Vystudovala herectví na ostravské konzervatoři a psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci.Kromě herectví se věnuje psychologii a práci s drogově závislými.Se svým manželem Dušanem Rapošem a s dvěma dcerami Tarou a Ritou žije v Havířově.+ 5 fotek+ 6 fotek

Krásná blondýnka, která ve své době zamotala hlavu nejednomu mladíkovi, je zralou ženou. I když měla po roli Píšťalky z Básníků našlápnuto, u hraní nezůstala. Dlouhé roky má svou psychologickou praxi a nemusí tak čekat, že se jí někdo ozve s nabídkou role.

Petra Járková
Petra Járková 04. 03. 2020 08:00

V osmdesátých letech byla považována za českou sexbombu. Jako Píšťalka si získala srdce Pavla Kříže v komedii Jak básníkům chutná život z roku 1987. Vojínu Tomáši Soukupovi alias Martinu Zounarovi v seriálu Chlapci a chlapi jeho Hanku Voseckou kde kdo záviděl. Znát ji ale můžete i jako hlavní postavu trilogie Fontána pre Zuzanu.

Role princezen

Pochopitelně se éterické krásce se zlatou záplavou dlouhých vlasů a nevinnou tváří  nevyhnuly role princezen, připomeňme si Paví pírko, O Janovi a jeho podivuhodném příteli nebo komediální pohádku Kačenka a strašidla.

Herectví a psychologie

Vystudovala herectví na ostravské konzervatoři, a když byla na vrcholu herecké kariéry, odešla studovat psychologii do Olomouce. Pracovala jak s drogově závislými lidmi, tak s těmi, kteří trpí depresemi a stavy úzkosti.

„Rozhodla se, že bude pomáhat dětem, ale i dospělým dostat se z traumat. Používá speciální metodu, jejíž součástí je hypnóza, dělá to jen pár lidí v Evropě. Je to něco unikátního, spolupracuje s Američany. Kéž bych měl tak plné kinosály, jako má Eva ordinaci,“ prozradil její manžel Dušan Rapoš pro web Pluska.sk.

Vlastní poradna

Později si otevřela vlastní psychologickou poradnu, kde kromě výše zmíněného pomáhá i těm, kteří mají krizi v manželství. Jí samotné totiž funguje naprosto skvěle. S manželem žije v Havířově a vychovává dcery Taru a Ritu.

„Zamilovala jsem se na první pohled a vůbec jsem nevěděla, že je režisér. Když jsem ho viděla poprvé, myslela jsem, že je to nějaký asistent. Nevím, čím to je, že nám to vydrželo, možná i tím, že jsme se v určité době až tak často nevídali,“ prozradila kouzlo šťastného manželství Vejmělková.

NA KRÁSNOU EVU VEJMĚLKOVOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články