A zase rychleji, dál a výš. Co si s námi hraje víc: ego, nebo marketing?

A zase rychleji, dál a výš. Co si s námi hraje víc: ego, nebo marketing?

ZASE UŽ ŘEŠÍTE nové hole? Rok se s rokem sešel a nastal ten čas, kdy jsou prodejny plné nových kousků, lepších technologií a blyštivějšího marketingu. Ty novinky zase švihají rychleji, dál a více odpouštějí. A posílají míčky výš! Výš? Kolikrát mám pocit, že hráči snad ani neumí míček ze země zvednout. Anebo je tady ještě další možnost a výrobci nám musí trochu pomoct míček do vzduchu dostat? Otázka pak zní proč, jaký že to má důvod?


ROBIN DRAHOŇOVSKÝ
šéfredaktor

Asi jsem hráč ze staré školy, ale nemyslete si – moje hole nejsou orezlé ani nebyly vyrobeny někdy na konci minulého milénia a nemají ani shafty ze dřeva. Jsou poměrně zánovní, z loňského roku a mnoha hráčům připomínají žiletky. Jenže žiletky to nejsou, jsou hodné. Přesto když jsem se pochlubil loftem na své pitching wedgi, vysloužil jsem si poznámku: „Ty máš péčko s loftem 48 stupňů? V jakém století to žiješ?“

P. S.: Nebojte se mi napsat cokoli, co vás trápí, co vám v magazínu chybí, nebo třeba jen to, co vás štve nebo na hřišti mile překvapilo. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět, najít řešení či o vašem příjemném zážitku rádi napíšeme. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.

 

CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

PAVEL VILIMOVSKÝ
NÁŠ NEJLEPŠÍ… DŮCHODCE

NA KONCI LOŇSKÉ SEZONY byl na slavnostním Večeru českého golfu oceněn titulem Senior roku 2019. Dlouhodobě patří k našim nejlepším amatérským hráčům středního věku. Četné turnajové úspěchy získal už jako reprezentant kategorie MID. Přes deset let se pohybuje na handicapu 0 až 1 a oceňována je především jeho herní konzistentnost. Standardně hraje v paru či málo nad par, přes 80 ran na kolo se prakticky nedostává. Vedle hráčských zkušeností má i cvičitelskou licenci, je rozhodčím, několik let působil v normovací komisi ČGF, absolvoval manažerský kurz provozovatele golfových hřišť a jeho agentura pořádá golfové turnaje. Golfem žije, ale zároveň si zachovává nad hrou sympatický nadhled.

S ANDREJEM HALADOU

 

HOT LIST 2020
TA PRAVÁ HŮL TAM NĚKDE JE

 

NEMLUVÍME O JEDNOM konkrétním modelu, který by si měli koupit všichni. Ne – v letošním, už 17. přehledu nejlepšího nového vybavení podle magazínu Golf Digest se odráží snaha výrobců vyladit hole nejen pro úsilí o technologickou dokonalost, ale i pro vaše úsilí o nižší skóre. Stále víc platí, že ty nejpodmanivější hole jsou navržené tak, aby podpořily vaše přednosti a zmírnily vaše slabiny. Tento náš průvodce vám pomůže najít hole, s nimiž vy osobně objevíte své lepší golfové já. Na následujících stránkách před vámi budou defilovat tucty zbrusu nových driverů, dřev, hybridů, želez, wedgí a putterů, které vám dají délku, přesnost, kontrolu i pocit, o jakých jste si ani nemysleli, že jsou možné. Letos navíc rozšiřujeme náš poradní koutek na www.golfdigest.com, kde bude vůbec poprvé k dispozici speciální nástroj, aby vám s výběrem ještě víc pomohl. Hot List 2020 je výsledkem měsíců debat, rokování a hodnocení ze strany hráčů všech úrovní, včetně dvoutýdenního testování v resortu CasaBlanca v nevadském městě Mesquite. Jako vždy rozvádíme rysy i výhody všech 127 kousků v našem výběru a přidáváme i rady profesionálů z tour a šest golfových lekcí nějak souvisejících s vybavením, které pro vás připravil náš vrchní online instruktor Michael Breed. Tak se zasněte a představte si, jak moc se můžete zlepšit. Náš Hot List vám poslouží jako inspirace.

REDAKCE GOLF DIGEST

 

JIM FURYK
POHLED ZPĚT + POHLED DOPŘEDU

V GOLFOVÉM SVĚTĚ asi nenajdete nikoho, kdo nemá živé vzpomínky na to, jak poprvé hrál s Jimem Furykem. Kdo by taky mohl zapomenout na švih, o kterém kdysi David Feherty prohlásil, že „vypadá, jako když chobotnice padá ze stromu“? Například Justin Leonard, který si s Furykem poprvé zahrál ve svých 15 letech jen pár dní před turnajem pořádaným American Junior Golf Association roku 1988 v Texasu, líčí: „Pamatuju si, že jsem si říkal: No páni, v Pensylvánii teda učí golf o hodně jinak než u nás.“ Pak se zasměje a pokračuje: „Jenže pak mi došlo, že ten kluk zahraje up and down na požádání a golf v jeho podání vypadá naprosto jednoduše.“ A jak že to s ním dopadlo? Ten chudák, co neměl mít na tour šanci a měl švih, u kterého lidé nevěděli, jestli se mají smát, nebo brečet, oslaví v květnu 50. narozeniny a má na svém kontě od začátku svého působení na tour v roce 1994 hodně velké úspěchy.

S JOHNEM FEINSTEINEM

 

NÁŠ CADDIE V UTAJENÍ
PENÍZE VS. POLITIKA? VÍTĚZÍ PENÍZE

 

SVĚTEM GOLFU, na rozdíl od mnoha jiných profesionálních sportů, málokdy hýbou nějaké kontroverze. Občas se řeší sporné pravidlové situace nebo třeba pomalá hra, ale to není nic, co by nějak otřáslo médii či veřejností. Ale o turnaji European Tour, který se poslední dva roky hraje v Saúdské Arábii, se mluví docela hodně, že?

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

TIGER RADÍ
Až budete potřebovat dostat míček na nízko střiženou trávu, zkuste můj „plácnutý“ fade
S TIGEREM WOODSEM

NA JEDNÉ NOZE
Pokud máte míček u hrany, vzpomeňte si na mé dvojité „K“
S MARIEM GUERREROU

VZDĚLÁVÁNÍ NA HŘIŠTI
Proč neušetřit nějaké peníze za driving? Procvičujte techniku při hře. Funguje to (a šetří čas)
S PAULOU CREAMER

LORETA Č. 12
Chce to dvě opravdu skvělé rány, abyste vůbec dosáhli greenu v regulaci
S KARLEM SKOPOVÝM JUN.

DENÍČEK KLÁRY SPILKOVÉ
Cestování je v podstatě pořád stejné, jen potkáváte víc a víc lidí v rouškách
S MONIKOU TAUCHEN

TPC SAWGRASS
Kdybyste tak měli možnost si zahrát hřiště připravené pro turnaj THE PLAYERS, kolik byste zapsali ran?
S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM

KOMENTÁŘ
Dokonalostí greenů se golf rozdělil na dvě disciplíny: na golf a dráhový golf
S ANDREJEM HALADOU

HOT LIST 2020

SPRÁVNÁ VOLBA
Nechte Hot List udělat nejtěžší část práce s výběrem nového vybavení za vás
S MAXEM ADLEREM

PRŮVODCE HOLEMI
Při sestavování seznamu favoritů 2020 jsme otestovali 244 holí. Těch 127, které jsme pro vás vybrali, představuje vůbec nejpestřejší sbírku holí v historii našeho přehledu
S MIKEM STACHUROU

Drivery
Fairwayová dřeva
Hybridy
Železa pro zlepšení hry
Železa pro výrazné zlepšení hry
Hráčská železa pro vzdálenost
Hráčská železa
Wedge
Puttery typu mallet
Puttery typu blade

RÁNA Z MILOSTI
Dva muži ze stejného města, kteří vždy hráli pro jednoho konkrétního malého kovboje
S JERRYM TARDEM

A mnohem více na 116 STRÁNKÁCH druhého letošního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 5. BŘEZNA 2020

© 2020 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.